Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 1.600.000 TL
Şehir içinde, özellikle de yoğun trafiğin bulunduğu alanlarda hybrid olması avantajıyla 3.8-4.7 arası bir şehir içi tüketim alabilirsiniz.
Şehir dışı tüketim olarak 4.8-5.5Lt/100km.
Şehir dışında 90 km/h üstünde tüketimin arttığını fark edersiniz.
Elbette sakin ve ekonomik sürüş verileri.
Tahminler tolerans paylıdır elbette, deniz seviyesine mesafeniz bile çekişi, dolaylı yoldan yakıtı etkiler.
Tahminler tolerans paylıdır elbette, deniz seviyesine mesafeniz bile çekişi, dolaylı yoldan yakıtı etkiler.
Şehir içinde, özellikle de yoğun trafiğin bulunduğu alanlarda hybrid olması avantajıyla 3.8-4.7 arası bir şehir içi tüketim alabilirsiniz.
Atak kullanırsak durum ne olur hocam?
Hybrid Puma ve Hybrid Corolla arasında karar vereceğiz artık.
Hybrid Corolla'da arıza ihtimali nedir, PSA'nınki gibi sorun çıkartmıyordur sanırım?
Uzun yolda tüketimin arttığını rahatça gözlemlersiniz. 120-140'dan sonra iyice artmaya başlar.
Ford puma alınabilir bu bütçede. Trigeri zincire geçildi ama yine de yağ içerisinde çalışan başka bir kayış var hala motorda. Bu da aslında bir risk. Şanzıman ıslak tip, biraz daha dayanıklı ama yine de çift kavrama tabii. Ne tork konvertör ne de e-CVT sağlamlığı beklememek gerekli. Üzerinde kullanılan şanzımandan şikayetler var hala Puma'da. Megane 1.3 TCe'de kullanılan şanzımanın birebir aynısı, firma bazlı elbet yazılım farkları var. Sert bir araçtır. Dinamik ve keyif verir orası da ayrı. Corolla ile kıyaslamak çok doğru değil aslında b temelli bir SUV puma. Yakıt olarak yüklendiğinizde ecoboost motorlar ciddi anlamda yakar, sakin kullanmanız gerekiyor Puma'yı düşük yakıt için. Corolla modeli C sedan. Şimdi hybrid Corolla alırsanız motor, şanzıman, genişlik, konfor, piyasası, yürüyeni sorunsuz. Size uzun yıllar hizmet eder, çeyrek altın gibi bir araç. 2 saatte satarsınız. Sizi vergisi ve yalıtımı tatmin etmeyebilir. Özellikle şehir içi ağırlıkla kullanıyorsanız Corolla daha da mantıklı. O vergiyi yakıt yolu ile tolere edersiniz. Ama tabii yüksek hızlarda ve şehir dışı yollarda tüketim onlarda da artıyor. Biraz iç tasarımı da artık rakiplerine nazaran demode kalıyor tabii Corolla modelleri.
Hafif hibrit sistemler biraz göz boyama maalesef. İnsanlar biraz aldanıyor. Öyle yakıta müthiş faydaları pek yok. Aman aman bir şey değil aslında. Yakıtları 2-3 litre aşağı çekmiyor ama güzel pazarladılar tabii üreticiler. Ama Corolla'da kullanılan çok daha komplike bir hibrit sistem. Çok fark var arada.
Şahsen tercihimi Corolla hibrit modelinden yana kullanırım. Bazı eksi yönlerini görmezden gelirim.
Hafif hibrit sistemler biraz göz boyama maalesef. İnsanlar biraz aldanıyor. Öyle yakıta müthiş faydaları pek yok. Aman aman bir şey değil aslında. Yakıtları 2-3 litre aşağı çekmiyor ama güzel pazarladılar tabii üreticiler. Ama Corolla'da kullanılan çok daha komplike bir hibrit sistem. Çok fark var arada.
Şahsen tercihimi Corolla hibrit modelinden yana kullanırım. Bazı eksi yönlerini görmezden gelirim.
@Eagles @pesimist34 ikinizin de son yorumlarıyla Hybrid Corolla'ya yöneleceğiz o halde.
Rehberliğiniz, öneri ve tavsiyeleriniz için sağ olun var olun
.
Rehberliğiniz, öneri ve tavsiyeleriniz için sağ olun var olun
.@Eagles @pesimist34 ilanlara bakarken dikkatimi çekti. 1.8 Hybrid Corolla'larda 2023'te motor güncellenmiş sanırım, önceki versiyon 122HP iken güncel motor 140HP...
Bu iki motorun ne farkları vardır, özellikle şu motora sahip olanı al diyebileceğiniz bir detayı var mı?
Bu iki motorun ne farkları vardır, özellikle şu motora sahip olanı al diyebileceğiniz bir detayı var mı?
İmkân var ise direkt 140 beygir olanı tercih edin. Pil teknolojisine kadar güncellendi çünkü. Arada fark var. Tork arttı, beygir yükseldi, pil güncellendi, hızlanmada fark var, gaz tepkisi daha iyi, güzel ve iyi geliştirmeler var.