Bana kalırsa 7900GRE varken
GALAX 4070s alınmaz. Bana göre neden? İlk önceliğim kartın Circuit Board'ı iyi değil, PCB üzerinde kartı korumak için hiçbir sigorta yok ve daha pahalı. Herhangi bir voltaj sorununda kartı koruması için bildiğiniz tüm tanrılara dua edin yani.
RT performansı desen neredeyse aynı, hadi diyelim 2 gömlek fazla, sanmayın 2025 sonunda 4070s ile size RT açtırarlar. UE5'in ne kadar sorunlu bir motor olduğu ortada ve NVIDIA size kıyak geçmeyek. AMD geriye dönük uyumluluk konusunda her zaman 2 adım önde.
DLSS ve FG teknolojisi artık AMD'de tarafında da güçlü. FSR, Ghost of Tsushima'da bazı yerlerde daha iyi görünüyordu kendim test ettim. FG dediğine çok iyi rakip olan AMFM 2 var, oyun seçmeden aktif edilebiliyor. Reflex desen Anti-Lag özelliği olarak var. AMD reklam konusunda berbat olduğu için göze değmiyor ama belki AMD tarafında şu an üretilen en güçlü kartlar. AMD tanıtım ve reklam konusunda NVIDIA kadar başarılı olup para harcasaydı, şu an bir çok yayıncı size 7900GRE övüyor ve aldırıyor olurdu bu gerçek.
Hatta AMD'nin tabiri caizse, "tü kaka" bir kart olmadığını uzun bir deneyim ile +/- lerini test etmiş bir youtuber incelemesi mevcut.