Yalnız bu zannımca da doğru, data satışının oluğu 2014-2020 arası test verileri de gayet iyi. Bu konuda bakışımı değiştirmeye vesile olduğunuz için teşekkürler.

Ne indirdiğini, nereden indirdiğini biliyorsan antivirüs gerekli olmayabilir tabii.
Bilinçli bir kullanıcı isen zaten gerek olmuyor. Buradakiler de bilinçlidir. Ayrıca korsan bir şey indirmek istiyorsan bile güvenli yerler var Reddit'te paylaşılıyor.

Ücretsiz bir şeyin nasıl para kazanmasını bekliyorsun?

Ayrıca antivirüse gerek yok Windows defenderden bile ondan daha iyi iş görecektir hem false pozitivde hem de virüs bulmada.
Windows Defender'ı bir halt zannediyorsunuz ya gerçekten, ona yanıyorum. Avast en kötü antivirüs programı olsun hadi, sizin dediğiniz gibi; yine de Windows Defender'dan daha iyi bir seçenek olur günün sonunda.

Bu gerçekten sıktı ama bağımsız test kuruluşları var bunun için, milattan kalma "Avast'ın kendisi virüs" söylemi ne zaman biter acaba?

@GhostRileyy, kullanılır, niye kullanılmasın?
Aslında ben de kullanılır diye düşünüyorum hocam elbette ancak AVG antivirüs içinde ikiside Avast ile aynı olduklarını okudum bazı forumlarda. Yani geçmişte para cezaları almışlar sanırım bu veri satma işinden dolayı. Ben eski bilgisayarımda da Avast kullanıyordum ancak güncel araştırmalar yaparken böyle konuları çok görünce merak edip sormak istedim.

Bilinçli bir kullanıcı isen zaten gerek olmuyor. Buradakiler de bilinçlidir. Ayrıca korsan bir şey indirmek istiyorsan bile güvenli yerler var Reddit'te paylaşılıyor.
Hocam eskiden çok fazla korsan kullanıyordum. Hatta neredeyse her şeyi. Şuan da elimden geldiğince her şeyi orijinal olarak kullanmaya çalışıyorum. Zaten eğer oyunun veyahut programın fiyatı benim bütçenin üstündeyse dokunmuyorum:D O yüzden bu konularda titizim artık. Bu titizliği sebebide geçmişten geliyor yani. İndirdiğim 1mb lik mod dosyasından bile şüphe ediyorum.

Son düzenleme:
Bitdefender Antivirüs PLUS+ kullanıyorum dün aldım bende, i5 12450HX 24 GB RAM ama aşırı ram canavarı bi yazılım sistem güçlü değilse kullanılmaması gerekli.

Aslında ben de kullanılır diye düşünüyorum hocam elbette ancak AVG antivirüs içinde ikiside Avast ile aynı olduklarını okudum bazı forumlarda. Yani geçmişte para cezaları almışlar sanırım bu veri satma işinden dolayı. Ben eski bilgisayarımda da Avast kullanıyordum ancak güncel araştırmalar yaparken böyle konuları çok görünce merak edip sormak istedim.

Hocam eskiden çok fazla korsan kullanıyordum. Hatta neredeyse her şeyi. Şuan da elimden geldiğince her şeyi orijinal olarak kullanmaya çalışıyorum. Zaten eğer oyunun veyahut programın fiyatı benim bütçenin üstündeyse dokunmuyorum:D O yüzden bu konularda titizim artık. Bu titizliği sebebide geçmişten geliyor yani. İndirdiğim 1mb lik mod dosyasından bile şüphe ediyorum.
Mod dosyasını zaten güvenilir sitelerden indiriyorsundur zanten.

Windows Defender'ı bir halt zannediyorsunuz ya gerçekten, ona yanıyorum. Avast en kötü antivirüs programı olsun hadi, sizin dediğiniz gibi; yine de Windows Defender'dan daha iyi bir seçenek olur günün sonunda.
Kimse gidip de saçma sapan sitelerden bir şey indirmiyor.

Bu gerçekten sıktı ama bağımsız test kuruluşları var bunun için, milattan kalma "Avast'ın kendisi virüs" söylemi ne zaman biter acaba?

@GhostRileyy, kullanılır, niye kullanılmasın?
Bu siteyi önermem. Test veriyor ortada adam gibi veri yok, taraflı. AV-Comparatives sitesine bakın, oradaki testler daha tarafsız ve daha kaliteli. Bu arada o siteye göre de işinde gayet başarılı bir antivirüs Avast. Ancak yine de Kaspersky, BitDefender, ESET üçlüsü yerine tercih edeceğim bir opsiyon değil.

Test dediğimiz böyle olmalı.

Ücretsiz bir şeyin nasıl para kazanmasını bekliyorsun?

Ayrıca antivirüse gerek yok Windows defenderden bile ondan daha iyi iş görecektir hem false pozitivde hem de virüs bulmada.
Windows'un parasını nasıl kazanmasını bekliyorsun? Windows o verileri oluk oluk çekmiyor zaten :rofl: :rofl: Bilgisayarda en çok verilerini teslim ettiğin şirket Microsoft. Windows Defender kullanmak için hiçbir sebep yok. Bu verdiğiniz bilgileri neye dayanarak söylüyorsunuz anlayabilmiş değilim. Ancak bir taraflarınızdan uydurduğunuza %100 eminim. Avast, Windows Defender'dan daha çok iş görür. False-positive oranı da daha düşüktür. Ancak dediğim gibi üç büyükler daha öncelikli tercihimdir.

Son düzenleme:
Bu siteyi önermem. Test veriyor ortada adam gibi veri yok, taraflı. AV-Comparatives sitesine bakın, oradaki testler daha tarafsız ve daha kaliteli. Bu arada o siteye göre de işinde gayet başarılı bir antivirüs Avast. Ancak yine de Kaspersky, BitDefender, ESET üçlüsü yerine tercih edeceğim bir opsiyon değil.

Test dediğimiz böyle olmalı.

Windows'un parasını nasıl kazanmasını bekliyorsun? Windows o verileri oluk oluk çekmiyor zaten :rofl: :rofl: Bilgisayarda en çok verilerini teslim ettiğin şirket Microsoft. Windows Defender kullanmak için hiçbir sebep yok. Bu verdiğiniz bilgileri neye dayanarak söylüyorsunuz anlayabilmiş değilim. Ancak bir taraflarınızdan uydurduğunuza %100 eminim. Avast, Windows Defender'dan daha çok iş görür. False-positive oranı da daha düşüktür. Ancak dediğim gibi üç büyükler daha öncelikli tercihimdir.

Windowsun kutuda, usb bellek ile kartta etkinleştirme için kod çıktığını ve bunların para ile satılmasını bilmiyorsan bilemiyorum yani.

Ayrıca ben ne kasperskye ne de bitdefendere bir şey demedim. Sadece avastın vasat bir politikaya ve kullanıcı için 3.parti bir antivirüs yazılımının hele ki böyle bir yazılımı çalıştırmasının destek değil köstek olacağını söylüyorum.

@DogancanYr, Windows'un normalde ücretli olduğunu bilmeyecek kadar cahil değilim. Ancak Microsoft, para vermeyip bildirim modunda sınırsız bir şekilde Windows kullanmanıza izin veriyor. Bunun dışında MassGrave'in MAS gibi yöntemlerini isterse kolaylıkla fixleyebilir, ancak karışmıyor. Çünkü Microsoft işin enterprise alanından, reklamlardan, kullanıcılardan çektiği verilerden yeterince para kazanıyor zaten. Windows'un oluk oluk veri çektiği bir gerçek. Bunun için 40 dakika işletim sistemi üzerinde ayarlamalar yap, yine de kaçınamıyorsun. Ayrıca sadece Windows da değil, kullandığın tarayıcı da özellikle Google Chrome ya da Opera ise aynı şekilde oluk oluk veri çekiyor.

Ek olarak, ben senin BitDefender ya da Kaspersky şirketlerine bir laf söylediğini iddia etmedim. Sadece Avast'ın iyi olduğunu düşünmeme rağmen bunların daha iyi bir opsiyon olduklarını belirttim. Windows Defender, günümüzdeki birçok kaliteli antivirüs programından daha fazla sistem kaynağı kullanıyor. AV-Comparatives testleri bunun bir kanıtıdır. Örneğin kendi deneyimlediğim ESET ve Kaspersky, Windows Defender'dan daha hafifler ve sistemde varlığını bile belli etmiyorlar. Sadece ESET ve Kaspersky böyle değil, başka bir sürü antivirüs var Defender'dan hafif olan. Sadece bizzat deneyim ettiğim için Kaspersky ve ESET'ten örnek vermek istedim.

@DogancanYr, Windows'un normalde ücretli olduğunu bilmeyecek kadar cahil değilim. Ancak Microsoft, para vermeyip bildirim modunda sınırsız bir şekilde Windows kullanmanıza izin veriyor. Bunun dışında Massgrave'in mas gibi yöntemlerini isterse kolaylıkla fixleyebilir, ancak karışmıyor. Çünkü Microsoft işin Enterprise alanından, reklamlardan, kullanıcılardan çektiği verilerden yeterince para kazanıyor zaten. Windows'un oluk oluk veri çektiği bir gerçek. Bunun için 40 dakika işletim sistemi üzerinde ayarlamalar yap, yine de kaçınamıyorsun. Ayrıca sadece Windows da değil, kullandığın tarayıcı da özellikle Google Chrome ya da Opera ise aynı şekilde oluk oluk veri çekiyor.

Ek olarak, ben senin BitDefender'ya da Kaspersky şirketlerine bir laf söylediğini iddia etmedim. Sadece Avast'ın iyi olduğunu düşünmeme rağmen bunların daha iyi bir opsiyon olduklarını belirttim. Windows Defender, günümüzdeki birçok kaliteli antivirüs programından daha fazla sistem kaynağı kullanıyor. Av-comparatives testleri bunun bir kanıtıdır. Örneğin kendi deneyimlediğim ESET ve Kaspersky, Windows Defender'dan daha hafifler ve sistemde varlığını bile belli etmiyorlar. Sadece ESET ve Kaspersky böyle değil, başka bir sürü antivirüs var Defender'dan hafif olan. Sadece bizzat deneyim ettiğim için Kaspersky ve ESET'ten örnek vermek istedim.

Tamam öyle olsun Windows istediği kadar veri çeksin. Hala başka bir porgamı kullanarak onun da veri çekmesine izin mi vereceksin. Başkalarına önererek öyle yaptığın çıkıyor da.

Av-comparatives bile eski zamanda iyi olduğunu iddia ediyor (İlk kurulduğu 4 yıl hariç).

"Ek olarak" devamında yazdığın zaten paralı olan şeyin hızlı olacağını açıklıyorsun ve avast onlardan biri değil zaten.

Ayrıca bu forumda olan normal bir kullanıcının antivirüse gerek bile duymadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

@DogancanYr, Windows dışında bir yerden veri göndermek istemiyorsan, derhal acil bir şekilde sistemindeki sistem dosyaları dışındaki tüm ama tüm yazılımları sil. Sen terörist değilsin bu kadar gizliliğe oynamaya gerek yok. Steam'deki orijinal oyunlar bile veri çekiyor. Veri çekmek artık her şirketin yaptığı bir şey, bundan kaçamazsın. Argümanın aşırı derecede saçma.

Sadece ücretli olanı değil, ücretsiz Kaspersky'nin de optimizasyonu Defender'dan daha iyi. Aynı şekilde ücretsiz Avast'ın da öyle. Zaten böyle şirketlerin "Free" çözümleriyle paralı çözümleri genellikle aynı motoru kullanıyor ve dolayısıyla optimizasyon açısından bir farkları olmuyor.

Avast, tam tersi eskiden kötü ancak günümüzde kendini son derece geliştirmiş bir antivirüstür.