Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Yönetmelik değişmediyse iki dönem ortalamanızın toplamı 100’ü geçiyorsa geçersiniz başarısız ders oranı önemsenmeden lakin edebiyattan kalırsanız sorumlu geçiyordunuz.
Uyuyan Sincap
Üstün
Yanlış bilgi
Keşke kaynağınızın devamını da okusanız sayın moderatör.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni yönetmelik bize işlemiyor. 11. sınıflar olarak ortalamamız 50 ve üzeri ise doğrudan geçiyoruz. Ben de 11 im. Sadece meslek dersi ve edebiyat sorumlu.
Bu kaynakta da tam tersini söylüyor. Son yönetmeliği de bulamadım.
noziyes
Uzman
Yeni yönetmelik bize işlemiyor. 11. sınıflar olarak ortalamamız 50 ve üzeri ise doğrudan geçiyoruz. Bende 11'im. Sadece meslek dersi ve edebiyat sorumlu.
Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
Keşke kaynağınızın devamını da okusanız sayın moderatör.
Hangisi doğru? Şimdi 5 dersten kalıyorum şu an, yıl sonunda durumun değişeceğini sanmıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyuyan Sincap
Üstün
6 ve daha fazla dersti herhalde bizim eski yönetmelik. Ortalama 50 üstüyse doğrudan geçiyoruz hocam. Edebiyat ve meslekten kaldıysanız sorumlu geçiyorsunuz.Hangisi doğru? Şimdi 5 dersten kalıyorum şu an, yıl sonunda durumun değişeceğini sanmıyorum.
noziyes
Uzman
6 ve daha fazla dersti herhalde bizim eski yönetmelik. Ortalama 50 üstüyse doğrudan geçiyoruz hocam. Edebiyat ve meslekten kaldıysanız sorumlu geçiyorsunuz.
Teşekkürler.
Negative Sir
Uzman
2019-2023 dönemleri arasında lisede okudum ve bir dersin ortalaması yıl sonu 50'nin altında ise o dersin geçme sınavı olurdu ve bu durumda sorumlu olarak bir üst sınıfa geçilirdi. Güncel yönetmeliğe göre 4 tane zayıfı varsa sene sonu tekrarı oluyor. Bir de yoklamadan kalma var, yoklamadan kalmak içinse tüm haklardan en az 1 gün daha yok yazılırsa sınıfta kalırsın. Örneğin izinli X gün izinsiz y gün hakkın var ve sen izinsiz X+1 gün kadar okula gitmedin ve sınıfta kalırsın (izinli günlerinin tamamını veya bir kısmını kullanmasan dahi, sen izinsiz gün hakkından 1 gün fazla yok yazıldığın için yine kalırsın). Bir de izinli gün hakkını doldurma gibi lüks olamaz çünkü okul sana der ki "sen izinli haklarını doldurmuşsun, bu durumda izinli yoklama kısmına herhangi bir şey yazamam" diye der.
Talha Yiğit
Yetkin
Bu kaynakta da tam tersini söylüyor. Son yönetmeliği de bulamadım.
Hocaların dediğine göre arkadaşın dediği doğru yeni yönetmelik bizi etkilemiyor eski sistem devam biz.
Not ortlaması 50 ve üzeri olacak, 6 dersten fazla kalmamamız lazım bir de.
Yeni konular
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar