Şu anlık böyle, OCCT'nin 10. dakikasında OCCT'de error göstermese bile sorun yaşadım, Alt+Tab atamıyordum, mouse imleci çok yavaş hareket ediyordu, herhangi bir şeye tıklayamıyordum vs. Ayrıca 60 derecenin üstünü gördü, mümkünse 55 derecenin üstüne çıkmasını istemiyorum, bu yüzden voltajlarını biraz düşürmeliyim sanırım. Fakat ne yapmam gerektiği konusunda yeterince bilgim yok bu yüzden yardıma ihtiyacım var.
1x16 şeklinde kullanıyorum, Nebi Akgün'ün ayarlarını yaptım ama daha kişiselleştirilmiş ayarlama yapılabilir diye düşünüyorum. Fazla agresif denemeler yapmayı düşünmüyorum, zaten aktif soğutma yapmam mümkün değil. Çift kule CPU soğutucusu kullandığım için ram soğutmasına hiç alan yok, ram fanın altına gömülü durumda.
Sistem bileşenlerim;
Ryzen 5 7500F (CO all core -30, Boost Clock +200MHz),
Şu anlık böyle, OCCT'nin 10. dakikasında OCCT'de error göstermese bile sorun yaşadım, Alt+Tab atamıyordum, mouse imleci çok yavaş hareket ediyordu, herhangi bir şeye tıklayamıyordum vs. Ayrıca 60 derecenin üstünü gördü, mümkünse 55 derecenin üstüne çıkmasını istemiyorum, bu yüzden voltajlarını biraz düşürmeliyim sanırım. Fakat ne yapmam gerektiği konusunda yeterince bilgim yok bu yüzden yardıma ihtiyacım var.
Hocam rahatsız ediyorum da %1 FPS'yi iyileştirmek için EXPO ayarlarından ziyade VSOC'a pek dokunmadan (Malum 3D işlemcide voltaj vermeye çekiniyorum ama RAM voltajına dokunabilirim) şunu kesin yap dediğiniz bir ayar var mıdır? Bir ara sallamıştım ama artık yapmak istiyorum. Mevcut EXPO ayarları ektedir, iş yerinde olduğum için böyle attım.
1x16 şeklinde kullanıyorum, Nebi Akgün'ün ayarlarını yaptım ama daha kişiselleştirilmiş ayarlama yapılabilir diye düşünüyorum. Fazla agresif denemeler yapmayı düşünmüyorum, zaten aktif soğutma yapmam mümkün değil. Çift kule CPU soğutucusu kullandığım için ram soğutmasına hiç alan yok, ram fanın altına gömülü durumda.
Sistem bileşenlerim;
Ryzen 5 7500F (CO all core -30, Boost Clock +200MHz),
Hocam die türünü uygulamada yazdığından mı çıkarıyorduk? Yoksa özelliklerinden die türünü tahmin mi ediyoruz? Ya da ikisi de değil alırken mi bakıyoruz? Nasıl oluyordu bu iş.
Hocam die türünü uygulamada yazdığından mı çıkarıyorduk? Yoksa özelliklerinden die türünü tahmin mi ediyoruz? Ya da ikisi de değil alırken mi bakıyoruz? Nasıl oluyordu bu iş.
H-Die geliyor artık, Dual Rank zaten. 1 Gbit IC'leri H-Die diye isimlendirmişler. Normalde A-Die gelir ama geçen bir konuda M-Die denk geldim. Araya kaynamış belli ki. tRFC 403 açıyor zaten, M-Die olamaz.
@Elecksy RAM test için RAM Test Pro 1.5.0 kullanın. Test öncesi Memory Cleaner ile bellek temizliği yapılıp arka plan boşaltılacak. Sonrasında programdan Auto basılıp Errors 1, Minutes 180 ayarlandıktan sonra Start verilecek. HWiNFO'dan CPU IOD ve DRAM SPD sensörleri takipleyiniz.
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
Evet, normal kullanıcı 6000 CL30 olduktan sonra önemsiz. Diğerleri problem çıkartma olasılığı var, 6000 üzeri 1:2 moda atar, performans alamazsın. 6000'in altı zaten çorba. 6000 CL30 tam tatlı nokta. Tak çalıştır.
RAM test için RAM Test Pro 1.5.0 kullanın. Test öncesi Memory Cleaner ile bellek temizliği yapılıp arka plan boşaltılacak. Sonrasında programdan Auto basılıp Errors 1, Minutes 180 ayarlandıktan sonra Start verilecek. HWiNFO'dan CPU IOD ve DRAM SPD sensörleri takipleyiniz.