Sanayi, hali yikama, berber, hamallik, amelelik, insaat, halde calisma, kucuk sehirdeysen bahce temizligi falan, buyuk sehirdeysen bina temizligi vb.

Aynen olabildiğince az para alıp yapnayacağı bir meslek öğrensin. Kafe vs. bak derim.
Emin ol bu yaşıma kadar iki meslekte de uzun süre çalıştım en berbat is kafe ve restoranlar. Hele bir de komi isen vay haline. Sanayide en azından bir iş öğrenip daha sonra ileride kendi dükkanını vs açabilir.

Emin ol bu yaşıma kadar iki meslekte de uzun süre çalıştım en berbat is kafe ve restoranlar. Hele bir de komi isen vay haline. Sanayide en azından bir iş öğrenip daha sonra ileride kendi dükkanını vs açabilir.
Adam yazın çalışmalık iş arıyor. Tr şartları yapacağın her iş öyle zaten. Ben hem inşaatta hem restorantta çalıştım. Beklentiniz ne anlamıyorum. Öyle kendi dükkanını açar falan hayal bunlar. Kendini o yola sokacak olsa neden YAZIN ÇALIŞMALIK İŞ arasınö

Deneyimin yoksa cogu yer almayabilir (kafe, donerciler falan) bende oyle oldu cunku. Benim gibi pastanede calisabilirsin sozde garson olarak ise aldilar sonrasinda hem bulasikci hem tezgahtar hem garsonluk yapmam beklendi ustune saatlik 65TL veriyorlar. Okeyim dersen pastanelere bak ama onerim adam gibi bir sistemin oldugu, herkesin kendi gorevini yaptigi bir yere girmen olur.

Hocam cevap için teşekkürler ama kendi dükkanımı açmak gibi bir hedefim yok, üniversite okumayı düşünüyorum sadece para kazanmak için 3 aylık geçici bir yer arıyorum.

Tehlikeli işler ve Kasiyerlik dışında herhangi bir iş olabilir.
Tehlikeli işlerden kastettiğiniz şey ne?

Son düzenleme:
Sadece belli bir durumu baz alarak konuşacağım. Beni çok güzel kurtardığı için. Eğer LoL veya Valorant gibi oyunlarda iyiysen account trading veya boosting yapabilirsin. Yabancı EB24 gibi sitelere girebilirsen euro kazandığın için maç başı 20 euro falan kazanıyorsun manyak iyi. Yabancı sitelere girmek için çok yüksek elo olman lazım orası ayrı öyle değilsen de hesap kasıp satabilirsin. LoL'de West m acc 80 euro civarı gidiyor şu anda. Ayda Duo ile 4 hesap çıkartsan 320 euro. Dışarıda çalışıp yorulmaktansa hem yaz tatilini keyifli, oyun oynarsak geçirebilirsin hem paranı kazanırsın. Böyle bir imkanın var da değerlendirmiyorsan haberin olsun diye yazıyorum.

Bu mesaj birkaç kişi tepki göstermiş, ancak tamamen yanlış bir durum olarak değerlendirmişler.

Açıklamak gerekirse şu an piyasada usta bulmak çok zor. İleride bir meslek sahibi olmak isteyenler için aslında altın bilezik olabilir. Keşke zamanında bende bir meslek edinseymişim diye düşünüyorum.

Herkesin ileride arayacağı bir usta olmak kötü olmamalı.

Eğer yukarıda bahsettiğim gibi bir durum yoksa dışarıda geçici işlerde hiçbir zaman çalışmamış bir insan olarak tavsiye veremem ancak en yakın arkadaşım geçen sene sanayide çalıştı ve garsonluk yaptı. Sanayide çalıştığı sürede aylık 5000TL alıyordu. Ben sadece olanı söylüyorum. Sen sadece yazın çalışmalık iş aradığın için muhtemelen okuluna devam ediyorsun ve kariyer planın üniversite okumak üzerine. Durum buysa sanayide çalışmak arkadaşımdan duyduğum kadarıyla rezalet. Sırf kısa süreli para kazanmak için asla ama asla yapılmaz. Garsonluk konusunda da arkadaşım saniyeden sonra deneyip 3 gün çalışıp dayanamayıp bırakmıştı. Demem o ki ciddi bir şekilde paraya ihtiyacın yoksa yazın zamanını İngilizce öğrenmeye, temel yazılım öğrenmeye, video montaj fotoğraf montaj veya tasarım öğrenmeye hatta daytrading öğrenmeye harcaman senin için çok daha mantıklı olur. Devir İnternet devri. Dışarıda belini burkmadan evinde para kazanabileceğin tonla alan var. Müzik ile ilgileniyorsan müzik teorisi öğrenip producer olmaya çalışabilirsin online satış tekniklerini araştırabilirsin vesaire vesaire.