RAM SPD sensörü 75 derece geçmesin test anında, CPU IOD Hotspot 65 derece geçmesin. Başka bir şey gerekli değil. Üzeri stabilite bozar, testte hata ya da mavi ekran sebebi. Fiziksel zarar vermez.
Hocam, stand-off yüksekliğini azaltıp 2 adet 8 cm'lik artic fana geçiyorum aktif soğutma için. 6400 CL26 deneyeceğim, en kötü CLEAR CMOS yapar 6200 CL26'ya dönerim. 6200 CL26 yapmak isteyen varsa, mutlaka açtığım konuya baksın. Ayarları paylaşmıştık Ayhan hocamla.

2.5 saat kadar bakabildim. CPU IOD'nin ortalaması 49.5 civarıydı 49-53 arasında gidip geliyordu, yanlış hatırlamıyorsam 88'e bir kere çıkıp indi. SPD ise 62-63'te geziyordu. 2.5 saatin sonrasında evden çıkarken açık bırakmıştım fakat elektrikler kesilmiş bu yüzden devamında ne oldu bilmiyorum, fakat iyi sanırsam. Yapmam gereken bir şey var mıdır?

@Ayhan Dönmez

2.5 saat kadar bakabildim. CPU IOD'nin ortalaması 49.5 civarıydı 49-53 arasında gidip geliyordu, yanlış hatırlamıyorsam 88'e bir kere çıkıp indi. SPD ise 62-63'te geziyordu. 2.5 saatin sonrasında evden çıkarken açık bırakmıştım fakat elektrikler kesilmiş bu yüzden devamında ne oldu bilmiyorum, fakat iyi sanırsam. Yapmam gereken bir şey var mıdır?

@Ayhan Dönmez

Elektrik kesilmesi iyi olmamış test anında, 180 dakika hatasız tamamlamalı o program. Bu tarz elektrik kesintilerine çok maruz bırakmamak lazım özellikle yük altındayken. Testi geçtikten sonra hatasızsa sonrasında gündelik kullanabilirsin, aktif soğutma uygularsan 1x16 için 6400-2133 deneyebilirsin. Şimdilik bu ayarlar yeterli gelir.

Memory Context Restore ve Power Down kapalı kalsın, training hafızada tutmasın. Uzun vade sorun olmaz.

@Ayhan Dönmez

@Elecksy Tekrar teste alacağım ve emin olmak istiyorum dersen bu halini dene.

1784124456742.webp

Son düzenleme:
Elektrik kesilmesi iyi olmamış test anında, 180 dakika hatasız tamamlamalı o program. Bu tarz elektrik kesintilerine çok maruz bırakmamak lazım özellikle yük altındayken. Testi geçtikten sonra hatasızsa sonrasında gündelik kullanabilirsin, aktif soğutma uygularsan 1x16 için 6400-2133 deneyebilirsin. Şimdilik bu ayarlar yeterli gelir.

Memory context restore ve Power down kapalı kalsın, training hafızada tutmasın. Uzun vade sorun olmaz.

@Elecksy tekrar teste alacağım ve emin olmak istiyorum dersen bu halini dene.

Eki Görüntüle 265858
1784143446903.webp
1784143470098.webp
1784143480381.webp

3 Saati sorunsuz şekilde tamamladım, teşekkürler.

Bu ayarları kayıtlayın, son adım olarak FCLK 2233 ve 2200 MHz deneyin. Hangisini Boot ederse PBO ile beraber VT3 testi alın. Noktayı koyarsın böylece.

DDR5 rehberinde test araçları kısmında anlatıldı VT3 testi.
PBO için öneriniz var mıdır? Şu an +100 -20 kullanıyorum. Yarın ayarlayıp testi yaparım.

PBO için öneriniz var mıdır? Şu an +100 -20 kullanıyorum. Yarın ayarlayıp testi yaparım.

Stabilse yeterli, aşırıya kaçmanın aman aman faydası olmuyor. Tamamen silikona ve tatmin seviyene bağlı bir durum. FCLK kaynaklı Boot sıkıntısı yaşarsan Clear CMOS gerekebilir. VT3 ile noktalarsın.