Bütçe
25.000 TL
Termal macunu dediğinizi aldım. Ramleri ikinci seçenek yaptım. Bu şekilde alınır değil mi? Uzun süre götürür mü, ilerde sıkıntı yaşatır mı?
Götürür hocam da bu biraz da ihtiyacınıza bağlı. Valorant mesela 5 yıllık bir oyun oldu. Hala oynayan sayısı oldukça fazla. Gidipte her sene çıkan en güncel oyunları en yüksek ayarlarda oynamak istediğinizde illaki bir yerden sonra gücü yetmeyecek.
Macun sürülü gelir bu arada zaten intelin fanıyla beraber. Onu yedek olarak ileride bakım yapmak istediğinizde kullanırsınız.

Termal macunu dediğinizi aldım. Ramleri ikinci seçenek yaptım. Bu şekilde alınır değil mi? Uzun süre götürür mü, ileride sıkıntı yaşatır mı?

Ben normalde oyun için konsol kullanıyorum. O yüzden laptop düşük özellikli. 1660 Ti ekran kartı 16 GB RAM'i var. Bunda bile çoğu oyunu rahatça oynuyorum.

4060 Ti 32GB RAM'li sistem sizi uzun zaman götürür. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Macunu şimdiden sürmeyin. 1 yıl geçtikten sonra sürersiniz.

Bir de şu yanı var. İleride 2x8'i yükseltmek istediğinde satıp alması lazım. Anakartta 2 RAM slotu var çünkü. 300-400 daha zararda gibi oluyor fakat ileride uğraşacağına şimdiden alsın keyfine baksın daha mantıklı.

Bütçe uygunsa sistemin en baştan eksiksiz kurulması taraftarıyım. Dediğiniz gibi sonradan eldekileri satmaya ardından yenilerini bulmaya uğraşacak. O zamana fiyatlar ne olur belli olmaz.

Dosya Ekleri

• 1727010998835.webp
    1727010998835.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 1727011018074.webp
    1727011018074.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 53
4060'lı sistemi tokatlar. Sırf NVIDIA diye hala 30K'ya 4060'lı sistem öneriyor arkadaş, kafayı yiyeceğim :D.
@Rifle adlı kullanıcı da attığın sistemin neredeyse aynısını almıştı.

7700 xt kartı stutterden dolayı satmıştı.

Ne malum bunda da olmayacağı.

Fazla FPS almak için kumar oynamaya değer mi 😉

7700 XT kartı stutterden dolayı satmıştı.

Hocam Allah korusun bana şu ekran kartını deyince bile psikolojim bozuluyor, şükür 4070'ime ya.

Hayır satması da ayrı zor.

Anlaşılan önümüzdeki 3 ay boyunca NVIDIA, AMD, sistem önerilerinde herkesi etiketleyip yanlış yönlendirme yapılacak. Malum, kart sahibi sorun yaşamış. Tabii ki sevmeyecek. Konuda nefret kusacak. Konu sahibi yanlış anlayacak ve sonuç?
Yaklaşık 2-3 haftadır stutterdan bahsediyorsunuz fakat hiçbir zaman net olarak hangi oyunlarda ve ne durumda olduğundan bahsetmiyorsunuz.

Anlaşılan önümüzdeki 3 ay boyunca NVIDIA, AMD, sistem önerilerinde herkesi etiketleyip yanlış yönlendirme yapılacak. Malum, kart sahibi sorun yaşamış. Tabii ki sevmeyecek. Konuda nefret kusıcak. Konu sahibi yanlış anlayacak ve sonuç?
Yaklaşık 2-3 haftadır stutterdan bahsediyorsunuz fakat hiçbir zaman net olarak hangi oyunlarda ve ne durumda olduğundan bahsetmiyorsunuz.

Bahsediyorum hocam, açtığım konuya bakabilirsiniz, ilk Valorant da başlayıp CS de sorun olmayıp her hikayeli oyunlar da sorun devam ediyordu, sattım NVIDIA'ya geçtim, sorun çözüldü, her kartta olacak diye bir şey yok tabii ama, olursa arkadaşın canını çok sıkar.