2004 Toyota Corolla 1.6 araçta duyulan ses nedir?

Hocam zaten alt takım büyük bir kısmı ile değişecek, miladını doldurdu çünkü, salıncaklar, rotil, amortisörler vs, bunlar için toplam 25.000TL civarı tutacak, orada büyük ihtimale 15000'lik bir kısım da dediğiniz işlem için gider, 40000 toplam gider, şanzıman değişme/revizyon dediklerinde toplam masraf 80-100k arası tutuyor, eğer 40kya sorunu tamamen çözersem çok çok iyi olur benim için.

Şanzımanın içi açılması gerekebilir malesef, öyle gözüküyor. Net bir şey söylemek zor. O ustalardan da şöyle sıyrılabilirsiniz, farklı farklı ustalara giderek. Bilye de ihtimaller dahilinde. Araca net teşhis koyabilmek için, lifte çıkarılması gerekiyor. Baskı balata volan tutmayacak kadar ısındı dediniz şayet, komple kontrol şart. Baskı balata zayıflamış olabilir. Yakında kaçırmaya da başlayacaktır zayıfladı ise zaten.

Hocam güzel bir ustaya götürdüm,hem bilyadan ses geliyor hem de şanzımanın ötüyor dedi,eski kafalı ama çok iyi bir ustaydı,alt takım değil direksiyon kutun ses yapıyor dedi nokta atışı teşhis koydu,şuanda çıkma temiz şanzıman direksiyon kutusu ve eksikleri aldım tamamladım arabada tık sorun kalmadı. toplam maliyet ise 50k.

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Eski kafa ustalar, asıl onlar iyi işte aslında. Yenileri akıllı vidayı çok iyi bilirler. İyi usta artık zor yetişiyor. Biz buradan, belli bir yere kadar yardımcı olabiliyoruz. Çünkü lifte kaldırılmadan, içine binmeden, test sürüşüne çıkmadan nokta atışı yapmamız zor olabiliyor.

Üzücü olan sorun şu ki,sorunlu şanzımanı bir arkadaşımın babasına satmıştık, şanzımanın içindeki sadece 1 adet metal bilya ses yapıyormuş, tüm panik bir bilya imiş, kafayı yemek üzereyim boşu boşuna şanzıman aldık diğeri sorunsuzmuş sadece bir bilya.

Hocam söyledik ya prizdirek bilyası diye.

Demek ki, götürdüğünüz usta nokta atışı yapamamış. Birçoğumuz bilya konusunda ihtimaller dahilinde demiştik. Artık geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…