III. Osman
Yetkin
Bu soruyu çözemedim. MEB sorusu. Cevap Irak. Fakat 1980'de Irak - İran savaşı başladı. ABD Irak'ı destekliyordu. Hatta İran'a el altından silah sattı. Bu sorunun mantığı ne? Yani Afganistan'ı ele almış ki Afganistan'da hem iç savaş oldu hem de bizzat SSCB 1978 yılında işgal etti. Hadi iç savaştan bahsediyor diyelim Irak'ta da BAAS hareketi olmadı mı Sosyalist destekli. Yani bu soruyu bana çözebilecek iyi tarih seviyesine sahip arkadaşlar var mıdır? 1960'lı yıllardan itibaren diyor bunların hepsi 60'lardan sonra oldu zaten kıstas ne burada?
@Yagami Light Ankara Hukukçu kardeş bu soruyu çözmeni rica ediyorum!
@EiMiko belki bu kadar detaylı bilmiyorsundur da bak yine de bir.
EDİT: Ya aslında cevap Irak evet. Irak'ta bizzat ABD veya SSCB destekli bir iç savaş çıkmadı galiba. Onu soruyor ama zor soru gibi geldi bana. Bu kadar hakim olmamı beklemesin ÖSYM. Ben Saddam Hüseyin miyim kardeşim nasıl bileyim bunu.
@Yagami Light Ankara Hukukçu kardeş bu soruyu çözmeni rica ediyorum!
@EiMiko belki bu kadar detaylı bilmiyorsundur da bak yine de bir.
EDİT: Ya aslında cevap Irak evet. Irak'ta bizzat ABD veya SSCB destekli bir iç savaş çıkmadı galiba. Onu soruyor ama zor soru gibi geldi bana. Bu kadar hakim olmamı beklemesin ÖSYM. Ben Saddam Hüseyin miyim kardeşim nasıl bileyim bunu.