@3881 çıkan veya çıkarılan diyor soru. Domuz Körfezi Çıkarması olayı direkt Amerika destekli olarak çıkarılıyor. Bu nedenle eliyoruz Küba'yı.
Amerika, Kübalı paralı askerleri destekleyip sanki mevcut hükümete karşı bir iç isyan yapılıyor süsü vermek istiyor. Zaten 72 saatlik yasal süre dolmuş olsaydı Amerika, Küba’yı işgal etmeye hazırdı.

@3881 çıkan veya çıkarılan diyor soru. Domuz Körfezi Çıkarması olayı direkt Amerika destekli olarak çıkarılıyor. Bu nedenle eliyoruz Küba'yı. Füze Krizi sonradan çıkan bir olay, Küba cevabını elemekle füze krizinin alakası yok.

Füze krizinde savaş çıkmıyor zaten. Savaşın ucundan dönülüyor. Domuz Körfezi olayı muhtemelen.

@3881 hocam aksi bir şey diyor musunuz anlayamadım. :D Füze krizinin alakası yok soruyla, doğru mu? Diğer arkadaş sizin yazdığınızı gösterip "işte cevap bu" demiş, alakasını anlayamadım. Arkadaşın ilk cümlesinde hala bir hata var bana göre.

Baas harekatçıları galiba SSCB'yi de çok sevmiyor. Biraz araştırınca buna benzer bir şey çıktı karşıma. O zaman net Irak cevap. Keşmir sorununda da ABD ve SSCB taraf olmuş @3881'nın dediğine göre ki ayrıntı bilgi bu. ÖSYM yüzeysel geçmiyor mu buraları?
Baas hareketçilerinin ana amacı Arap milliyetçisi bir sosyalist devlet kurmak, Arap ligi ülkeleri dediğimiz ülkeleri de sınırları içine alan bir devlet. İran'ı da pek sevmezlerdi ama şu an Suriye'de görünen durum biraz ters kalıyor felsefelerine. Kurucusu yönünden bakacak olursak zaten biraz daha ABD'ye ya da Fransa'ya yakın bir arkadaş gibi, Paris Üniversitesi mezunu Mişel Eflak'ın kendisi. O yüzden bence Irak en mantıklı cevap. Amerika en çok para verene silah satar mantığıyla bakmak lazım biraz. Irak Baas'ı da Mişel Eflak'ın düşüncelerini daha çok benimsemiştir bu arada, Suriye gittikçe uzaklaşmıştır.

@Hiken hocam arada bir karışıklılık oldu bende. Bir an da acayip fazla bildirim geldi kim ne diyor ne zaman diyor şaşırdım.

AI cevabı mı bu?

Çatışmaya dönüşmedi ama eledik yazmışsınız.

Domuzlar Körfezi Çıkarması 1961'de oldu.
Benim anladığım kadarıyla sizin bu yazdığınıza cevap olarak söyledi.

Sorunun füze kriziyle bir alakası yok diye düşünüyorum.

Baas hareketçilerinin ana amacı Arap milliyetçisi bir sosyalist devlet kurmak, Arap ligi ülkeleri dediğimiz ülkeleri de sınırları içine alan bir devlet. İran'ı da pek sevmezlerdi ama şu an Suriye'de görünen durum biraz ters kalıyor felsefelerine. Kurucusu yönünden bakacak olursak zaten biraz daha ABD'ye ya da Fransa'ya yakın bir arkadaş gibi, Paris Üniversitesi mezunu Mişel Eflak'ın kendisi. O yüzden bence Irak en mantıklı cevap. Amerika en çok para verene silah satar mantığıyla bakmak lazım biraz. Irak Baas'ı da Mişel Eflak'ın düşüncelerini daha çok benimsemiştir bu arada, Suriye gittikçe uzaklaşmıştır.

Bu soru tam KPSS'de hakimlik sorusu için falan sorulur. KPSS genel kültür için bile ağır bir soru. Yani bu soruyu yazan adam 12. sınıfa giden gençlerden bir Ahmet Hakan mı olmasını bekliyor anlamadım.

Benim anladığım kadarıyla sizin bu yazdığınıza cevap olarak söyledi.
Evet, çatışmaya dönenleri eleten bir soru var ortada. Çatışmaya dönmeyen olay verilmiş ve sonra da şık "çatışmaya dönmemesi gerekçesiyle" elenmiş. Oysa çatışmaya dönmediyse elenmesi değil cevap olması gerekirdi. Sizin yazdığınızla alakasını da anlamadım. Tuhaf geldi bana. Sizce?