Bütçe
25.000 ₺'ye kadar
Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz? Eğer DLSS 3 destekli oyunlar oynuyorsanız NVIDIA alın. AMD'nin bu konuda şansı bile yok.

Akşamları 3-4 saat vaktim oldukça hikaye ağırlıklı, coop ( Forest, Valheim vs. ) ve MMO olarak WoW oynuyorum genelde. CS, LoL gibi rekabetçi oyunlar ise nadiren. Oynayacağım oyunda DLSS varsa mutlaka açıyorum, RTX benim için önemsiz. Ultra takıntım yok, yüksek ayarlarda yüksek FPS almam yeterli. 2K 165 Hz monitöre geçiş yapacağım. 4070 Super'in saf gücü de fena değil bu sebeple kararsız kalıyorum, 7900 GRE ile yakın gösteriyor testler. DLSS zaten sorunsuz çalışıyor ve artık birçok oyunda mevcut. FSR'ı NVIDIA kartlarda da açabilmek bir avantaj. Ne yazık ki yeni oyunların optimizasyonu kötü çıkıyor, resmen DLSS veya FSR kullanalım diye uğraşmıyorlar. Saf kas gücü çok güzel ama nereye kadar götürür bilmiyorum. 4070 S'de yalnızca 12 GB VRAM önümüzdeki 3-4 hatta 5 yılda sorun yaratır mı ondan emin olamadım ve @11544 hocamın anlattığı gibi Galax kart korumasız ve ileride sıkıntı çıkarabilecek düzeyde ise zaten baştan tat kaçırır bu kart. O kadar para verip ileride sorun yaşamak da istemem.

Son düzenleme:
Hikaye ağırlıklı oyunları fazla oynuyorsanız 4070s en iyi seçim olur. Ekleme olarak CS 2 performansı 7900GRE'den daha iyi.

DLSS ve FSR kapalı şekilde 7900 GRE çoğunda az da olsa önde gidiyor. DLSS işin içine girince muhtemelen 4070 S biraz daha iyi sonuçlar verecektir. Bir de AMD kartları nedense daha yüksek VRAM kullanıyor, özellikle RDR 2'de 4070s 5 GB kullanırken 7900 GRE 13-14 GB VRAM kullanıyor.

Biliyorsunuz ki AMD artık ekran kartı üretmeyecek diye bir haber vardı. Bu durumda ellerinde kalan kartların stoklarını eritmeye çalışıyor olacak satıcılar. Bu fiyata ne kadar yansır bilmiyorum ama sorum şu; AMD mevcut kartlarına destek vermeye devam edecek mi? Yazılım, teknoloji güncellemede gibi? Eğer bunun da bir sınırı olursa AMD ekran kartı almak artık ölü bir yatırım olur gibime geliyor. (yanlış düşünüyor olabilirim, düzeltin lütfen)

Bu yüzden NVIDIA tekel kaldığı sürece mecburen RTX kartlara yönelmekten başka çare kalmıyor.

Biliyorsunuz ki AMD artık ekran kartı üretmeyecek diye bir haber vardı. Bu durumda ellerinde kalan kartların stoklarını eritmeye çalışıyor olacak satıcılar. Bu fiyata ne kadar yansır bilmiyorum ama sorum şu; AMD mevcut kartlarına destek vermeye devam edecek mi? Yazılım, teknoloji güncellemede gibi? Eğer bunun da bir sınırı olursa AMD ekran kartı almak artık ölü bir yatırım olur gibime geliyor. (yanlış düşünüyor olabilirim, düzeltin lütfen)

Bu yüzden NVIDIA tekel kaldığı sürece mevcur olarak RTX kartlara yönelmekten başka çare kalmıyor.

AMD ekran kartı üretmeye devam edecek sadece orta segment çıkarmaya devam edecekler. Yoksa kökten bırakmıyorlar.

NVIDIA ile sidik yarıştıramadıklarını bu yüzden böyle bir yol izlediklerini söylemişlerdi.

DLSS ve FSR kapalı şekilde 7900 GRE çoğunda az da olsa önde gidiyor. DLSS işin içine girince muhtemelen 4070 S biraz daha iyi sonuçlar verecektir. Bir de AMD kartları nedense daha yüksek VRAM kullanıyor, özellikle RDR 2'de 4070s 5 GB kullanırken 7900 GRE 13-14 GB VRAM kullanıyor.
Onu bende tam olarak anlamadım.

Sistem boşta RAM varsa kullanır. 16 GB RAM ile masaüstünde %20 RAM kullanırken, 32 GB çıkardım oran hala değişmedi. Normal olan bu çünkü, eğer boşta RAM varsa sistem rahat rahat takılır, önbelleği fazla kullanır. RAM kullanan her şey için geçerli söylediğim. Ayrıca optimizasyon denilen şeyde bunu yapıyor. Sürekli görmediğin texture üzerinde ki veriyi silip yer açıyor. Eğer sistem üzerinde RAM fazla olursa o koşturmaya gerek kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa 7900GRE varken GALAX 4070s alınmaz. Bana göre neden? İlk önceliğim kartın Circuit Board'ı iyi değil, PCB üzerinde kartı korumak için hiçbir sigorta yok ve daha pahalı. Herhangi bir voltaj sorununda kartı koruması için bildiğiniz tüm tanrılara dua edin yani.

RT performansı desen neredeyse aynı, hadi diyelim 2 gömlek fazla, sanmayın 2025 sonunda 4070s ile size RT açtırarlar. UE5'in ne kadar sorunlu bir motor olduğu ortada ve NVIDIA size kıyak geçmeyek. AMD geriye dönük uyumluluk konusunda her zaman 2 adım önde.

DLSS ve FG teknolojisi artık AMD'de tarafında da güçlü. FSR, Ghost of Tsushima'da bazı yerlerde daha iyi görünüyordu kendim test ettim. FG dediğine çok iyi rakip olan AMFM 2 var, oyun seçmeden aktif edilebiliyor. Reflex desen Anti-Lag özelliği olarak var. AMD reklam konusunda berbat olduğu için göze değmiyor ama belki AMD tarafında şu an üretilen en güçlü kartlar. AMD tanıtım ve reklam konusunda NVIDIA kadar başarılı olup para harcasaydı, şu an bir çok yayıncı size 7900GRE övüyor ve aldırıyor olurdu bu gerçek.

Hatta AMD'nin tabiri caizse, "tü kaka" bir kart olmadığını uzun bir deneyim ile +/- lerini test etmiş bir youtuber incelemesi mevcut.

Sigorta mevzusunu açar mısınız? Redditte baktığımda ortalamadan daha iyi bir model olduğunu görüyorum. Msi gaming x ve ventus çok kötü olarak derecelendirilmiş. İnceleme sitelerine ve kanallarına baktığımda da bir sorun göremedim. Diğer kartlarda sigorta olupta bunda olmaması ilginç olur. Daha detaylı açıklar mısınız?
IMG_2158.webp

Sigorta mevzusunu açar mısınız? Reddit'te baktığımda ortalamadan daha iyi bir model olduğunu görüyorum. MSI Gaming X ve Ventus çok kötü olarak derecelendirilmiş. İnceleme sitelerine ve kanallarına baktığımda da bir sorun göremedim. Diğer kartlarda sigorta olup da bunda olmaması ilginç olur. Daha detaylı açıklar mısınız?Eki Görüntüle 95301

Ben de araştırdım fakat bir bilgi bulamadım. Yabancı forumlarda da önerilen bir model Galax 4070 s.

Ben de araştırdım fakat bir bilgi bulamadım. Yabancı forumlarda da önerilen bir model Galax 4070 s.

4070 gibi bir karta çoğu üretici sigorta koyacak ama Galax koymacak. Bana inandırıcı gelmedi açıkçası. Zaten güç kaynaklarında kısa devre koruması bulunuyor. 4070 Super ve RX 7800 XT arasında 4070 Super öneririm. Hatta 4070 Super almayı 7900GRE'den daha mantıklı buluyorum. Ekstra %5 güç için AMD almaya gerek yok. Kendimde 3 yıl AMD kullandım, yani kötü değil de bir NVIDIA değil tabii ki de. Ayrıca arkadaş Ghost of Tsushima da denemiş FSR 3.1'i gayet iyi demiş ama bende aynı oyunda denedim DLSS kadar iyi değil. Hâlâ gözle görülür farklar var. Ben yine olsa NVIDIA alırım şu an. Spesifik 1 oyunda FSR iyi çalışıyor diye AMD almaya gerek yok. Ki denedim yani yine DLSS gibi değildi. OC yapacaksanız 7900GRE alınabilir çünkü %10 performans artışı kazanabiliyorsunuz.

Tak çalıştır için 4070 Super daha iyi kart benim gözümde. 12 GB VRAM olayına gelirsek 4070 Super kullanma deneyimim oldu. Cyberpunk, Ghost of Tsushima, RDR2 ve The Last of Us Part 1 gibi oyunlarda kullandım. 10-11GB VRAM tüketebiliyor ama en ufak sorun yaşamadım. En az 3 yıl sorun olacağını düşünmüyorum. Ha 16 GB VRAM olsa 3-5 FPS fazla alınabiliyor bazı spesifik oyunlarda. Drop vs söz konusu değil. Doku bozulması falanda dikkatimi çekmedi. 2K için 12 GB uzun bir süre yeterli olacak.