Senin bileceğin iş, almaya niyetin varsa tıraş makinesiyle kısalt, kökten kesersen kaşındırır.
Jiletle kesme.

Öbür seçenek ise ağda, roll-on ağda denedim ama bayağı uğraşmalı iş, bazıları için acı verici olabilir. Normal ağda dâhâ mantıklı olmalı kökten almak için.

@12814, daha sert ve gür çıkmaması için alma diyorum. Makine ile kesilirse "daha sert ve gür çıkması" gibi bir durum yaşanmaz. Bu yüzden hiç uzatmadan aşırı kısa bir şekilde jiletle alma dedim. Bu kadar bilinen bir şey için kendimi bir paragraf dolusu açıklamama gerek yok. Başka anlamlar çıkartıyorsanız biraz da kendinizde arayın suçu.

Gerçekten soruyorum: siz ciddi misiniz yoksa bilerek mi böyle akıl almaz derecede saçma bir şeyden tartışma yaratmaya çalışıyorsunuz?

Bu kadar saçma ve aşırı basit bir şeyden halen tartışma yürüten sizlersiniz. Ayrıca orada herhangi bir laf sokmadım. Gayet neyse o.

@ZCPS21, bak bu arkadaşta tek bir cümle ile "Jiletle kesme." yazdı. Ona da aynı soruları soracak mısınız? Tek tek jiletle kesme yazan herkese? "Neden jiletle alma?" veya "Bunun bilimsel bir açıklaması yok." tarzında falan?

@ZCPS21, bak bu arkadaşta tek bir cümle ile "Jiletle kesme." yazdı. Ona da aynı soruları soracak mısınız? Tek tek jiletle kesme yazan herkese? "Neden jiletle alma?" veya "Bunun bilimsel bir açıklaması yok." tarzında falan?
Kaşınma, apse, kıl dönmesi derken jilet kullanımının zararlı olduğu kanaatindeyim.
Canınız sıkıldıysa boş yere uğraşmayın birbirinizle, yoktan yere drama yaratmaya gerek yok.