Noxy06 3

Başarılı
Sayısal 26,3K sıralama yaptım bu sene. Açıkçası net bir meslek hedefim yok, her şeyi yazar, her mesleği yaparım kafasındayım, çok fark etmez kısaca. Ülkenin malum işsizlik vs. problemlerini de göz önünde bulundurarak sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Sıralamamın yettiği bazı bölüm ve üniversiteler şu şekilde;
  • Gazi İngilizce Makine
  • THK İngilizce Uzay Mühendisliği tam burslu
  • Ankara Yıldırım Beyazıt İngilizce Uzay ve Hava
  • Yeditepe İngilizce Makine tam burslu
  • Bazı diş hekimlikleri gelebiliyor.
  • ODTÜ İngilizce İnşaat Müh.
Tıp ise ucu ucuna kaçıyor; hatta 1 soruyla bile denilebilir.
Siz benim gibi her şeye nötr biri olsanız bu sıralamayı nasıl değerlendirirdiniz? Mezuna kalmak mantıklı mı?

Değerli fikirlerinizi bekliyorum...

Türk-Alman Üniversitesi'nin öğrenci kabul etmek için belirlediği bir okul listesi var, eğer o listedeysen TAÜ'ye bakabilirsin.
Onun dışında sağlık sektöründe Gülhane Diş/Marmara Diş/Ankara Medipol Diş olabilir.
İTÜ'de MBG/İnşaat/Petrol-Doğalgaz/ bakılabilir.
ODTÜ'de Gıda/Kimya/Biyoloji/Çevre/ bakılabilir.
BOUN'de Kimya/MBG bakılabilir.

Ben senin yerinde olsam mezuna kalirdim. Eger ailen karsi cikmayacaksa, calisma ortamin sorun olmayacaksa vs. rahatlikla tip kazanabilirsin bence.

Ben senin yerinde olsam mezuna kalirdim. Eger ailen karsi cikmayacaksa, calisma ortamin sorun olmayacaksa vs. rahatlikla tip kazanabilirsin bence.
Çok büyük risk, özellikle müfredat değişiminden önceki sene olması mezun dalgası ve öğrenci sayısıyla birleşince çok sıkıntıya sokuyor.

26K yapan adam kaza vs. olmadigi surece aile evinde problemi yoksa rahatlikla ceker bence.
Çekmeye çeker, mesele 2-3 senedir sınav sistemindeki tutarsızlıkların sıralamalar üstündeki etkisi. Öğrenci rekabeti arşa çıkmış, bu sene 12. sınıfların büyük çoğunluğu tek sınav hakkı olduğunun farkında. Bu riske değmez.

Her mesleği yaparım kafası çok ama çok yanlış bence. Ne seviyorsan onu yapmalısın. Ben olsam o sıralamayla Ankara Vet yazıp üstüne ilk 3 sıralama bursunu alırdım mesela. Sana tavsiyem yazdığın bölümlerin ve mesleklerin videolarını izleyip kafana en çok yatanı ve en çok ilgini çekeni tercih edip gitmen yönünde. Sıralamalar her sene daha berbat hâle geliyor, ben olsam risk almazdım.

Çekmeye çeker, mesele 2-3 senedir sınav sistemindeki tutarsızlıkların sıralamalar üstündeki etkisi. Öğrenci rekabeti arşa çıkmış, bu sene 12. sınıfların büyük çoğunluğu tek sınav hakkı olduğunun farkında. Bu riske değmez.

Ben 2016'da girdim bu sinava her sene ayni sey deniyor hocam. Her sene rekabet arsa cikti, bu sefer cok zor, bu sefer boyle deniyor yani bunun sonu yok o zaman 5 yil sonra sinava girecek arkadaslar girmesin yani. Muhendislik falan bu devirde ugrasilacak seyler degil ITU - BOUN - ODTU falan kazanamiyorsan. Dis vs. onlarin durumu da ortada. Tip'a girerse meslegi hazir olur en azindan hayat standardi belli olur.