@DogancanYr, Windows'un normalde ücretli olduğunu bilmeyecek kadar cahil değilim. Ancak Microsoft, para vermeyip bildirim modunda sınırsız bir şekilde Windows kullanmanıza izin veriyor. Bunun dışında Massgrave'in mas gibi yöntemlerini isterse kolaylıkla fixleyebilir, ancak karışmıyor. Çünkü Microsoft işin Enterprise alanından, reklamlardan, kullanıcılardan çektiği verilerden yeterince para kazanıyor zaten. Windows'un oluk oluk veri çektiği bir gerçek. Bunun için 40 dakika işletim sistemi üzerinde ayarlamalar yap, yine de kaçınamıyorsun. Ayrıca sadece Windows da değil, kullandığın tarayıcı da özellikle Google Chrome ya da Opera ise aynı şekilde oluk oluk veri çekiyor.
Ek olarak, ben senin BitDefender'ya da Kaspersky şirketlerine bir laf söylediğini iddia etmedim. Sadece Avast'ın iyi olduğunu düşünmeme rağmen bunların daha iyi bir opsiyon olduklarını belirttim. Windows Defender, günümüzdeki birçok kaliteli antivirüs programından daha fazla sistem kaynağı kullanıyor. Av-comparatives testleri bunun bir kanıtıdır. Örneğin kendi deneyimlediğim ESET ve Kaspersky, Windows Defender'dan daha hafifler ve sistemde varlığını bile belli etmiyorlar. Sadece ESET ve Kaspersky böyle değil, başka bir sürü antivirüs var Defender'dan hafif olan. Sadece bizzat deneyim ettiğim için Kaspersky ve ESET'ten örnek vermek istedim.