Hocam bunu alırsam uzatmada mı takmam gerekecek monitörün fişi ve kasanın fişini takacağım. Bunu duvardaki prize bir adetde üçlü priz alıp onu da akım korumalıya takıp mi kullanmam lazım bilgisayar için?

Ben öyle yaptım. Duvardaki prize taktım ona da 5'li prizi taktım. Modem kasa monitör ısıtıcım vs hep ona takılı.

Kaç girişe ihtiyacınız var bilgisayar için? Ben mesela 5'li alsaydım keşke diyorum. 1 PC, 1 monitör, 1 yazıcı, 1 telefon, 1 vantilatör. 5 cihaz ediyor. Ben de mecbur vantilatörü uzatmalı 3'lüye taktım.

Hocam bana bilgisayar için 4'lü yeter evde her yerde priz var zaten yazıcı vs yok scheinder markasını çok duydum onu almayı düşünüyorum, buzdolabı için neden Philips önerdiniz o da APC olabilir miydi?

Ayrıca prizin de topraklı olması şart.

Onu nasıl anlarım hocam bina 15 yıllık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bana bilgisayar için 4'lü yeter evde her yerde priz var zaten yazıcı vs yok scheinder markasını çok duydum onu almayı düşünüyorum, Buzdolabı için neden Philips önerdiniz oda APC olabilir miydi?

Onu nasıl anlarım hocam bina 15 yıllık

Birincisi Schneider 1800 wattlarda mı ne bir güç verebiliyor. Ona bakarım birazdan. Buzdolabı, kettle vs anlık yüksek voltaj ve elektrik çektiği için kapanma sorunu yaşayabilirsiniz. Bu yüzden Philips alın. O normal priz ne kadar verebiliyorsa hepsini veriyor size. 3000 küsur watt. Böyle ısıtmalı soğutmalı sistemlerde onu kullanın. Bilgisayar veya TV zaten böyle bir sistem olmadığı için sorun olmuyor.

İkincisi onu siz anlayamazsınız elektrikçi çağırın ölçüm yapılsın. Biz bu yıldırım sonrası yeniledik çürümüş bakırlarımız. Evimiz 30 yıllık. Kullanılan bakır çubuk kalitesine göre topraklama kalitesi değişir. Eğer yoksa çektirmeniz lazım. Dedem diyor zamanında işte 500 liraysa bakır çubuk biz 200 lira olandan aldık. Yani daha ince, daha kalitesiz.

İsimleri akım korumalı olsa da bu prizler esasen yüksek voltaj koruması yaparlar. Kesintilerin çözümü ise UPS'tir. Sigorta kutusunda yer varsa voltaj korumalı bir röle almak daha mantıklı olur. Tüm evi korur.
Örnek bir model.
Bu tip rölelerin mantığı ayarlı olduğu yüksek ve düşük voltajlarda koruma yaparlar. Yine de regülatör gibi regüle işlemi yapmazlar. Kombi gibi cihazlara regülatör takmak daha iyi olur.

İsimleri akım korumalı olsa da bu prizler esasen yüksek voltaj koruması yaparlar. Kesintilerin çözümü ise UPS'tir. Sigorta kutusunda yer varsa voltaj korumalı bir röle almak daha mantıklı olur. Tüm evi korur.
Örnek bir model.
Bu tip rölelerin mantığı ayarlı olduğu yüksek ve düşük voltajlarda koruma yaparlar. Yine de regülatör gibi regüle işlemi yapmazlar. Kombi gibi cihazlara regülatör takmak daha iyi olur.

Hocam bu önerdiginiz ürün bütün makineleri tek başına elektrik gidip gelmesinden doğan problemlerden koruyacak doğru mu anladım?
O zaman tek tek akım koruyucu priz almaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu önerdiginiz ürün bütün makineleri tek başına elektrik gidip gelmesinden doğan problemlerden koruyacak doğru mu anladım?
O zaman tek tek akım koruyucu priz almaya gerek yok.
Yani evet. Biz internetten kurulumuna baktık da çok yorar bu diye kısa yoldan priz aldık.