15.000 TL'ye GigaFiber için mini PC önerisi

@NYTMARE @Liguori Tekrardan merhabalar, öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Lenovo'nun donanımı ne kadar iyi olsa bile yanında ek fazla parça almam gerekiyor, neyi nereye takacağımı bile bilmiyorum ve bütçemi aşacak muhtemelen. Ayrıca Lenovo ile bufferbloat testi yapan kişi yok ve kullanıp memnun olan yok. Bana NanoPi R6S tarzı incelemesi fazla olan, kullananların genel olarak memnun olduğu ve bufferbloat sorunu yaşatmayacak kaliteli mini PC önerebilir misiniz? Yanında çok ek parça almak istemiyorum. Kurulumu basit olsun.

Bu arada önerilerinize saygım sonsuz, sadece bana uygun olmadığı ve beceremeyeceğimi düşündüğüm için pek içime sinmedi. Teşekkürler.

NanoPi R6C al o zaman.

Kurulum, 1000 Mbps performans, vb. İzle bence.

Kurulum, 1000 Mbps performans, vb. İzle bence.

ASUS ZenWİFİ XD6 alacağım, kendi bilgisayarımın Ethernet kablosunu R6C yerine XD6'ya takarsam bufferbloat olur mu? Veya tüm yük R6C'ye mi biniyor?

ASUS ZenWİFİ XD6 alacağım, kendi bilgisayarımın Ethernet kablosunu R6C yerine XD6'ya takarsam bufferbloat olur mu?
Olmaz. QoS ve SQM router tarafında yapıldığı için R6C için bir farkı yok. Önemli olan WAN. LAN değil. XD6 bu dediğin kurulumda sadece switch görevi görüyor. Yani bufferbloat'a hiç etkisi olmuyor.
Veya tüm yük R6C'ye mi biniyor?
Evet.

@25457
XD6 al, XD6s alma. S olanda muhtemelen switch chip yok.

@25457

Hatta tavsiyem Mesh ürünlerini direkt R6C'ye bağlamaman.

Araya kesinlikle switch koymanı tavsiye ediyorum. Switch üzerinden bağla her şeyi.

Yani şöyle olacak.

TurkNet ONT > NanoPi > Switch

Switch'ten kendi bilgisayarına ve Mesh sisteme kablo çekeceksin.

Eğer switch kullanmazsan ve direkt Mesh'e bağlanırsan, eğer Mesh cihazların içinde switch chip yoksa trafik önce ASUS cihazın işlemcisi üzerinden geçecek, sonra NanoPi'ya gidecek. Bu bufferbloat'u etkiler. O yüzden switch olması lazım.

Son düzenleme:
İlk attığınız linktekini alacağım. Mesh cihazların hepsine kablo çekmeme gerek yok değil mi, 1 tanesine çekip bağlamam yeterli olur mu?

İlk attığınız linktekini alacağım. Mesh cihazların hepsine kablo çekmeme gerek yok değil mi, 1 tanesine çekip bağlamam yeterli olur mu?
Çizgiler kablolu bağlantı demek.

Opsiyon #1

Opsiyon #2​

Opsiyon #3​

Genel ağ kalitesi için en iyisi birinci seçenek. İkinci seçenek de güzel eğer uzun kablo çekmen mümkün değilse.

Üçüncü seçenek WiFi için en "kötü" seçenek olur ama gene de mevcut kurulumdan kat kat daha iyidir muhtemelen.

3. seçeneği yapmak zorundayım maalesef. Son olarak sizce XD5 alıp 3'lü mesh mi kursam yoksa XD6 alıp 2'li mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…