Kayra342727

Uzman
Hayatımı artık bir düzene koymak istiyorum. 15 yaşındayım ve spor yapmak istiyorum. Zamanım da var. Açık lise okuyorum, aslında yaşım büyük olsa spor salonuna giderdim ancak 1 yıl önce birkaç hafta spor salonuna gitsem de yaşımdan dolayı açıkçası orada biraz utanıyordum.

Evde spor yapabilir miyim? 1.82 boyum var 78 kiloyum amacım kas yapmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımı artık bir düzene koymak istiyorum. 15 yaşındayım ve spor yapmak istiyorum. Zamanım da var. Açık lise okuyorum, aslında yaşım büyük olsa spor salonuna giderdim ancak 1 yıl önce birkaç hafta spor salonuna gitsem de yaşımdan dolayı açıkçası orada biraz utanıyordum.

Yapabilirsin neden olmasin ama spor salonuna gitmekten neden utaniyorsun oradakiler zaten ağırlık kaldırmaktan önünü göremiyorlar.

Yapabilirsin ama spor salonunda neden utanıyorsun? Çoğu başlayanlar 14 15 yaşlarında başlıyor zaten kendimde dahil. Utanılacak bir durum yok tam tersi yardım edenler olacaktır. Spor salonunda kas gruplarını daha hızlı geliştirebilirsin. Ama evet evdede gelişebilirsin. Calisthenics öneririm YouTube'da videoları var.

Bende 15-16 yasında gittim. Arkadaşımla gidiyorduk hatta. Gayet ortam güzeldi. Utanmak hiç aklımızın ucuncan bile geçmemişti. Relax ol.

Yapabilirsin ama spor salonunda neden utanıyorsun? Çoğu başlayanlar 14 15 yaşlarında başlıyor zaten kendimde dahil. Utanılacak bir durum yok tam tersi yardım edenler olacaktır. Spor salonunda kas gruplarını daha hızlı geliştirebilirsin. Ama evet evdede gelişebilirsin. Calisthenics öneririm YouTube'da videoları var.
Yani herkes utanma diyor ama bilmiyorum ben macfite gidiyordum orda koca koca adamlar oluyor yaşıt göremedim pek, bir iki ay evde spor yapar sonra arkadaşların dediği gibi bir arkadaşı yanıma alır spora gidebilirim.

Spor için tabii ki öyle makinelere falan ihtiyaç yok nerede rahatsanız orada spor yapabilirsiniz. Ben 2 yıldır düzenli olarak evde yapıyorum bir ara spor salonuna gitmiştim o sıra spordan soğumuştum mesela. En fazla ileri de dambıl falan alırsınız belki.