Lise mezunuyum ve 24 yaşındayım. Psikiyatri ilaçları kullanıyorum. Hem de günlük 12 tane. Yeşil reçete ilaç var.

Bu yüzden benim kafam derse basmıyor. Dikkat dağınıklığı ve odaklanma durumu ortaya çıktı, rahatsızlığım yüzünden bunlar beni çok etkiliyor.

Bu şekil olmaktansa hiç okumam daha iyi. EKPSS sınavına çalışamama rağmen 63 aldım. Ne yapabilirim?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin durumunda olsam sevdiğim bir uğraş bulur onda kalifiye eleman olurdum. Üniversite 4 yıl. 4 yılda her türlü ustası olursun bir işin.

Buraya katılıyorum konu sahibi "kafam derse basmıyor" dediği için.

Okul üniversite bunlar bu coğrafyada maalesef boş iş.

Fakat buna kısmen katılmıyorum. Genelde köklü bir üniversitede bölüm kazanılmadığı sürece boş iş.

Örgün olmasa bile, AÖF değerlendirebilirsin. 24 yaşından sonra, üniversite pekala okunabilir. Hatta söylediklerine istinaden, AÖF daha mantıklı gibi senin adına.

Bir yandan da çalışır, bir yandan para kazanabilirsin.

Yaşın genç, kırılımlı bir yaşta değilsin ayrıca. 30 yaş civarlarında olsan daha farklı şeyler söylerdim.

27 yaşındayım. Psikiyatrik ilaçlar dediğin şey, çabalamaktan korktuğun için kendi kendine ürettiğin bahaneler silsilesi.
Toplumun dayattığı "yaşın da ilerliyor gir bir işe çalış" mantalitesinin aksine bu işlerin yaşı olmaz.
Ben de Lise okuyorum henüz.

Ben de psikiyatrik ilaçlar kullandım ama bu ilaçlar beni düzeltti mi? Yani düzelmeye ihtiyacım olduğu için mi kullandım sence?

Tek gereken şey motivasyon ve demir iradedir.

Özetle: "istersen" her şeyi yapabilirsin.

Lise mezunuyum ve 24 yaşındayım. Psikiyatri ilaçları kullanıyorum. Hem de günlük 12 tane. Yeşil reçete ilaç var.

Bu yüzden benim kafam derse basmıyor. Dikkat dağınıklığı ve odaklanma durumu ortaya çıktı, rahatsızlığım yüzünden bunlar beni çok etkiliyor.

Bu şekil olmaktansa hiç okumam daha iyi. EKPSS sınavına çalışamama rağmen 63 aldım. Ne yapabilirim?

İyi Sosyaller.
Okumanın yaşı yoktur, herkes aynı standartlarda bu dünyaya gelmiyor. Misal benim hiç temelim yoktu ve sıfırdan YKS 2026'ya 2024 yılından itibaren hazırlanmaya başladım. Ayrıca 24 yaşındasınız daha çok gençsiniz hocam, eğer isterseniz koçluk, eğer imkan varsa özel ders gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca şunu da dipnot olarak geçeyim, psikiyatriye gittiğinizle ilgili sanırım kaygılarınız var. Bu ülkede psikiyatriye gitmeyen insan yok o konuda içiniz rahat olsun.

İyi Sosyaller.
Hocam, iş bulun. Bize işçi insanlarda lazım.

Ayrıca şunu da dipnot olarak geçeyim, psikiyatriye gittiğinizle ilgili sanırım kaygılarınız var. Bu ülkede psikiyatriye gitmeyen insan yok o konuda içiniz rahat olsun.
Hocam, 8 yıldır bu hastalığı çekiyorum. İki defa hastaneye yattım. Benimki biraz da üst seviyede.
Hocam, iş bulun. Bize işçi insanlarda lazım.
İş bulabilsem...

Bu hastalık, gen aktarımıyla ve yoluyla geçebiliyor aile fertlerinden çocuklara. Çevresel faktörlerinde önemi çok. Doktor kontrolünden çıkmayın tavsiyem. Sanıldığı gibi, basit bir hastalık değil aslında. Canınızı sıkmayın, illaki iş bulanacaktır.