25.000-28.000 TL arası sistem toplama önerisi

Bütçe
25.000-28.000
Bu şekilde taş gibi bir sistem toplayabilirsin. Benden önceki arkadaşın paylaştığı 2 sistemden de çok daha mantıklı olur.

Kendim toplarım 2.el ekran kartı alırım derseniz bu sistem çok iyi olur.

Eki Görüntüle 149014

Hocamlar merhaba, hayatımda hiç bilgisayar toplamadım bilgisayar malzemelerinden de hiç anlamam. 25-28k (zorlasak 30k) bütçem var. Bilgisayarlardan anladığını düşündüğüm bir arkadaşım fotoğraftaki listeyi attı. Şimdi birkaç sorum olacak:
1-Sizce liste benim bütçem için nasıl, değişmesini önerdiğiniz şeyler var mı?
2-ChatGPT Ryzen 5 8400F'e BIOS uyumsuzluğu olabilir ve aslında olmayan bir model, Çin modeli olabilir ve fansız diyor. Tam olarak anlamadım bir problem yaratır mı yaratır diyorsanız başka öneriniz nedir?
3-Ben bunları tek tek alıp nasıl toplattıracağım, ya İtopya vs tarzı bir siteden montajlı mı almam lazım, yoksa lokal bir bilgisayarcıya götürüp toplattırabilir miyim? Ya da güvenebilir miyim lokal bilgisayarcıya? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.
Anladığını pek zannetmiyorum arkadaşınızın

Bu şekilde taş gibi bir sistem toplayabilirsin. Benden önceki arkadaşın paylaştığı 2 sistemden de çok daha mantıklı olur.

hocam kendim toplamaktan biraz çekiniyorum, kolay deniyor ama yani bilemiyorum böyle şeylere hiç dokunmadım bile, termal macun vs nasıl sürülür ne yapılır yanlış bir şey yapmak istemiyorum. lokal bi bilgisayarcıya toplatabilir miyim ücreti karşılığında. bir de bu attıklarınız haricinde almam gereken termal macun var sadece dimi (monitör vs haric tabi). kusura bakmayın cok soru soruyorum.......

hocam bir de 2.el mevzular çok tedirgin ediyor beni ya, zaten tecrübesizken uğraşıp durmak istemiyorum bunun çıkaracağı arızayla, riskli değil mi

Son düzenleme:
hocam kendim toplamaktan biraz çekiniyorum, kolay deniyor ama yani bilemiyorum böyle şeylere hiç dokunmadım bile, termal macun vs nasıl sürülür ne yapılır yanlış bir şey yapmak istemiyorum. lokal bi bilgisayarcıya toplatabilir miyim ücreti karşılığında. bir de bu attıklarınız haricinde almam gereken termal macun var sadece dimi (monitör vs haric tabi). kusura bakmayın cok soru soruyorum.......

hocam bir de 2.el mevzular çok tedirgin ediyor beni ya, zaten tecrübesizken uğraşıp durmak istemiyorum bunun çıkaracağı arızayla, riskli değil mi
Hocam kendiniz bir iki video izler çıkarsınız işin içinden, ben daha 15 yaşındayım en az 10 tane kasa toplamışımdır mesela, göründüğü kadar zor değil.
Ha eğer yine de yapamam derseniz lokal bi' bilgisayarcıya parçaları götürüp parasıyla montaj yaptırırsınız.
2. el konusunda ise zaten sadece ekran kartını 2. el attım o da güvenilir bir satıcıdan, daha önce aynı satıcıdan alışverişim olmuştu.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt