Gidemeyeceğim gibi duruyor telefonum bozuk şu an telefon almazsanız gitmem dedim.
Bana soracak olursan bu düşüncelerini bir kenara at, evde duran eski veya yedekte bekleyen telefonu kullanmaya başla ve geziye git. Benim lisemde böyle bir şey yapılmadı, yapılacak siz dil sınıfısınız dendi durdu öylece askıda kaldı.
Tüm planlarımı altüst edecek şekilde 1 hafta Almanya'ya gideceğime lisede gider gezer keyfime bakardım. Telefon çok mühim değil, kamerası fena çekmeyen evdeki yedeklerden biri kap gidebiliyorsan git derim.
Herkes git demiş ama sadece gitme parası bile üç asgari ücrete eş değer orada yapılacak harcamaları saymazsak. En azından 80 bin liranın gözden çıkarılması demek bu ki bu da "gözü kapalı" gidilebileceği anlamına gelmiyor.
Normale göre ucuz olabilir ancak normale göre ucuz olması yine de pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez. Ben olsam gitmezdim. Durumunuz iyiyse tabii sizin bileceğiniz iş.
Açık konuşmak gerekirse aile için sorun olabilecek bir durum olsaydı böyle bir şeyi düşünebileceğini şahsen düşünmüyorum.