Burada bunu yaptıranlar var.Bu yöntem ile lastik bayatlamasının da önüne geçersin. Bak bunları herkes söylemez Hamza, yaz tahtaya.
Detaylar
Kim cevapladı?Lastikleri ben de öyle yaparım. Rotasyon 9000 km'de arkaları önlerle değiştiririz.
Lastik konusuna gelecek olursak, ben çok yol yapıyorum; yılda 25-30 k, 1.5 yılda lastik değiştiririm. Kullanım durumuna bağlı.
Doğru, yüksek kilometre de önemli bir faktör.
Normalde lastiğin kaliteliyse en kötü 4-5 sene rahat rahat gider. Ama Michelin'lerin 2-3 senede cırkı çıkıyor. Sen lastik alırsan kışlık yazlık değişimi yaptıracak mısın? Eğer tek lastik tipiyle idare edeceksen her sene ön ve arka lastikleri yer değiştir çünkü önden çeker olduğu için en çok önler yıpranır. Senede 1 kere yer değişimi yaptırırsan ön ve arkalarda eşit miktarda aşınma yaşarsın. Bu yöntem ile lastik bayatlamasının da önüne geçersin. Bak bunları herkes söylemez Hamza, yaz tahtaya.![]()
Hocam yılda 5000 km yapıyorum yapmıyorum bu yüzden daha uzun gider diye düşünmüştüm aslında.
xBN
Yetkin
Hocam yılda 5000 km yapıyorum yapmıyorum bu yüzden daha uzun gider diye düşünmüştüm aslında.
5 yıl gitmesi lazım normal şartlarda çünkü yıllık 5000 km az bir km, ben 2 ayda yapıyorum.
Hiç fark etmez Hamza. Continental UltraContact kullanıyorum, lastiğimde en ufak deforme bile yok. Michelin olsaydı çoktan balon ve şişkinlik yapmaya başlardı. Continental'de de performans lastikleri var diye hatırlıyorum, al kafan rahat etsin. Ben bunu kullanıyorum. Hatta galiba tasarım ödülü bile almış. Ok gibi lastik. Yemediğimi yedirmem, kullanmadığımı önermem.
Bunu bilmiyorum da neden düşürülsün ki? Tam tersi yükselmesi gerekmez mi?
Sorgulamanız için ters psikoloji diyelim sonuçta yazılım atıldı. Yükseltildiyse sorun yok.Bunu bilmiyorum da neden düşürülsün ki? Tam tersi yükselmesi gerekmez mi?
Sorgulamanız için ters psikoloji diyelim sonuçta yazılım atıldı. Yükseltildiyse sorun yok.
Kabine turbo sesi giriyor ve araç bir anda açılıyor.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet