O bölgelerdeki yaralardan sorun çıkacağını sanmam ama derece sınırının üstünde en ufak skolyozda, göz bozukluğunda, düztabanda direkt eliyorlar. Kandaki bir değerin normalin biraz üstünde veya altındaysa bile direkt eliyorlar. Çok aday başvurduğu için en ufak sorunda elemeleri gerekiyor.

Kanka benim yara arka kasada oraya bakmazlar demi :d
Öne istediği kadar baksın arkaya bakarsa 24 dikişli bir yara görür ben bundan korkuyorum

Tek bi o sıkıntım vardı kankam bide apandist ameliyat izi var da o 2cm falan küçücük çok dikkatli bakarsan çok az gözüküyor.
Asıl mesele izi görüp görmemesi değil, mesele hastane verilerin. Hastaneler ameliyatları gizli yapmıyorlar, her şeyiniz sistemde kayıtlı. Hoca bakar raporuna veya ameliyat geçmişine, seni ona göre elden geçirir.

Önümüzdeki seneler ne olacak, nasıl davranacaklar belirsiz. MYO ve Harp Okulları'na talep hep artıyor çünkü. Sebebini az çok yukarıya yazdım. Birazda şans işi.

O yüzden olmaz diyip farklı bir yol aramayın, gidip şansınızı deneyin. TSK'nın kıllık yaptığı alımlar bu alımlar zaten. Uzman Erbaş alımlarında bu kadar eleyici davranmıyorlar, göz çizdirip gidenler vs. çevremde örneği çok.

Kanka benim yara arka kasada oraya bakmazlar değil mi :d
Öne istediği kadar baksın arkaya bakarsa 24 dikişli bir yara görür ben bundan korkuyorum.

Cildiye vücudunu incelerken boxer çıkarmanı istemez. Sadece üstünü ve pantolonunu çıkarırsın. Üroloji de bile arka tarafında olduğu için görmezler. Zaten ürolog görse bile bir şey yapamaz onun işi değil.

Asıl mesele izi görüp görmemesi değil, mesele hastane verilerin. Hastaneler ameliyatları gizli yapmıyorlar, her şeyiniz sistemde kayıtlı. Hoca bakar raporuna veya ameliyat geçmişine, seni ona göre elden geçirir.

Bu kayıt geçmişine bakma bölümden bölüme değişiyor. Ameliyat ile düzeltilebilecek şeylerde göz derecesi, düz tabanlık vb. hastane kayıtlarına bakmak isteyip kıllık yapan doktorlar oluyor. Ama cildiye o an sende gördüğü üzerinden değerlendiriyor çoğu şeyi. Zaten o kadar çok kişi ve sıra oluyor ki kapının önünde ne kadar çabuk bitirirsek iyi kafasında oldukları için adam gibi bakmayanlar bile oluyor.