OsmanGrgl

Çalışkan
2013 model dizel Transporter aracımı 1.8 – maksimum 2.2 devir aralığında kullanmama rağmen yağ sıcaklığı çok artıyor.

Bugün hava sıcaklığı 34 °C idi ve yağ sıcaklığı 115 °C’ye kadar çıktı. 117 °C civarında ise yağ lambası yanıyor.

Vitesleri genellikle 2.5 devirde değiştiriyorum ve zaman zaman aracı boşa alıyorum.

Yağ soğutucu temiz mi? Bir de yağ bakımları ne zaman yapıldı? Yağ filtresi sürekli doluyorsa pislik var demektir. Hiç denemedim ama yağ temizleyici atmak belki soğutucu için iyi olabilir. Biraz araştırmak lazım.

2013 model dizel Transporter aracımı 1.8 – maksimum 2.2 devir aralığında kullanmama rağmen yağ sıcaklığı çok artıyor.

Bugün hava sıcaklığı 34 °C idi ve yağ sıcaklığı 115 °C’ye kadar çıktı. 117 °C civarında ise yağ lambası yanıyor.

Vitesleri genellikle 2.5 devirde değiştiriyorum ve zaman zaman aracı boşa alıyorum.

Yağ soğutucusu. Patlamak üzere muhtemelen. Motor suyunu yağ karışmış mı diye bir kontrol edin. Dizel arabaların en narin parçalarından birisidir ve aracınızın yaşı göz önüne alındığında değişmesi gerekir. Patlarsa motor üst kapaktan olursunuz haberiniz olsun.

Yağ soğutucusu. Patlamak üzere muhtemelen. Motor suyunu yağ karışmış mı diye bir kontrol edin. Dizel arabaların en narin parçalarından birisidir ve aracınızın yaşı göz önüne alındığında değişmesi gerekir. Patlarsa motor üst kapaktan olursunuz haberiniz olsun.
Arada babamda kullanıyor onda kaç oluyor bilmiyorum ama yağ lambası yakmadı ama ben o 1.8 2.2 devir aralığında kullandığımda bazen düşüyor bazen yükseliyor ve 2 kerede yağ lambası yaktı bide yeni kullanmaya başladım vurdurabiliyorum arada onun etkisi var mıdır

Son düzenleme:
Arabanın kontrol edilmesi gerekiyor serviste. Arada vurduruyor olman, onu etkilemez. En fazla baskı Bala'ta volan setine zarar verirsin çok fazla yaparsan.

Sen fazla vakit kaybetmeden bir sanayiye uğra. Bakılması lazım 2 kere lamba yakmış araba, hala götürmemen iyi değil. Buradan net bir bilgi vermek pek mantıklı değil.