fumosever45

Yetkin
Arkadaşlar, minimum bütçe ile yeni aldığım R5 5600 işlemcimin yanına bir ekran kartı arıyorum. RTX 2060 Super 5000 lira civarına bulunabiliyor iken 3060 12 GB 7 bine yakın ve gördüğüm kadarı ile aralarında çok ciddi bir performans farkı yok. Sizce 5 bine bu ekran kartı 2024 yılında alınır mı? RX 6600 demeyin AMD ekran kartlarına alerjim var.

Arkadaşlar, minimum bütçe ile yeni aldığım R5 5600 işlemcimin yanına bir ekran kartı arıyorum. RTX 2060 Super 5000 lira civarına bulunabiliyor iken 3060 12 GB 7 bine yakın ve gördüğüm kadarı ile aralarında çok ciddi bir performans farkı yok. Sizce 5 bine bu ekran kartı 2024 yılında alınır mı? RX 6600 demeyin AMD ekran kartlarına alerjim var.
Alınmaz, bol mininglidir bence.

FurMark testlerini isterseniz ve satıcıda güven veriyorsa neden olmasın. Ama 2060'lar yukarıdaki kullanıcının dediği gibi bol mininglidir, bakımlı mining yapılmış kart normal karta yakın sonuçlar verebilir. Dikkatli olun.

Kartın Mining'te kullanılmış olması kartın öldürüldüğü anlamına gelmez. Değerleri iyi ve sağlıklı ise her kart alınır. Bunu bayağı al sat yapmış birisi olarak söylüyorum. Çünkü normal kartlardan hiçbir farkını göremedim. Geçen mesela birisinin evinde kart test ederken hiçbir şekilde adam bana mining yapılmış falan demedi. Testi yaptıktan sonra adam kendi ağzıyla " Abi bu kartla biz uzun süre mining yapmıştık problem olur mu? " dedi. Bende " Hayır kartın miningli olduğunu bile anlamadım değerler düzgündü " dedim.

Kısaca anlayacağınız kartın miningli olması öldürüldüğü anlamına gelmez. Test yapın baktınız iyi ise alabilirsiniz. Her insan da size dürüst bir şekilde kart ile mining yapıldı diye de söylemez.

Kartı alırken KFG ile almaya özen gösterirseniz sağlama alırsınız kendinizi.

3060’ın 12 GB versiyonu tam anlamıyla bir para israfı zaten. O kart zaten oynayacağınız oyunlarda kartı dibine kadar zorlasanız bile 12 GB VRAM kullanımına ulaşacak bir kart değil. 8 GB oldukça yeterli. Onu bulursanız 3060 8 GB alın ama AMD tarafına da bakabilirsiniz.

3060’ın 12 GB versiyonu tam anlamıyla bir para israfı zaten. O kart zaten oynayacağınız oyunlarda kartı dibine kadar zorlasanız bile 12 GB VRAM kullanımına ulaşacak bir kart değil. 8 GB oldukça yeterli. Onu bulursanız 3060 8 GB alın ama AMD tarafına da bakabilirsiniz.
3060'ın 8GB versiyonu 12GB versiyonuna kıyasla daha güçsüz. 128Bit yetememiş gibi gözüküyor.