Hata var, BSOD verip Restart atmış. Son ayarlar nasıldı?
1784198063734.webp

Bu şekilde.

Stabil olmadığından Restart atmış. Bana BIOS'tan PBO menüsünü iletin, oradan birkaç ayar vereyim. Spread Spectrum aratıp kapatın, SOC Uncore OC Mode Enabled kalsın. Power Supply Idle Control Typical kalsın. Windows güç planı dengeli modda iken minimum ve maksimum işlemci yüzdeleri 100 kalsın. Integrated Graphics kapalı kalsın, MSI'de Fast Boot yoktu. Windows hızlı başlatmayı kapatın güç planından.

PBO Advanced, Limits Motherboard, Scaler 5X, Boost +100, Curve -22 All Core uygulayın. Memory Context ve Power Down kapalı kalsın. CPU VCORE Load-line Calibration, LLC ayarları Mode 2 alın. Tekrardan VT3 testine alın.

Stabil olmadığından Restart atmış. Bana BIOS'tan PBO menüsünü iletin, oradan birkaç ayar vereyim. Spread Spectrum aratıp kapatın, SOC Uncore OC Mode Enabled kalsın. Power Supply Idle Control Typical kalsın. Windows güç planı dengeli modda iken minimum ve maksimum işlemci yüzdeleri 100 kalsın. Integrated Graphics kapalı kalsın, MSI'de Fast Boot yoktu. Windows hızlı başlatmayı kapatın güç planından.

PBO Advanced, Limits Motherboard, Scaler 5X, Boost +100, Curve -22 All Core uygulayın. Memory Context ve Power Down kapalı kalsın. CPU VCORE Load-line Calibration, LLC ayarları Mode 2 alın. Tekrardan VT3 testine alın.
Ayarları yaptım.

Minimum'u neden 100 yapıyoruz? sonra değiştirebilir miyim? bir de nihai güç planı kullanıyordum, gereksiz mi?

Dosya Ekleri

• IMG20260716140307.webp
    IMG20260716140307.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 6
PBO için öneriniz var mıdır? Şu an +100 -20 kullanıyorum. Yarın ayarlayıp testi yaparım.

+125 yaptım ben üstüne çıkmak bence stabilliği fena bozuyor. Bundan önce -25 sabit kullanıyordum fakat şimdi per Core şeklinde deneme yaptım öyle kullanıyorum.

Ayarları yaptım.

Minimum'u neden 100 yapıyoruz? sonra değiştirebilir miyim? bir de nihai güç planı kullanıyordum, gereksiz mi?

TSME kapatın, SVM Enable ayarı Disabled kalsın. IOMMU kapatın. FACEIT isteyebilir belki. Diğer önerdiklerimi de değişin. Windows hızlı başlatma kapatın, minimum ve maksimum yüzdeleri 100 ayarlayın. Nihai gereksiz, dengeli kalsın.

1784200145871.webp

1784200163977.webp
1784200185485.webp

@Elecksy Stabil olmadığından Restart atmış. Bana BIOS'tan PBO menüsünü iletin, oradan birkaç ayar vereyim. Spread Spectrum aratıp kapatın, SOC Uncore OC Mode Enabled kalsın. Power Supply Idle Control Typical kalsın. Windows güç planı dengeli modda iken minimum ve maksimum işlemci yüzdeleri 100 kalsın. Integrated Graphics kapalı kalsın, MSI'de Fast Boot yoktu. Windows hızlı başlatmayı kapatın güç planından.

Son düzenleme: