Yaşım 13 Boyum 1.59 motorlara çok ilgiliyim annem ehliyetini alıp NK250 alacak ve ben bunu manuel sürmeyi öğrenmek için çok yakınımızdaki ''TRAFİĞE KAPALI ALAN'' a gitmek istiyorum. Boyum yeter mi? Ayrıca daha önceden 50CC Motor sürdüm caddede değil sokak aralarında hep kullandım motor hakkında bir sürü tüyo izledim öğrendim. 16 Yaşımda B1 Almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşım 13 boyum 1.59 motorlara çok ilgiliyim annem ehliyetini alıp NK250 alacak ve ben bunu manuel sürmeyi öğrenmek için çok yakınımızdaki "trafiğe kapalı alan" a gitmek istiyorum. Boyum yeter mi? Ayrıca daha önceden 50CC motor sürdüm caddede değil sokak aralarında hep kullandım motor hakkında bir sürü tüyo izledim öğrendim. 16 yaşımda B1 almayı düşünüyorum.

B1 le 250 nk kullanamazsın. Motor 249CC ehliyet maksimum 125CC'ye izin veriyor.

Boyum 163 civarı. r25'i tabiri caizse dans ettiririm. Öyle tekteker/haraket yapmaktan bahsetmiyorum. Boyun hiç önemi yok sürme kısmında. Eğer arkadaşı uyaracaksanız başka meseleden uyarın. Eğer ayağınız ucuyla motora değiyor ve motorun düşmesini engelliyebilecek kadar ayaklarınız güçlüyse hiç sorun yok.
Bu kadar da değil de 1.59 motor için şahsen yeterli değil. İki ayağın durduğunda yere tam değmiyorsa olmaz o iş. Cüce gibi durursun zaten o boyla o motorda.

Motorun sele yüksekliği 795, sele çok yüksek değil bu sele yüksekliğine 165 cm falan yere tam basar biraz destekli ayakkabı giydin mi yetişirsin bu tarz motorlarda boyun çok önemi yok 165'ten aşağı muhtemelen hafif eğimli yolda yan yatar ayakları düzgün basmayacağı için. Boy daha çok touring enduro ve cross da önemli minimum 185 cm lazım iyi makinelerde.