Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2500
@Caner UncuArkadaşlar A620M-K anakarta sahibim ve Apacer AS2280P4 512GB modelini kullanıyorum.
512 GB hiçbir şeye yetmediği için 1 TB almaya karar verdim,sizin bir öneriniz var mı?
2500 TL civarı bütçem var.
Hocam daha iyi bilir.
WD Blue SN580 alınabilir.
Metalis
Uzman
Evet attığım listede var zaten yanlış gördüm geri çektim@Metalis, Core XT modeli iyi değil. Kontrolcüsü zaten Phison E21T, DRAM'siz. QLC NAND kullanıldığından dolayı disk çok yavaşlıyor. 2.750 TL para verilmez. WD Blue daha ucuza daha iyi seçenek.
SN580 güzel memnunum.
Bir SSD seçiminde tek etkenin okuma yazma hızları olmaması. Bu mantıkla seçseydik okuma yazma hızı en yüksek disk en iyi disk olurdu.Aynı fiyata sahip ve 6000 MB/s hız sunan Kingston NV3 modeli yerine WD SN580 modelinin genelde tavsiye edilmesinin nedenleri nedir acaba?
- Kingston NV3'ün 3 sene üretici garantisi var, WD'nin 5 sene.
- İkisinde de DRAM bulunmasa da WD'nin sürdürülebilir performansı, NV3'e göre daha iyi.
- NV3 modelinde QLC NAND'lar kullanılıyor, QLC NAND'larda hücre başına 4 bit veri yazılır, TLC'de ise 3. QLC NAND'lar genel olarak TLC'ye göre daha yavaş ve kısa ömürlü oluyorlar. Bunu TBW değerinden de anlayabilirsin, QLC disklere genel olarak daha düşük TBW değeri biçilir.
- SLC önbellek konusunda WD daha iyi. SLC önbellek, TLC NAND'ların bir kısmının SLC gibi davranarak daha hızlı olmasını sağlıyor.
- TPU'daki verilere göre sıcaklık testlerinde de WD daha başarılı sonuçlar elde etmiş.