Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
2023 model. 6.000 km. Arka tampon değişen. Tramer 70.000 TL. Active Still, benzinli ve manuel.

Ne kadar eder? 1 milyon 300'e ilana koydum, 2 aydır satılmadi. Hak ettiği fiyat nedir?

En fazla 1 milyon 230 bin teklif geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.0 Ecoboost tahminimce, 125 hp olanlardan.

Hemen hemen o civar eder. Hasardan dolayı eleniyor olabilir, o fiyata benzer araçlar var çünkü. Yetkili serviste değiştiğini düşünüyorum arka tamponun ama Türkiye burası.

@16015 bütün ilanları inceledim. 1250'ye bırakacağım zaten. En ucuz olan benimki. En düşük km'li araba da benim ki.

Benimkine en yakin ilan olarak şunu söyleyim

20 bin km. Hatasız Boyası Tramersiz 1 milyon 250 bin TL.

Benimkine kıyasla çok mantıksız olduğunu düşündüğüm bir ilan olarak da şunlari söyleyim

15 000km Hatasi Boyasiz Tramersiz 1 milyon 390 bin TL

75 000 km Sol iki kapı boyalı 80 bin TL tramerli 1 milyon 310 bin TL

10 000 km Hatasız Boyasiz Tramersiz 1 milyon 350 bin TL.

Yetkili serviste değiştiğini düşünüyorum arka tampon

Evet maalesef.

1 milyon 230 bin çok da kötü teklif değilmiş.

Yok hocam 1 milyon 250 binin bir kuruş altına vermem. O paraya bile içim rahat değil. Zaten 1 milyon 80 bine aldım 2 yıl önce. Arabanın mevcut sıfır fiyati 1 milyon 600 bin. Sonuçta bu araba Focus. 1 milyon 200 bine Egea satılıyor zaten. 2017 model 100 bin km yi aşmış boyalı Megane 4'ler 1 milyon 400 bine ilanlarda. 2012 model 200 bin km Civicler 800 900 bin lira.

Focus Active'in kendi piyasası içinde incelediğimde istediğim paranın piyasadaki 2 ilanla eşdeğer olduğunu, kalan 8 9 ilandan ise daha düşük olduğunu görüyorum. Yani Active piyasasının geneline bakarsak fiyatımız uygun.

Focuslarin genel piyasaya bakarsak arabam çok daha uygun. Sedan Focuslar daha yaşlı daha yüksek km ve tramere rağmen aynı ve daha yüksek paralara ilanda.

Hele genel araç piyasasına bakarsak öyle araclar var ki bizim araba Toros parasına gidiyormuş gibi hissettiriyor. B segment 25 bin km araçlar agir hasarli arabayi gecen 1 milyon 400 bine görmüş iken ben bu arabaya bu parayı isteyince hata mı ediyorum ucuza mi gidiyor diyorum.

Konuya yanlış yerden mi bakıyorum bilmiyorum ama içim rahat değil. 1250'ye vereceğim herhalde.

Ayrıca şunu sorayım sizce şuan satmaya değer mi? İkinci el piyasasında artış olur mu? Bir de aracın trameri olmasaydı değişeni olmasaydı fiyati kaç olurdu?

Bir de saçma sapan insanlar arıyor küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum. 1 milyon teklif edenden lastikleri takas edelim diyene.

Ulan otobid, otoplus gibi firmalar bile 1 100 000 teklif ediyor. Sana neden 1 milyona vereyim?

Son düzenleme:
3.5 kasa titanium Focus sahibi olarak active Focus'a 1 ay kadar binme şansım olmuştu, öncelikle şunu söylemem lazım ki çok güzel bir aracınız var.

Arabanızın ''piyasa'' koşullarında dezavantajları var. Bunlardan ilki manuel olması. Kullanıcıların %70'i ben manuel arabaya binmem diyor artık. Özellikle bu bütçelerde otomatik clio manuel focustan daha çok rağbet görüyor. İkincisi 1 litre olması, üçüncüsü ise milletimizin anlamsız hasar kaydı takıntısı. Yani arabanın yarısı olmasın ama hasar kaydı da olmasın, sizin serviste değiştirdiğiniz tampondan daha değerli. Ayrıca bu focusları oturtamadı Ford, Focus'un böyle bir seçeneğinin olduğunu bilen çok kişi yok, dolayısıyla çok talibi de yok. Normal şartlar altında aracınız 1 milyon 300 bin eder daha fazla bile eder ama alıcısının olmaması zora sokar. Yani değerini bilen birini bulacaksınız da manueli dert etmeyecek de bilmem ne de alacak. Ben alırım benim de param yok. :( Genel anlamda 1.3 milyon çok kötü fiyat değil, bu araç ilk satın alınırken de 1 litre olduğu için dizellere vs. göre ucuzdu çünkü. Benim gözümde de clio bunun yarısı etmez mesela ama yapacak bir şey yok. Son olarak tekrar söyleyeyim yine, 1.250.000'e satabilirseniz çok da üzülmeyin, normal.

Elinizdeki Focus da değeri çok bilinmeyen otomobillerden biri olarak tarihte yerini alacak maalesef.

İkinci el piyasası hakkında çok bir yorum yapamam ama artacağını düşünmüyorum.

Araci ben de çok seviyorum. Clio'yu da test ettim, birkaç kez uzun yol yaptım ama Focus gibi gerçekten değil. Arada sanki iki segment fark var gibi.

Focus çok güzel kaçıyor. Çok zevki bir araba.1.0 125 beygir ama gaza bastığını hissediyorsun. 1.6 i30' dan daha iyi çekiyor her şartta. Ayrıca sedan focuslara kıyasla daha uygun ve daha iyi özellikleri var. Bağımsız süspansiyon falan. Hele 24 25 modelleri 155 beygir. Onları dusunemiyorum.

1 milyon 250 bine anlaşırsak satarım birine yoksa kalsin.