O sırada kurandan belli başlı sureleri ezberleyip, her namazda onu okuyup, cumaları ve yılda 2 defa dini bayramlarda A0 Türkçe ile hazırladığı hutbeyi okumaktan başka bir halt yapmayan imamlar 🗿.
Para israfı imamların başında ki para israfı bakanlığı ve mensuplarını unutmayalım!

Son düzenleme:
Adam haksız değil ki ben ilkokulda sebebini bilmeden dayak yerdim, sınıf arkadaşlarım da dayak yerdi.
İlkokulda 5 tane iyi öğretmene denk geldiysem gerisi kötü, fiyaskoydu.
Arkadaş tamamen haksız.
Öğretmenler kötü diye eğitimin fişi çekilmez, öğretmenleri de kapsayacak şekilde eğitim sistemi düzeltilr. Gerekirse öğretmenlere çeşitili eğitimler verilir.

Azcık finansal okuryazarlığı ve genel kültürü olan birisi, Kosta Rika'nın orduyu lağvedip (bulunduğu coğrafyada karteller cirit atmasına rağmen) oraya giden parayı eğitime yönlendirdiğini ve bunun olumlu etkisini gördüğünü bilir.

Eğitime bu denli önem veren Kosta Rika, şu anda elini kolunuzu sallayarak gezebileceğiniz kadar güvenli tek Latin Amerika ülkesi.

Son düzenleme:
Bu genelleme yapılayacağı anlamına gelmiyor.
Hepsi kötü demedim, kötüsüne denk gelirsen eğitim-öğretimden soğursun.
öğretmenleri de kapsayacak şekilde eğitim sistemi düzeltilr. Gerekirse öğretmenlere çeşitili eğitimler verilir.
Sistem bozuk, burada Ahmet ve Mehmet'in gelişip mal üretmesini değil fabrikada işçi olmasını istiyorlar.
Hükümet değişse bilr çocukların ilkokul ve ortaokulda kaliteli eğitim alacağını pek zannetmiyorum.

1950'li yıllarda okuma yazma bildiği için memur yapılmış tipler tarafından, asgari ücretten az maaşla hiçbir yetkinliği olmayan bölümlerde ücretli öğretmenlik yapan tipler tarafından yetiştirilmiş olmanız bütün öğretmenlerin aynı olduğu anlamına gelmiyor.

Devlet, kontenjan ve verilen mezun sayısını doğru yönettiğinde atanamama sorunu olmaz, ama nedense istenmiyor. Onun yerine apartman üniversitelerinden çıkan mezunların sayısı bile ihtiyaçtan fazla tutuluyor.

Dünya da en iyi eğitim veren ülke Finlandiya ülkesidir. Peki bunu nasıl yapıyorlar diye araştırmışlar. Öncelikle 5-6 yaşına kadar sınav ya da ders yok. Sadece hayata adapte olacak olayları oyunlarla öğretiyorlar. Sonra da anayasa da ilk 3 madde nasıl değiştirilemez değiştirilmeye bile teklif verilemez. İşte onlar da bu 3 maddeden sonra 4. madde hangi yönetim gelirse gelsin kimse eğitim sistemi hakkında değişiklik yapamaz teklif dahi edemez kanunen korunan bir düzenleri var. Bu yüzden her kişi öğretmen olup da salla başını al maaşını yapamıyorlar. Sürekli denetliyorlar yetersiz kaldın mı direk istifa ediyorsun. Çalışma hakkın elinden alınıyor. Geçen gün bir haber çıktı 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş bizde. Bu yüzden kimse birbirini kırmasın kimse bir arpa yol alamaz.

Sistem bozuk, burada Ahmet ve Mehmet'in gelişip mal üretmesini değil fabrikada işçi olmasını istiyorlar.
Öğretmen atamaları, eğitimin işlemesini sağlar yani sistemi daha fazla bozmaz. Evet, dediğiniz gibi işleyiş bozuk ve öğretmenleri kapsayacak şekilde sistemin düzeltilmesi gerek fakat bunun çözümü öğretmenlerin atanmaması değil.
Hükümet değişse bilr çocukların ilkokul ve ortaokulda kaliteli eğitim alacağını pek zannetmiyorum.
Katılıyorum, diyaneti kapatıp oraya giden parayı eğitime akıtacak kadar bile vizyon sahibi bir parti yok. Şu anki partiler birbirinden rezil.

Dünya da en iyi eğitim veren ülke Finlandiya ülkesidir.
Yanlış bilgi. Finlandiya, sadece medya şişirmesidir. Eğitim endeksinde ilk 3'te bile değil.

Kaynak:

Ek bilgi: Finlandiya, eğitim sistemini Kosta Rika'dan alıntılamıştır.

Öğretmen atamaları, eğitimin işlemesini sağlar yani sistemi daha fazla bozmaz. Evet, dediğiniz gibi işleyiş bozuk ve öğretmenleri kapsayacak şekilde sistemin düzeltilmesi gerek fakat bunun çözümü öğretmenlerin atanmaması değil.
Fazla mezun var, öğretmen ataması kişi başına düşen sınıf mevcudu sayısını azaltıp eğitim kalitesini yükseltebilir ama nihai sonuç edinmek için yeterli olmaz.

Müfredat kapasitesi, köylünün eğitim için şehre göç etmeye zorlanması, gıda problemi vb... gibi çok eksik var.

Biz halk gelişimi için kafa patlatsakta radikal kararlar almak için yetkimiz yok. 😂