gore

Çalışkan
Ailemde babam ve kardeşim 182 cm boyundalar, amcalarım da aynı şeklide 180 cm'den uzun. Ben 16 yaşında 1 yıldır belirgin boy uzaması yaşamadım. Şu an boyum 175 cm. Esneme-gerdirme egzersizleri yaparak D3K2 vitamin ve Kinder Multi takviyeleri ile en azından 180 cm boya ulaşabilmem mümkün müdür sizce?

Merhaba,

Hiçbir takviye boy uzatmaz, önce bu konuda anlaşalım. Büyüme çağındasınız, kemik ve kas gelişimini destekleyecek şekilde yeterli ve sağlıklı beslenerek genetiğiniz dahilinde uzayacaksınız zaten. D3K2 kullanmak kemik sağlığı için etkili zaten, madem kullanıyorsunuz ve herhangi bir yan etki görmüyorsunuz, o halde doktor kontrolünde buna devam edebilirsiniz. Bunun dışında beslenme yoluyla yeterli kalsiyum alımı da gerçekleştirin. Gerisini genetiğinize bırakın ve ortaya çıkan sonuca razı olsun.

Ailemde babam ve kardeşim 182 cm boyundalar, amcalarım da aynı şeklide 180 cm'den uzun. Ben 16 yaşında 1 yıldır belirgin boy uzaması yaşamadım. Şu an boyum 175 cm. Esneme-gerdirme egzersizleri yaparak D3K2 vitamin ve Kinder Multi takviyeleri ile en azından 180 cm boya ulaşabilmem mümkün müdür sizce?
Genetiğe bağlı her şey istersen zürafa ye genede genetiğin başrol olacak.

1 yıldır neredeyse hiç uzamamış olmam endişelendiriyor. Akrabalarımda da 180cm altı yok ki :(

Bu işin %95'e yakın bir oranı genetikte hocam. Eğer genetiğinizde varsa ki var uzarsınız. Erkeklerde uzama 20 küsur yaşlara kadar devam eder. Henüz endişelenmek için erken bence.

Supplementle olsaydı herkes 1.90 olurdu. Boy işi tamamen genetik.

Boy işi genetiktir ama abartmayın. Benin anneannem dedem 163 dayım 180. sağlıklı beslenerek spor yaparak boyunuzu uzatırsınız ancak bu sadece 13-15.5 yaş arası. 16 da en en en fazla 2 cm fark eder postür bozuksa onu düzeltirseniz 3 cm daha ekleyebilirsiniz ama düz durmanız gerekecek.