Biz ne desek boş gibi, siz daha iyisini bilirsiniz Mondeo aracı olanlara danışın.

Hocam olay Mondeo'da değil ki bu motor zaten bir sürü modelde kullanılıyor. Siz de bu motorlu bir araç kullanıyordunuz sanırım. Tabii sizinkisi Euro kaç bilmiyorum.

Yok hocam, bende bu araba yok. Bende Uno var. 😬✊

Yanlış hatırlamışım o halde hocam. Bu arada araca ücretsiz carbon clean yaptılar araç o kadar rahatladı ki anlatamam. Artık turbo sesi geliyor ve araba ikinci viteste dahi patinaja düşüyor. Bu EGR ve DPF aracı manyak kuruma boğuyor gibi duruyor.

Hocam olay Mondeo'da değil ki bu motor zaten bir sürü modelde kullanılıyor. Siz de bu motorlu bir araç kullanıyordunuz sanırım. Tabii sizinkisi Euro kaç bilmiyorum.
@CQBB 1.6 TDCi kullanicisi. Ona sormak lazim, ondaki iptaldi yanlis hatirlamiyorsam.

Yag seviyesini yukseltme durumu DPF bulunan çoğu araçta var ve çok riskli aslında. Hocalar gereken yanıtları vermişler zaten.

Bu EGR ve DPF aracı manyak kuruma boğuyor gibi duruyor.
10 yaşında hoca araba baktığın zaman, bir miktar kurum mutlaka bağlamıştır.

@CQBB 1.6 TDCi kullanicisi. Ona sormak lazim, ondaki iptaldi yanlis hatirlamiyorsam.

Yag seviyesini yukseltme durumu DPF bulunan çoğu araçta var ve çok riskli aslında. Hocalar gereken yanıtları vermişler zaten.

10 yaşında hoca araba baktığın zaman, bir miktar kurum mutlaka bağlamıştır.

Araba hiç uzun yola çıkmamış ki. DPF şu kilometrede temizlenemeyecek hale gelmiş.

Selamın Aleyküm. @pesimist34 Dpf iptal ettirme yaptır diyenler olmuş; egzoz emilimi ve yakıt ortalaması dışında başka bir artısı yok.

Dpf/Partikül filtresi, Egzoz dumanının çevreye zarar vermesini ve örneğin ani gaz tepkimesiyle oluşan gaz salınımının geriye dönüş yaparak yakıt ortalamasını düşürmesidir. Genellikle Sedan araçlarda yakıt ortalamasını 1litre civarı etkiler. Aynı zamanda küçük çaplı beygir artışıyla performansa katkıda bulunur. Fakat bunun bilincinde olup her fırsatta 1.6 tdci (bendeki 110luk) ile birinci viteste burun kaldırmak gibi hareketler kısa vadede motora çok ciddi zararlar verir. Özetle ömrü dolduysa, kullanıcı bilinçliyse, doğru yerde doğru tespitlerle ve doğru turbo/egr/ecu ayarlarını yaptırmak şartıyla iptal ettirmekte fayda var.

Bir arkadaşımız sıfır ticarilerde direkt iptalinden bahsetmiş çok doğru bir şey söylemiş. Adblue ve dpf dizel sistemin baş belalarından sadece birkaçı. Düşük yakıt ortalaması ile kullanıcıyı ikna etmek amacıyla çıkarılmış sistemlerdir. Kısa vadede çok yararlı, uzun vadede ise örneği görüldüğü üzere zararlıdır.

Son düzenleme:
Selamın Aleyküm. @pesimist34 Dpf iptal ettirme yaptır diyenler olmuş; egzoz emilimi ve yakıt ortalaması dışında başka bir artısı yok.

Dpf/Partikül filtresi, Egzoz dumanının çevreye zarar vermesini ve örneğin ani gaz tepkimesiyle oluşan gaz salınımının geriye dönüş yaparak yakıt ortalamasını düşürmesidir. Genellikle Sedan araçlarda yakıt ortalamasını 1litre civarı etkiler. Aynı zamanda küçük çaplı beygir artışıyla performansa katkıda bulunur. Fakat bunun bilincinde olup her fırsatta 1.6 tdci (bendeki 110luk) ile birinci viteste burun kaldırmak gibi hareketler kısa vadede motora çok ciddi zararlar verir. Özetle ömrü dolduysa, kullanıcı bilinçliyse, doğru yerde doğru tespitlerle ve doğru turbo/egr/ecu ayarlarını yaptırmak şartıyla iptal ettirmekte fayda var.

Bir arkadaşımız sıfır ticarilerde direkt iptalinden bahsetmiş çok doğru birşey söylemiş. Adblue ve dpf dizel sistemin baş belalarından sadece birkaçı. Düşük yakıt ortalaması ile kullanıcıyı ikna etmek amacıyla çıkarılmış sistemlerdir.

Siz iptal ettirdiniz mi? 2CR Performance'ye yaptıracağım.

Siz iptal ettirdiniz mi? 2CR Performance'ye yaptıracağım.
Focus ve önceki dizel aracımda iptal edilmişti. Bu şekilde aldım. Yakıt ortalamam İstanbul içi sıkışık trafik ve kısa mesafede 7litredir. Sorunsuz enjektör,turbo,egr sistemli dpf iptal edilmemiş araç ise 5,5-5,9lt civarı yakıyor.

2CR Serhat bu işi layığıyla yapar. YTD değildir.

Sendeki motoru ben hususi olarak uzun yıllar kullandım. Şehir içi ağırlıklı da çok kullanıyorum. Son 4 aracım da dizel. Daha sonra Euro 6.2'ye geçiş yaptım, 6 senedir de bunu kullanıyorum. Kullandığım şirket araçları hariç yaklaşık 15 seneden fazladır dizel araba kullanırım. Kullanmadığım dizel kalmadı neredeyse. Henüz DPF dolduramadım. TEM'e çıkar, arada 15-20 dakika 120, 130, 140 ile belirli bir süre giderim. Çok daha üstüne de çıktığım zamanlar olmuştur. Dizel arabanın dilinden anlamak gerekiyor, senden önceki araç sahibi düşük kilometre bile olsa dilinden pek anlayamamış. Yoksa sana sorun çıkarmazdı. Baş belası olduğu doğrudur ama herkesin de başına gelmiyor bu sorun. İyi, en azından D segmenti diye işlemler için fiyatını şişirmemişler.