1.6 TDCi DPF iptal edilirse sorun olur mu?

EGR valfinin tıkanmadığına şükrediyorum çünkü kaynaşmış çıkartamadık.

Kaynaşmış mı? Kaynatılmış mı?

Kaynatmamışlar da çıkartamadık hocam. Kırılır falan diye de zorlamadık.

Arkadaşlar aracı dün teslim ettim ve yarın öğlen teslim alacağım. Downpipeyi paslanmaz çelik aracıma özel yapacaklar ve motor sağlığım iyi olduğu için 150 beygir 340nm torka çıkartacaklar.

Aracı teslim alıp kullanmaya başladığımda bilgi aktaracağım.

@Eagles @CQBB @xBN

EGR'de yazılımsal iptal olacak.

@pesimist34

Son düzenleme:
Emin olamadım ama tekrar tekrar soruyorum, EGR kaynamış mı, kaynatılmış mı? Yazılımsal iptali kaynamasından kaynaklı değil, kaynatılmış olmasından kaynaklı olacak olmasın? Yapacak usta tanıdık mı? Yakından mı tanıyorsunuz?

Turbo wastegate ayarı nasıl olacak? Kol uzayacak mı, kısayacak mı?

EGR kaynamıştan kastım çıkmıyordu hocam belki de çok zorlasak çıkar ams kırma riskini almak istemedik. EGR iptalini özellikle istedim çünkü araç 2500 devire kadar EGR açık oksijen yerine egzoz gazıyla geziyor ve 1.6 şahin performansı veriyor EGR kapanınca bir anda uçuyor.

Bu turbo wastegate ayarı dediğiniz nedir? Onlara şu an sorabilirim ne diye sorayım?

Eğer mekanik wastegate ayarı diyorsanız bu araç için bu değerler hard yazılıma girmediği için yazılımsal müdahale yapacaklardır. Bu motordan stok 170 beygir alanlarda wastegate kollarıyla oynayan gördüm tek.

EGR ve partikül iptalini yaptırın. Uzun yol harici 4000 ve üstü devirlere yükselmemeye dikkat edin, edin ki uzun vadede motor sağlığı koruyabilesiniz. Motor sağlığı düştüğü ve bakım gözardı edildiği takdirde soğuk havalarda sabahları rolanti bozuklukları yaşayabilirsiniz.

Yakıt ortalaması yazın ortalama 0,70-1litre civarı artacakken, kışın ise 1-1,5litre civarı artış görebilirsiniz.

Bunlar tamamen kişisel tahminlerdir. Herhangi veriye dayalı değildir. Yakıt ortalamasının artışı/azalışını sadece motor sağlığı ve periyodik bakım belirlemez ve aracın genel kondisyonuna göre değişkenlik sıklıkla görülür.

Araç şu an uzun yolda 3.7 şehir içi 7 yakıyor. Bunun dışında motor yağı olarak Liqui Molly Special Tech F kullanıyorum ülkede bulabileceğimiz en iyi yağ sanırsam. Yılda 5000 km anca yaparım yapmam ama her yıl yağ ve filtre değişimlerini yapacağım.

Motor sıcakken arada bassam motor ömrünü neden yesin ki?

Hayırlı olsun. Yakıt tüketimin gayet iyi. Öyle cüssede bir araç için şehir içinde 7 litre güzel rakamdır. Millet dizel alınca şehir içinde de 3 litre yakarım zannediyor. Ben ticari Berlingo ile benzer yakıt tüketimleri yakalardım. Aynı motor, benzer ağırlıklar. Tabii şehir dışında biraz daha yakardım çünkü arabanın aerodinamisi bir binek araç değildi. Sürtünme katsayısı yakıtta önemlidir.

Egr ve partikül iptali ufak çaplı güç zehirlenmesi yaşatabilir

4000 ve sonrası dizel için redline kabul edilir.
1.6 TDCI motor ise 3300-3700 civarı devirlerde maksimum beygire ulaşıyor.
Fazlasına gerek var mı sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…