Bütçe
15.000 TL
SL Infinity fanlar sessizlikten ziyade görünüm ve hava akışı odaklı fanlardır. Atmos ll ile arasında soğutma olarak 1-2 derece belki fark eder; ya da etmez. Bunun yanında Atmos ll' de Sickleflow fanlar var. Şuanda piyasada Atmos II'yi soğutma/performans/sessizlik yönünden yenebilen yok. TRYX Panaroma ya da Ryuo 4 bile top seviye olmasına rağmen öne geçtikleri nokta AMOLED kavisli ekranlardır. Şuan bana kalırsa daha iyisi yok.

Yurtdışı forumlarında vs. çok araştırdım. Bir arkadaşımda da var ayrıca. Benimki kargoda henüz elime geçmedi. @Eagles hoca da Atmos modeli var (ilk modeli) o bile gayet iyi iken Atmos 2' de özellikle pompa çok sessiz. Pompa %100'de dahi ses yapmıyor duyulacak kadar. Ben %85' de çalıştıracağım çünkü doğru düzgün sıvı akışında fark olmadan ömrünü de uzatmak istiyorum. Durum bundan ibaret.

SL Infinity fanlar sessizlikten ziyade görünüm ve hava akışı odaklı fanlardır. Atmos ll ile arasında soğutma olarak 1-2 derece belki fark eder; ya da etmez. Bunun yanında Atmos Ll'de Sickleflow fanlar var. Şu anda piyasada Atmos II'yi soğutma/performans/sessizlik yönünden yenebilen yok. Tryx panaroma ya da ryuo 4 bile top seviye olmasına rağmen öne geçtikleri nokta AMOLED kavisli ekranlardır. Şu an bana kalırsa daha iyisi yok.

Yurt dışı forumlarında vs. çok araştırdım. Bir arkadaşımda da var ayrıca. Benimki kargoda henüz elime geçmedi. @Eagles hoca da Atmos modeli var (ilk modeli) o bile gayet iyi iken Atmos 2'de özellikle pompa çok sessiz. Pompa %100'de dahi ses yapmıyor duyulacak kadar. Ben %85'de çalıştıracağım çünkü doğru düzgün sıvı akışında fark olmadan ömrünü de uzatmak istiyorum. Durum bundan ibaret.

Teşekkür ederim bundan alacağım. Pompayı %85'e nasıl alacağız peki?

AM5'teki uygun Arctic montajı yeni seride Pump ters montaj şeklinde olması lazım, yoksa sıcak çalıştırtıyor. Kullanıcılar bundan rahatsız, @demjr memnun kalmamış örneğin. Birçok iade eden de oldu. Arctic Pro serisinde Intel LGA sokete özel montaj braketi, Frame çerçevesi ile geldiğinden bu sorun yok. AM5'te problematik diyeyim. Atmos II Pixel tavsiyem olur benim de. Başarılı bir model.

Artic 360 Pro:

1778591722242.webp

1778592167550.webp

1778592174481.webp

Atmos II:

1778590522381.webp

1778590509912.webp

1778590548555.webp
Hocam, bende direkt pompa bozuk, verdim garantiye bugün.

Bu kadar güçlü soğutucu 140W gibi bir değerde 95 derecelerde geziyordu, bende verdim garantiye.

SL Infinity fanlar sessizlikten ziyade görünüm ve hava akışı odaklı fanlardır. Atmos ll ile arasında soğutma olarak 1-2 derece belki fark eder; ya da etmez. Bunun yanında Atmos ll' de Sickleflow fanlar var. Şuanda piyasada Atmos II'yi soğutma/performans/sessizlik yönünden yenebilen yok. TRYX Panaroma ya da Ryuo 4 bile top seviye olmasına rağmen öne geçtikleri nokta AMOLED kavisli ekranlardır. Şuan bana kalırsa daha iyisi yok.

Yurtdışı forumlarında vs. çok araştırdım. Bir arkadaşımda da var ayrıca. Benimki kargoda henüz elime geçmedi. @Eagles hoca da Atmos modeli var (ilk modeli) o bile gayet iyi iken Atmos 2' de özellikle pompa çok sessiz. Pompa %100'de dahi ses yapmıyor duyulacak kadar. Ben %85' de çalıştıracağım çünkü doğru düzgün sıvı akışında fark olmadan ömrünü de uzatmak istiyorum. Durum bundan ibaret.

Bende pompa %100 çalışıyor, sıfır sıkıntı ile Atmos 1 hala aktif şekilde devam ediyor, tavsiye de ederim. Ayhanda'da Atmos 2 var ve o daha da iyi. 15 bin TL'ye kadar çıkmanıza gerek yok çünkü bu seri, piyasadaki çoğu soğutucudan çok daha iyi bir soğutucu.

Teşekkür ederim bundan alacağım. Pompayı %85'e nasıl alacağız peki?
Anakartta CPU_OPT / AIO_PUMP gibi soketler olabilir. Eğer bunlar yoksa, ki bende de yok, herhangi bir SYS_FAN girişine bağlayıp sabit %100 ya da %85 gibi bir değer verirsiniz ve pompa o verdiğiniz yüzdelik hızda çalışır. Pompa %100' de mi yoksa %85' te mi olmalı ben de tam emin değilim. %85' in fark yaratmayacağı söyleniyor @Ayhan Dönmez

Bende pompa %100 çalışıyor, sıfır sıkıntı ile Atmos 1 hala aktif şekilde devam ediyor, tavsiye de ederim. Ayhanda'da Atmos 2 var ve o daha da iyi. 15 bin TL'ye kadar çıkmanıza gerek yok çünkü bu seri, piyasadaki çoğu soğutucudan çok daha iyi bir soğutucu.
Ayhan hocam direkt Computex'ten mi alıp gelmiş nereden keşfetmiş hemen acaba :D @Ayhan Dönmez

Ayhan hocam direkt Computex'ten mi alıp gelmiş nereden keşfetmiş hemen acaba :D @Ayhan Dönmez

Ben bunu zamanında Marix Hoca'nın önerisiyle almıştım. Daha doğrusu fiyatı pahalı ama güzel bir soğutucu diyerek veto etmesine rağmen aldım çünkü deneyimine güveniyordum. 🫡

Ayhan bu işleri biliyor, kullandığı ürünlerin kaliteli olması tesadüf değil. :cool: