17 yaşında ki bir kediye çok dikkatli bakmanız ve kaliteli mamalarla beslemeniz lazım. O beş para etmez selamlar vs yedirilmemeli. Aşılarda faydalı tabi ki. Babanız cahil.
"Sen kediyi düşüneceğine, kendi sağlığını benim sağlığımı düşün! 1 Sene önce emekli maaşıyla biriktirdiğim parayla ayda 10K eve kira ödüyorum. Para bitince ne halt yiyeceğiz sen onu düşün." falan demişti.

"Sen kediyi düşüneceğine, kendi sağlığını benim sağlığımı düşün! 1 Sene önce emekli maaşıyla biriktirdiğim parayla ayda 10K eve kira ödüyorum. Para bitince ne halt yiyeceğiz sen onu düşün." falan demişti.
Hocam şimdi finansal durumunuzu bilmiyorum da para sorunu yaşayan birine gidip sallıyorum 3000 tl ye kedi maması al vs diyemem. Anneniz daha iyi bakacak ise ona mı verseniz acaba ?

Hocam şimdi finansal durumunuzu bilmiyorum da para sorunu yaşayan birine gidip sallıyorum 3000 tl ye kedi maması al vs diyemem. Anneniz daha iyi bakacak ise ona mı verseniz acaba ?
Annemden kaliteli kedi maması göndermesi için ona rica ettim. Ancak annem kedi maması yolladıktan sonra babamdan ciddi azar işitme ihtimalim yüksek. Bana kızabilir çünkü şöyle diyebilir; "Neden annene o kadar binlerce liralık kedi maması aldırttın? Sen hala anlamadın mı bizim paraya ihtiyacımız var, kedinin değil" falan diyip beni baya azarlar. Ama hayvanımın ölmesini istemiyorum o yüzden bu riski aldım.

Annemden kaliteli kedi maması göndermesi için ona rica ettim. Ancak annem kedi maması yolladıktan sonra babamdan ciddi azar işitme ihtimalim yüksek. Bana kızabilir çünkü şöyle diyebilir; "Neden annene o kadar binlerce liralık kedi maması aldırttın? Sen hala anlamadın mı bizim paraya ihtiyacımız var, kedinin değil" falan diyip beni baya azarlar. Ama hayvanımın ölmesini istemiyorum o yüzden bu riski aldım.
Kediye anneniz mi baksa anlamında demiştim hocam. Daha iyi birine benziyor burdan anladığım kadarıyla.

Babanız en kısa sürede bir psikologa görünsün, kafayı yemiş adam yahu, bu nedir kedinin aşılarını yapmamaya direnmek ne demek ya üzüldüm kediye.

Aşı konusunda tamamen haklısınız fakat maaş konusunda adam haklı. Facebook gruplarından vb. beleşe getirtemezse veterinere ödeyeceği para, yapılmayan işlemlerin birikmesi sonucu adamın bilmem kaç aylık maaşına denk düşüyor.
Diyelim ki bu sefer tüm tedaviyi bir şekilde cebinden para çıkmadan halletti, babasının yüksek ihtimal ile diyeceği tek şey ki eğer beleşe yaptırdığını söylerse; " bir kedi için bu kadar vakit harcayacağına bir yere girip çalışsaydın vb. türevleri olur.

17 bir kedi için çok ama çok büyük bir yaş. Kedi yaşı olarak 17 dediğinizi varsayıyorum. Bir veterinere götürün. Bir de kediyi o balkona çıkarmamanız gerekiyor. Fare görür bir şey görür atlar eder, arkasından çok üzülürsünüz sonra.
Hocam kedim 6.kattan düştü öldü. Çok üzücü bir şey dikkatli olmak gerek.
Ne anlatsam boş.

Babam aşıların kediler için öldürücü olabilecek zararda olduğuna inanıyor.

Babama kedime kötü baktığını söylediğimde sinir krizi geçirdi, şiddete maruz kalmak istemediğim için susmak zorunda kalıyorum. Beni tehdit eder gibi; "O zaman git kendi paranı kazan! Param yok, emekli maaşına zam gelmiyor yeterince, alamıyorum mama!" diyordu.
Ked biraz bitkin görünüyor, veterinere götürseniz iyi olacak kontrollerinin yapılması gerek.

Bu arada kediniz yaşlı öyle inmekte vs zorlandığında izlemeyin siz indirin eklemlerine zarar gelmesin belli olmaz 17 baya yüksek arkadaşın dediği gibi.

Babanız en kısa sürede bir psikologa görünsün, kafayı yemiş adam yahu, bu nedir kedinin aşılarını yapmamaya direnmek ne demek ya üzüldüm kediye.
Annem ayda 50K cıvarı maaş alıyor, kira derdi bile yok. Ancak babam annemden cüzi miktarda para talep etmeme izin vermiyor. Anneme sırf kinli olduğu için ve babam diyor ki; "Bırak ya, her gün ekmekle besleniriz olur biter" diyor. Ya annem her ay 10K para yollasa da biz ve hayvan ızdırap çekmese mesela? Neden elimizde para imkanı varken bunu reddediyor?

Çok üzgünüm ama belirli bir yerden sonra para dediğimiz şeyde manevi duygular işlememeli. Para söz konusu ise, eğer durum acil ise materyalist düşünmek önemlidir. Burnumuzun dibinde zengin yaşarken ve elde fırsat varken, zenginin sana para vermesini reddetmek gibi bu. Bu çok büyük bir salaklık!