1.6 TDCi DPF iptal edilirse sorun olur mu?

Üstüne stage 1 atıldı bence epey bir güç zehirlenmesi yaşayacağım

Lastik olarak Michelin Pilot Sport 5 düşünüyorum.

@pesimist34 @Eagles @CQBB @xBN aracı biraz erken teslim aldım. Aracın sesi hoş olmuş az toklaşma ve turbo ıslık sesi çıkıyor.

Bunun dışında performans açısından epey iyi olmuş üstünde iyi lastik olmasına rağmen 3. viteste direksiyon boşa düşüyor araç şahlanıyor resmen. Alt devir aptallaşması da EGR'den kurtulduğumuz için gitmiş.

Michelin konforu ve kalitesi üst düzeydir ama tavsiye etmiyorum. Neden diyeceksin muhtemelen. Michelin Türkiye yolları için fazla yumuşak ve nazik lastikler üretiyor maalesef. Ben uzun yıllar Michelin kullandım. Ya balon yaptı ya yarıldı erkenden ya da çok çabuk yıprandı. Son sıfır aldığım 3 aracımda da fabrikasyon Michelin geldi, oradan bayağı deneyimledim. Continental almanı öneriyorum, daha dayanıklıdır. 1-2 yıldır Continental ve yan markası Semperit tercih ettim, çok memnunum.

Michelin alsam normal kullanımda ne kadar dayanır ki hocam? 2 yılı çıkartır mı en azından?

2 yılı çıkartır mı en azından?
Ben Riken RoadPerformance kullanıyorum Michelin'in yan markası, Semperit'in Continental'i gibi. 2 sene olacak 4-5 ay sonra, diş aralığı hala muazzam derecede iyi. O kadar da hızlı erimiyor ama elbette bir sert hamur değil, Hankook Kinergy Eco 2 serisi gibi erimesi başarılı değil elbette.

Tabi ben aracın da torkunun gerektirmesiyle çok fazla abanmıyorum, daha çok yüksek hızlarda ve virajlarda deniyorum diyeyim.

Michelin alsam normal kullanımda ne kadar dayanır ki hocam? 2 yılı çıkartır mı en azından?

Normalde lastiğin kaliteliyse en kötü 4-5 sene rahat rahat gider. Ama Michelin'lerin 2-3 senede cırkı çıkıyor. Sen lastik alırsan kışlık yazlık değişimi yaptıracak mısın? Eğer tek lastik tipiyle idare edeceksen her sene ön ve arka lastikleri yer değiştir çünkü önden çeker olduğu için en çok önler yıpranır. Senede 1 kere yer değişimi yaptırırsan ön ve arkalarda eşit miktarda aşınma yaşarsın. Bu yöntem ile lastik bayatlamasının da önüne geçersin. Bak bunları herkes söylemez Hamza, yaz tahtaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…