Next yıllardır bu sektörde olan ve Türkiye merkezli bir marka...

Bu cihaz da yeni çıkmış anlaşılan, bence gereksiz yere Xiaomi'ye fazla para vermenize gerek yok, Next her türlü işinizi görecektir.

Hem @Aakons cihazı kullanıyormuş, aklınıza takılanları ona sorabilirsiniz, objektif kullanıcı yorumundan daha değerli bir şey yoktur teknoloji sektöründe :).

Sorabilir kendisi. Seve seve cevaplarım :)
Mi Box almasını önermem. O da bende vardı ve bu cihaz kesinlikle daha hızlı çalışıyordu. Zaten bir şeyler izliyoruz, dinliyoruz orada. O yüzden gayet yeterli bir cihaz.

Hocam ürünle ilgili yorumlarınız neler ne zamandır kullanıyorsunuz yardımcı olur musunuz?

Teker teker anlatayım.
İlk önce ürünün içeriği bol. Yani HDMI kablosundan tut ihtiyacın olacaklar var.
Çok küçük bir kare kutu ve USB ike Type-C portları ile hoparlörleri kablolu olarak bağlayabiliyorsun, bayağı girişi ve portu olan kutu. Ve bu çok iyi bir şey :)
Ürün lisanslı Android TV ile geliyor. Cihazı açıp kurulumunu yaptıktan sonra mutlaka geliştirici seçeneklerinden hız aşırtmayı aç. Cihaz daha iyi çalışıyor o zaman. Ve ekstra AI özellikleri vs bulunuyor.
Kumandasıda işlevli ve güzel. Android olmayan TV'yi çok rahat Android TV yapıyor. Depolamasıda Android boxlara göre çok fazla ve bu da bence artı bir yanı.
4 5 ay oldu ve bir sorunu olmadı.

Mi Box ile stick kullandım.
Stick çok yavaş çalışıyordu ve kumandayı bazen algılamıyordu.
Box ise aradaki fiyat farkına değmez. Next açıldığında bile 1 2 saniyede kendine geliyordu Mi Box da bu süre daha fazlaydı.

Teker teker anlatayım.
İlk önce ürünün içeriği bol. Yani HDMI kablosundan tut ihtiyacın olacaklar var.
Çok küçük bir kare kutu ve USB ike Type-C portları ile hoparlörleri kablolu olarak bağlayabiliyorsun, bayağı girişi ve portu olan kutu. Ve bu çok iyi bir şey :)
Ürün lisanslı Android TV ile geliyor. Cihazı açıp kurulumunu yaptıktan sonra mutlaka geliştirici seçeneklerinden hız aşırtmayı aç. Cihaz daha iyi çalışıyor o zaman. Ve ekstra AI özellikleri vs bulunuyor.
Kumandasıda işlevli ve güzel. Android olmayan TV'yi çok rahat Android TV yapıyor. Depolamasıda Android boxlara göre çok fazla ve bu da bence artı bir yanı.
4 5 ay oldu ve bir sorunu olmadı.

Anladım hocam teşekkür ederim eğer bu forumda konu açmasaydım arkadaşlar ve akraba tavsiyeleriyle Xiaomi alacaktım ama az önce YouTube üzerinden videosunu da izledim gayet iyi bir ürün fiyatını da katarsak daha iyi oluyor bence yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

3.nesil peki o nasıl aslında bütçemin tamamanı harcamak istemem ama next star pro ilk defa duydum tam bilmiyorum. xiaomi 2. nesilin ömrü ne kadar next starın ne kadar
3. nesil Mi Box ve Next Start Pro arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Buna karşın; ikisi de 4K 60 FPS, depolama ve RAM miktarı aynı, işlemci aynı, Dolby ikisinde de var... Değmez yani iki katını vermeye. 3. nesil de yeni çıktı, bir şey diyemiyorum ama Mi'nin ilk iki cihazı iyi değil.

Bu cihaz da yeni çıkmış anlaşılan, bence gereksiz yere Xiaomi'ye fazla para vermenize gerek yok, Next her türlü işinizi görecektir.
Next Start 4K aslında yıllardır var, gayet de iyi cihaz. Bu yıl ise geliştirilmiş Pro sürümü piyasaya sürüldü, ilk ürünle arasında da çok az fiyat farkı var ki bu nedenle Pro versiyonunu öneriyorum.

Anladım hocam teşekkür ederim eğer bu forumda konu açmasaydım arkadaşlar ve akraba tavsiyeleriyle Xiaomi alacaktım ama az önce YouTube üzerinden videosunu da izledim gayet iyi bir ürün fiyatını da katarsak daha iyi oluyor bence yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Dediğim geliştirici ayarı şu. Mutlaka yap. Rica ederim ne demek :)
"geliştirici seçeneklerinin alt kısmında "performance mode" tikini açıyoruz. İşlemcinin saat hızını yükseltiyor ve cihaz biraz daha hızlı çalışıyor."

3. nesil Mi Box ve Next start Pro arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Buna karşın; ikisi de 4K 60 FPS, depolama ve RAM miktarı aynı, işlemci aynı, Dolby ikisinde de var... Değmez yani iki katını vermeye. 3. nesil de yeni çıktı, bir şey diyemiyorum ama Mi'nin ilk iki cihazı iyi değil.

Next start 4K aslında yıllardır var, gayet de iyi cihaz. Bu yıl ise geliştirilmiş Pro sürümü piyasaya sürüldü, ilk ürünle arasında da çok az fiyat farkı var ki bu nedenle Pro versiyonunu öneriyorum.

Next cidden iyi bir cihaz yapmış uzun yıllar götürür. Kesinlikle 3 katına değecek bir fark yok.

1756733839800.webp