Yaşın daha küçük, ergenlik çağındasın. 1 sene içinde boyun 10 cm uzayabilir. Genelde 18 yaş sonrası yapılır bu tedavi.

Genellikle 10 yaş öncesi yapılan bir tedavi. Etkisi azalıyor yaş ilerledikçe plaklardan dolayı. Doktor daha iyi bilir ancak pek sanmıyorum bu yaşta etkili olacağını.
4-5 tane arkadaşım hormon tedavisi oldu. Hepside 18 yaşında oldu. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Etkisi 5-6 cm kadar olmuştu hata.

4-5 tane arkadaşım hormon tedavisi oldu. Hepside 18 yaşında oldu. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Etkisi 5-6 cm kadar olmuştu hata.

18 yaş sonrası genotropin. Pek sanmıyorum. Yanlış veya eksik duymuş olabilirsiniz konuyu. Plaklar kapanana kadar teorik olarak etkili ancak dediğim gibi tam etki için genellikle ergenlik öncesi uygulanıyor.

Hocam var ama 1.50 gerçekten kısa, benim boyum yaşıtlarıma göre çok kısa olmasına rağmen bile 1.70 falanım.
Ya doktor karar verebilir buna. Ama o yaşlarda her an boy atabilirsin. Ben 3-4 ay içinde 10 santimetre uzamıştım, hala sırtım çatlaklarla dolu. Her an anlamadan aşırı uzayabiliyorsun.

TR ortalaması 15 yaş için 1.67-1.72 civarı, ortalamanın çok altındasınız. Eğer süper genetiklere sahip değilseniz maksimum uzayacağınız boy 1.60-1.65 civarı.

15 yaşında 1.50 boy, yaş ortalamasına göre biraz kısa sayılır ama genetik, beslenme ve gelişim süreci etkili olur endişelenme, büyümen devam ediyor olabilir ve zamanla değişebilir.