Pre-workout için böyle ürünler almana gerek yok. Kullanacaksan, bilimsel çalışma yani hakemli dergilerde makaleler ile kuvvete, sürekliliğe, kas enerji depolarına( glikojen, creatin) etkileri gösterilmiş ürünleri kullan. Kanıta dayalı olarak bunlar zaten belli başlı şeyler. En önemlisi Kafein yani kahve. Sonrasında anaerobik performans açısından Creatin Monohydrate, ayrıca antrenman performansına katkısı gösterilen Beta-Alanine. Kasta depolanan ve kas yıkımı sırasında kastan ilk çekilecek olan amino asitleri barındıran. BCAA( lösin, isolösin, valine). Bunlar yeterlidir. Gerisi ticari goygoy. Yani kısaca spor hekimi ve özelleşmiş bir spor diyetisyeninin kontrolünde ve doz ayarlamasıyla, Kafein, Beta alanine, Creatin monohydrate ve BCAA karışımı en ideal Pre-workout tur.

Normal sağlıklı bireylerde bunların herhangi bir yan etkisi beklenmez. Ancak her metabolizma birbirinden farklıdır. Fındık yiyerek de anaflaktik şoka girebilen insan olduğu gibi kafein intoleransı olan insan kahve içmemeli. Dozaj ve hekim kontrolünün önemi su dahil her şeyin besleyici ya da zehirleyici olmasını belirleyen esas şeyin dozaj olması gerçeğidir. Yaş- Kilo- Kas kütlesi-Tıbbi öykü. Bunların hepsi dozaj üzerinde etkili.

Son düzenleme:
Almıyorum o zaman. Sağ olun yardım için :)

Creatin veya BCAA+ önerir misiniz?

Merdiven altı saçma sapan markalar almadıktan sonra ve Kreatin monohydrate olduktan sonra fark etmez. Bcaa'da lösin oranı fazla olanı tercih edebilirsiniz. 2.1.1 yerine 5.1.1, 4.1.1 olanları. Protein7.com, Supplamentler.com vs gibi bilindik sitelerden bakabilirsiniz. Bu sayfaların kendi markalarındaki üretimlerinin de fiyatları uygunsa tercih edebilirsiniz. Xpro vs gibi. Onun haricinde parasal kaygınız yoksa Olimp, Weider, Optimum, Scitec, Multipower bilindik güvenilir markalar.

Son düzenleme:
Merdiven altı saçma sapan markalar almadıktan sonra ve kreatin monohydrate olduktan sonra fark etmez. BCAA'da lösin oranı fazla olanı tercih edebilirsiniz. 2.1.1 yerine 5.1.1, 4.1.1 olanları. Protein7.com, Supplamentler.com vs gibi bilindik sitelerden bakabilirsiniz. Bu sayfaların kendi markalarındaki üretimlerinin de fiyatları uygunsa tercih edebilirsiniz. Xpro vs gibi. Onun haricinde parasal kaygınız yoksa olimp, weider, optimum, Scitec, multipower bilindik güvenilir markalar.

Proteinocean'daki nasıldır? 239TL gibi fiyatı var.

Ben daha önce bu kadar saçma bir şey görmedim.

Adam yoruluyor diye kimyasala bulaşıyor, yorma o zaman kendini bu kadar.
"Kimyadan ne kadar uzak durursan o kadar gelişimin devam eder." Hamdullah Aykut'lu

Öncelikle kimyasal nedir? Su da kimyasaldır. Kimyasala bulaşmak ne demek? Kimyadan uzak duracaksan su da içme nefes de alma. Ben de bu kadar saçma bir şey görmedim. Öncelikle kimya öğrenin, sonra da biyoloji öğrenin. Ondan sonra amino asit nedir, bu içilenler nedir konuşacak seviyeye gelebiliriz.
Hamdullah Aykutluğ'dan bahsedeceksen onun bahsettiği GH, Anabolik Steroid, Dnp, Clen ki kendisi Mr Olimpiya'ya katılmış Pro vucutçudur. Kendisinin neler kullandığını bilseydin şu cümleyi alıntılayamazdın.

1726240323459.webp

Uykunu almıyorsundur. Halen problem varsa doktora görün.

3 saat antrenman yapan birinin sorunu kas glikojen depolarını tüketerek duvara çarpma sendromu dediğimiz tükenmişliği yaşamasıdır. Bunu yaşamaması için ya antrenmanı doğru planlayacak ya da bu şekilde bir antrenman yapmaya devam edecekse antrenman süresi içinde yeterli su, mineral, karbonhidrat ve amino asit takviyesini alacak.
Enerji metabolizmasını bilmeyen insanlar gelip saçma sapan kulaktan dolma köy kahvesi bilgileri paylaşacaklarına bir zahmet Google Scholar'a girip bahsettiğimiz şeyleri araştırsınlar.

Son düzenleme:
Öncelikle kimyasal nedir? Su da kimyasaldır. Kimyasala bulaşmak ne demek? Kimyadan uzak duracaksan su da içme nefes de alma. Ben de bu kadar saçma bir şey görmedim. Öncelikle kimya öğrenin, sonra da biyoloji öğrenin. Ondan sonra amino asit nedir, bu içilenler nedir konuşacak seviyeye gelebiliriz.
Hamdullah aykutluğ'dan bahsedeceksen onun bahsettiği gh, anabolik steroid, dnp, clen ki kendisi mr Olimpiya'ya katılmış Pro vucutçudur. Kendisinin neler kullandığını bilseydin şu cümleyi alıntılayamazdın.

Eki Görüntüle 82956

3 saat antrenman yapan birinin sorunu kas glikojen depolarını tüketerek duvara çarpma sendromu dediğimiz tükenmişliği yaşamasıdır. Bunu yaşamaması için ya antrenmanı doğru planlayacak ya da bu şekilde bir antrenman yapmaya devam edecekse antrenman süresi içinde yeterli su, mineral, karbonhidrat ve amino asit takviyesini alacak.
Enerji metabolizmasını bilmeyen insanlar gelip saçma sapan kulaktan dolma köy kahvesi bilgileri paylaşacaklarına bir zahmet Google Scholar'a girip bahsettiğimiz şeyleri araştırsınlar.

Gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Adam kendisi kullanmayın diyor zaten. Ayrıca kendisi profesyonel öyle internetten ne kadar doz alacağını biri söylemiyor ona. Siz ilaç önereceksiniz arkadaş internetten ne kadar doz alacağına bakacak böyle böyle yavaş yavaş daha üst ilaçlar kullanacak. Spor sağlık için yapılır yarışma kazanmak için vücuda ne kadar zarar veriyorlar. Su içme demediğimi anladığını biliyorum laf atmak için bu kadar uzatmana gerek yok. Bugün creatin alan ileride ne kullanır kim bilir. Kimse bir anda ilaç kullanmaz yavaş yavaş alışır. Aç karna fitness yaparsa dediğiniz glikojen depoları boşalır. Yeterli miktarda alacağı şeyleri ayarlayıp spor yaparsa öyle depo falan boşalmaz. Kendi yediğini yakar. Siz şu an ilaca teşvik ediyorsunuz. Yazık değil mi ileride ne sorunlar yaşayacak hiç düşünüyor musunuz? Adını unuttum bir fitnessci ölecekti 2 senedir spor yapmıyor artık adelesini çok yormuş.

Gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Adam kendisi kullanmayın diyor zaten. Ayrıca kendisi profesyonel öyle internetten ne kadar doz alacağını biri söylemiyor ona. Siz ilaç önereceksiniz arkadaş internetten ne kadar doz alacağına bakacak böyle böyle yavaş yavaş daha üst ilaçlar kullanacak. Spor sağlık için yapılır yarışma kazanmak için vücuda ne kadar zarar veriyorlar. Su içme demediğimi anladığını biliyorum laf atmak için bu kadar uzatmana gerek yok. Bugün creatin alan ileride ne kullanır kim bilir. Kimse bir anda ilaç kullanmaz yavaş yavaş alışır. Aç karna fitness yaparsa dediğiniz glikojen depoları boşalır. Yeterli miktarda alacağı şeyleri ayarlayıp spor yaparsa öyle depo falan boşalmaz. Kendi yediğini yakar. Siz şu an ilaca teşvik ediyorsunuz. Yazık değil mi ileride ne sorunlar yaşayacak hiç düşünüyor musunuz? Adını unuttum bir fitnessci ölecekti 2 senedir spor yapmıyor artık adelesini çok yormuş.

Hamdullah hoca için alıntı yapan arkadaş.

11. dakika 17. saniye aç izle bakalım ne diyormuş. 19. dakika 40. saniyeden de izle bakalım kimya dediği neymiş.

Hocanın ne için ne dediğini anlama kabiliyetiniz yoksa anlamadığınız şeylerde hoca sanki bunun için söylüyormuş gibi uydurmayın.
İlaç? Creatin, BCAA ilaç değildir. Önce neden konuştuğunu öğren. Anabolik steroid gibi ele aldığın şey hakkında cehaletle konuşuyorsun. Aynı oksimoron bakışla bugün et yiyen yarın kim bilir ne vurur dersin. Önce ne hakkında konuşulduğunu öğrenin.

Son düzenleme: