Statcounter'ın 2023 Türkiye verileri artık tamamlandı. Linux Türkiye'de yılın başlarından beri %3 seviyelerinden, Ağustos'ta %7.23 seviyelerine kadar yükseldi. Son birkaç aydır da %6.4 düzeyinde geziniyor.

Ben de Linux'a 2023 Nisan ayında giriş yaptım. Nedense son 1 yılda Türkiye'de Linux kullanımı dünya ortalamasının üstünde artmış. Sizce son 1 yılda durum neden böyle olabilir?

Eki Görüntüle 6239
EXE ve uygulamaların desteği gelsin beklemeden kurarım.

EXE ve uygulamaların desteği gelsin beklemeden kurarım.
EXE diye bir şey yok burada ve gelmez de çünkü senin o "exe"lerin çalışması için windows kerneline ve runtimelarına ihtiyaç var fakat wine ile açılmayan program kalmadı gibi. Ofis çalışmıyor gibi bir şey direkt, Adobe yazılımları çok sıkıntı ve ağır anticheatler kullananlar yok, bunlar dışında oyunlarımın daha hızlı çalıştığını bile söyleyebilirim.

EXE diye bir şey yok burada ve gelmez de çünkü senin o "exe"lerin çalışması için windows kerneline ve runtimelarına ihtiyaç var fakat wine ile açılmayan program kalmadı gibi. Ofis çalışmıyor gibi bir şey direkt, Adobe yazılımları çok sıkıntı ve ağır anticheatler kullananlar yok, bunlar dışında oyunlarımın daha hızlı çalıştığını bile söyleyebilirim.
Biliyorum fakat linux kullanmayanların %90 dilimi wine sorunu yaşayanlardır.

EXE diye bir şey yok burada ve gelmez de çünkü senin o "exe"lerin çalışması için Windows kerneline ve runtimelarına ihtiyaç var fakat Wine ile açılmayan program kalmadı gibi. Ofis çalışmıyor gibi bir şey direkt, Adobe yazılımları çok sıkıntı ve ağır anticheatler kullananlar yok, bunlar dışında oyunlarımın daha hızlı çalıştığını bile söyleyebilirim.

E problem zaten ofis ve Adobe'nin gelmemiş olması.