Benim aldığım kart Zotac markasının RTX 2060 kartı, çift fanlı ve soğutma konusunda gayet yeterli. Şu an bakımlarını yaptım ve boşta 35 derece. Tek sorunu coil whine sesi fakat kasamın izolasyonu güzel olduğu için ve durmadan 3D yazıcı çalıştığı için ses oldukça bastırılmış bir durumda.
Benim aldığım kartında içi açılmıştı fakat tornavida götürdüm ve içini açıp baktım. Ek olarak FurMark yerine heaven gibi daha ağır yüklü testler de yaptım ve bir sorun görmediğimden kartı takas yoluyla aldım. Zaten kart lehim gibi işlemlerden geçtiyse PCB de profesyonel biri değilse illa iz bırakıyor.
Gelelim performansa açıkçası şu an 2018 civarı çıkmış çoğu oyunu Ray Tracing ile rahatlıkla oynatabiliyor fakat bendeki model 6 GB VRAM'e sahip olduğundan Spider-Man 2 gibi oyunlarda high ayarlarda nadir de olsa VRAM hatası alabiliyorum.
Yazılım konusunda ise GTX serisine göre oldukça önde özellikle şu an Broadcast'i tamamen destekleyen bir ekran kartı ve mikrofona sanal olarak gürültü engelleme gibi özellikler sağlayabiliyor ayrıca kameraya bakmasan bile kameraya bakıyormuş gibi gözlerini simule edebiliyor.
Ayrıca fiyat konusunda da 3.5k çok iyi bir fiyat hatta şüpheli denecek seviyede çünkü şu an isterseniz ben aldığınız karta anında 4K-4.5k civarına alıcı bulabilirim. O kadar iyi bir fiyatta yani.
Son olarak tavsiyem eğer kartı açacaksanız termal macununuz bulunsun. Eğer karta temiz bir başlangıç yapmak isterseniz ise fan bloklarına derin temizlik ve termal ped yenilemesi de yapabilirsiniz.

Doğru onu almak yerine GTX 1070 veya 1070 Ti daha çok verim verir. Mining anlamanın en büyük yolu kartın iç rengine bakmak genelde belli noktalar ısıdan kaynaklı sarımtırak bir renge bürünüyor.

Hocma satıcı karta güveniyor zaten mesela dolaptan gördüğümde 3500 fiyatin iyi olduğunu bildiğim için geçen hafta 500 lira kapora attım satmasın diye satıci alacağım zaman dolaptan ilan acacak ama işte kendi aldıgım sıfır kartan 2.ele geçmek azıcık teredüte düşürüyor.

Hocma astıcı karta güveniyor zaten mesela sdolaptan gördüğümde 3500 fiyatin iyii olduğunu bildiğinm için geçen ay 500 lira kapora attım satmasın diye satıci alacağım zaman dolaptan ilan acacak ama işte kendi aldıgım sıfır kartan 2çele geçmek azıcık teredüte düşürüyor.

Bende 6500 XT'yi sıfır almıştım düşünmeden geçtim ve hayatımın en iyi kararını yaptığımı düşünüyorum. Bırak Spider-Man 2'yi Miles Morales sürümü en düşük ayarlarda 15 FPS alıyordum şu an Ray Tracing high sabit 60 FPS ki kolay kolay ölecek bir kartta değil daha lossless scalling var en kötü ihtimal ile.

Eski kartınız neydi bu arada?

Bende 6500 XT'yi sıfır almıştım düşünmeden geçtim ve hayatımın en iyi kararını yaptığımı düşünüyorum. Bırak Spider-Man 2'yi Miles Morales sürümü en düşük ayarlarda 15 FPS alıyordum şu an Ray Tracing high sabit 60 FPS ki kolay kolay ölecek bir kartta değil daha lossless scalling var en kötü ihtimal ile.

Eski kartınız neydi bu arada?

Şu an RX 6500 XT var hocam.

İşlemcide Ryzen 3 4300GE.

Şu an RX 6500 XT var hocam.

İşlemcide Ryzen 3 4300GE.

Sizde benim gibiymişsiniz anlıyorum çektiklerinizi :D. Bence düşünmeden geçin gerçekten 6500 XT kısıtlı bir kart olduğu için saf gücü bile kilitleniyor. Yani bir karta nasıl video codec koymazlar anlamıyorum OBS ile doğru düzgün video bile çekilmiyor. Laptop kartını kasaya entegre etmişler resmen :D

Sizde benim gibiymişsiniz anlıyorum çektiklerinizi :D. Bence düşünmeden geçin gerçekten 6500 XT kısıtlı bir kart olduğu için saf gücü bile kilitleniyor. Yani bir karta nasıl video codec koymazlar anlamıyorum OBS ile doğru düzgün video bile çekilmiyor. Laptop kartını kasaya entegre etmişler resmen :D

Öyle ocam peki mesela benim korktuğum konu belli bir süre ssonra meslaa çipi çakmakla ısıtmıslardır ekrandaki çizgiler gitmiştir sonra bana rebaling masrafı cıkar mı bunu anlayabilr miyim?

Öyle ocam peki mesela benim korktuğum konu belli bir süre ssonra meslaa çipi çakmakla ısıtmıslardır ekrandaki çizgiler gitmiştir sonra bana rebaling masrafı cıkar mı bunu anlayabilr miyim?

Fırınlama deniyor ona onu bende eski laptopum için yapmıştım zaten o yöntem %50 şans işi bazen oluyor bazen olmuyor son çare artık. Zaten bu işlemi gören kartın performansı aynı olmaz illaki düşüş yaşanıyor. Yine de güvenmezseniz kartın içini açıp bakın koyulaşma veya sararma var mı? Ek olarak kart elinize ulaştığında test sonuçlarını buraya atarsanız kendi sonuçlarımla karşılaştırabilirim. Bir anormallik varsa sırıtır zaten. (atarsanız etiketlemeyi unutmayın eski konuların bildirimi gelmiyor bazen)

Fırınlama deniyor ona onu bende eski laptopum için yapmıştım zaten o yöntem %50 şans işi bazen oluyor bazen olmuyor son çare artık. Zaten bu işlemi gören kartın performansı aynı olmaz illaki düşüş yaşanıyor. Yine de güvenmezseniz kartın içini açıp bakın koyulaşma veya sararma var mı? Ek olarak kart elinize ulaştığında test sonuçlarını buraya atarsanız kendi sonuçlarımla karşılaştırabilirim. Bir anormallik varsa sırıtır zaten. (atarsanız etiketlemeyi unutmayın eski konuların bildirimi gelmiyor bazen)

Anladım hocam teşekkür ederim geçen Hepsiburada'dan MX-4 aldıgım iyi olmuş :).

Anladım hocam teşekkür ederim geçen Hepsiburada'dan MX-4 aldıgım iyi olmuş :).

Yeterli kalır ben krynout Extreme kullanıyorum değerlerim bunlar.

1739285951938.webp

Konu güncelleme dolandırldım :) arkadaş dolaptan ilanında measaj engelim var demiştş yüzden wpden konustuk beinmide kart için yeterince bütçem yoktu güvendim de bir 500 lira para gönderdim satmasın diye sonra bu tekrar yazdı ben tabii göndermedim dolaptan ilan istedim sonra para iadesi için bir ınstagrma hesabı verdi verdiği Instagram'daki arkadaş cıldırımıs artık kimi dolandırdıysa o hesabı verip engeliyormuş.

Sağlık olsun 500 gitti ama 3K da gidebilirdi o yüzden dikkatli olun.

Konu güncelleme dolandırldım :) arkadaş dolaptan ilanında measaj engelim var demiştş yüzden wpden konustuk beinmide kart için yeterince bütçem yoktu güvendim de bir 500 lira para gönderdim satmasın diye sonra bu tekrar yazdı ben tabii göndermedim dolaptan ilan istedim sonra para iadesi için bir ınstagrma hesabı verdi verdiği Instagram'daki arkadaş cıldırımıs artık kimi dolandırdıysa o hesabı verip engeliyormuş.

Sağlık olsun 500 gitti ama 3K da gidebilirdi o yüzden dikkatli olun.

Zaten dediğim gibi o model için hiç inandırıcı bir fiyat değildi. Dolap'a SS ile şikayet edin hocam başkaları da dolandırılmasın. Keşke gönderirken RTX 2060 dolap kapora diye açıklamaya not düşseydiniz.