Hocam bu işlemcinin oyun perf nasıl? Ayrıca duyduğum kadarıyla 9800x3d de ısınma problemi yoktu, bu işlemci de öyle mi? Bunun yanı sıra bana öneremek istediğiniz anakart ve RAM’lerin olmazsa olmaz özellikleri nelerdir? Örnek link atabilir misiniz sitelerden? Ayrıca sizce bu işlemci mini itx kasada air cooler ile yayın + oyunda zorlanır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- $2.000–2.450
Hava soğutma tutamaz o işlemcileri. Ne 9800X3D'yi ne de 9950X'i.Hocam bu işlemcinin oyun perf nasıl? Ayrıca duyduğum kadarıyla 9800x3d de ısınma problemi yoktu, bu işlemci de öyle mi? Bunun yanı sıra bana öneremek istediğiniz anakart ve RAM’lerin olmazsa olmaz özellikleri nelerdir? Örnek link atabilir misiniz sitelerden? Ayrıca sizce bu işlemci mini itx kasada air cooler ile yayın + oyunda zorlanır mı?
9950X önerme sebebim yayında açıcak olmanız. 9800X3D'ye kıyasla daha üstün bir performansa sahip çoklu çekirdek işlerinde.
Açıkçası sizin işinizi B850M Force vs. görür biraz üst düzey bir şey isterseniz mATX olarakTUF B850M Plus, B850M Aorus Elite vs. bakılabilir. Daha üst bir şey isterseniz ATX tarafına yönelin. (bu doğrultuda kasa da değişecek)
X870E alınabilir veya X870.
RAM olarak 48-64GB işinizi görür. 9950X için 48GB 8000MT/s daha iyi olur. 64GB (+0-600)6000MT/s CL28-30-32 bakılabilir.
Bu doğrultuda parça seçebilirsiniz.
DRAM'li bir SD size daha uygun. S70, 990 Pro, Exceria Pro, Exceria Heatsink, M480 Pro, MP600 Pro, SN850X vs.Bana bahsettigim dogrultuda kullanabilecegim bir 2k monitor de onerir misiniz? Bu 1-2 gun icinde cok islevli cok yakisikli bisi ortaya cikacak
Ayrica SSD olarak ne oneriyorsunuz?
Monitör için bütçeniz nedir? Ona göre öneri sunabiliriz.Bana bahsettigim dogrultuda kullanabilecegim bir 2k monitor de onerir misiniz? Bu 1-2 gun icinde cok islevli cok yakisikli bisi ortaya cikacak
Ayrica SSD olarak ne oneriyorsunuz?
Hocam ayrica redditte okudugum kadariyla Rust icin herkes x3d olan bir CPU tavsiye ediyor? 9950x3d yayinda sorun yaratir mi?DRAM'li bir SD size daha uygun. S70, 990 Pro, Exceria Pro, Exceria Heatsink, M480 Pro, MP600 Pro, SN850X vs.
Monitör için bütçeniz nedir? Ona göre öneri sunabiliriz.
Monitor olarak $200-$350
Hocam ayrica redditte okudugum kadariyla Rust icin herkes x3d olan bir CPU tavsiye ediyor? 9950x3d yayinda sorun yaratir mi?
9950X3D, 9950X ile 9800X3D ikilisinin birkeşmiş hali. Çoklu çekirdek işlerinde 9950X gibi davranıyor ve 2 CCD kullanıyor. Oyunlarda ise 9800X3D gibi davranıp 2 CCD'den birini durduruyor. Bazı durumlarda stabiliteyi oynatıyor bu durum.
Yurt dışındaki fiyatlar ne alemde tam bilmiyorum.
Duruma göre G65B, 27M2N3501PA bakılabilir.
Monitör için yeni konu açmanız daha sağlıklı olur.
Iste simdi arada kaldik. Ben cok onceden stabilite problemleri yasamistim artik oyunda tek bir takilmaya kalbim dayanmaz bunca para doktukten sonra.9950X3D, 9950X ile 9800X3D ikilisinin birkeşmiş hali. Çoklu çekirdek işlerinde 9950X gibi davranıyor ve 2 CCD kullanıyor. Oyunlarda ise 9800X3D gibi davranıp 2 CCD'den briini durduruyor. Bazı durumlarda stabiliteyi oynatıyor bu durum.
Acaba 9800X3D yayin acarsam kafayi yiyecek boyuta gelir mi? Hatta ilk etapta 9800X3D ile sistemi kurup ileride 2. el (burada marketplaceden 750 dolarlara cok satiliyor) yayin PC alip mi desteklesem?
Ayrica kasa olarak:
1. jonsbo veya SSUPD v2 hakkinda ne dusunuyorsunuz.
1.si direkt microATX ve tasima kolu cok cool gozukuyor.
Bu videoda ki gibi gorunuyor son hali.
2.si ise masada daha kucuk yer kapliyor hatta sivi sogutma ve ATX anakarta kadar destekliyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Iste simdi arada kaldik. Ben cok onceden stabilite problemleri yasamistim artik oyunda tek bir takilmaya kalbim dayanmaz bunca para doktukten sonra.
Acaba 9800x3d yayin acarsam kafayi yiyecek boyuta gelir mi?
Hatta ilk etapta 9800x3d ile sistemi kurup ilerde 2. el (burada marketplaceden 750 dolarlara cok satiliyor) yayin pc alip mi desteklesem?
Ayrica kasa olarak
1. jonsbo veya SSUPD v2 hakkinda ne dusunuyorsunuz.
1.si direkt microATX ve tasima kolu cok cool gozukuyor.
bu videoda ki gibi gorunuyor son hali.
2. si ise masada daha kucuk yer kapliyor hatta sivi sogutma ve atx anakarta kadar destekliyor.
9800X3D'nin yayın konusunda üzeceğini düşünmüyorum. Ama edit, render vs. yapıcaksanız 9950X'e kıyasla daha az performanslı.
SSUPD V2 hakkında bir şey diyemem ama Jonsbo güzel duruyor. Tabi sıvı soğutma değişmeli, 360 sığmıyor görünüyor.
Elimde ayni zamanda MacBook Air M4 var onunla render ve edit yapilamaz mi?
Bunun yani sira RAM olarak o dediginiz ozellikleri nereden gorebiliyorum?
RAM Iyi midir?
Bir de o bahsettigim JONSBO olan kasayi dusunuyorum. Ve monitor icin de konu acacagim. Ama bu sepetteki urunler hakkinda biraz konusalim lutfen.
RAM Iyi midir?
Bir de o bahsettigim JONSBO olan kasayi dusunuyorum. Ve monitor icin de konu acacagim. Ama bu sepetteki urunler hakkinda biraz konusalim lutfen.
Son düzenleyen: Moderatör:
Pek önerebileceğim bir RAM değil, Hynix M-die çipe sahip. Çok kötü değil ama A-die olursa daha iyi olur.Elimde ayni zamanda macbook air m4 var onla render ve edit yapilamaz mi?
RAM Iyi midir?
Birde o bahsettigim JONSBO olan kasayi dusunuyorum. Ve monitor icin de konu acacagim. Ama bu sepetteki urunler hakkinda biraz konusalim lutfen.
Zotac yerine MSI İnspire tercih edebilirsiniz. Zotac pek güven vermiyor bana. 5090'da kendi tasarımları sebebiyle çipi yaktılar çünkü.
Arctic yerine Lian Li Galahad II Lite Performance tercih edin.
Gen5 SSD'ye gerek yok. Soğutması ayrı fiyatı ayrı dert.
Editleri M4 Air'dan yapıcaksanız 9950X3D'ye gerek yok, 9950X veya 9800X3D ikilisinden birini tercih edin. 2'side üzmez.
Şahsen 9950X alırdım.