Sıkıntı değil yapabilirsiniz.İznin varsa kabusunu yorumlamaya çalışayım mı? Ama tabii bu yorum kesin olmaz ve tek de yapamam. Senin düşüncelerin önemli.
Yaşın 15. Yani ergenliğin ilk safhaları. Bu yaşta kimlik kuruluyor. Bu kabusu 3 kere aynı şekilde görmüşsün, bilinçdışın sana mesaj yolluyor gibi görünüyor.Sıkıntı değil yapabilirsiniz.
3 kere sürekli annenle olman burada bir düşünüp durman gerektiğini söylüyor.Sokakta annemleyiz
İki ölüm biçimi çok farklı:ya keskin nişancıyla ya da bıçakla.
Bilinçdışın sana bir şey gönderiyor ve siz de kaçıyorsunuz. Yani bastırılmış bir bilinçdışı içerikle yüzleşmek istemiyor olabilirsin.Kaçıyoruz
Başkalarına uzaklaşmalarını söylüyorsun, bir emir veriyorsun, belki bir kontrol kurmak istiyorsun.bir iki kişiye haber verip uzaklaşmalarını söylüyoruz.
Apartman -> Ev -> PsişeSonra apartmana gidiyoruz, apartman kapısını kitliyoruz
Yönetici = otorite = Baba-nın-adı işleviben apartman yöneticisini uyarıyorum. Biraz daha kitle diye.
Katili bilinçdışı içerik olarak görebilirsin. Bilinçdışın seni yüzleştirmek istiyor ama sen bundan kaçıyorsun. Kapıyı zorlaması bu yüzleşmenin zorunluluğunu, zorlantısını ima ediyor olabilir.katil geliyor kapıyı zorluyor ben kapıyı açtığını görür görmez eve koşuyorum sonra ya bize uğruyor ya da uğramıyor.
Kapı kolunun dışarıda olması kontrol kaybı hissini sembolize ediyor olabilir. Yani senin kontrolünde değil de başka bir gücün kontrolünde kapı kolu.Bir de apartman kolu dışarıda olmaz normalde rüyamda öyle ama.
Bu 5-6 kere kontrol etme ihtiyacı senin içsel kontrol eksikliği telafi mekanizman olabilir. Yani senin kontrolün dışında bir şeyler oluyor şu hayatta doğal olarak ve sen bunu kontrol edemiyorsun doğal olarak ve bu eksikliği telafi etmek için başka şeyler üzerinde kontrol kuruyor olabilirsin.Her şeyi 5-6 kere kontrol ediyorum
Odanın kapısına bakman, kendini dondurman, bir tehdit gelecek hissiyle yaşaman ve bunu annenin alarmına, annenin yasasına bağlaman belki annenden kopamadığın anlamına geliyor olabilir.Annemin alarmı çalana kadar, odamda ki kapıya bakıyorum,
Kendi arzumu bulamadım doğru. Annemden koptum zaten, anneme bağlı değilim. Orasını bilemedim. Bazen kendimi kabul edemeyebiliyorum toplum yüzünden. Orası doğru olabilir.Yaşın 15. Yani ergenliğin ilk safhaları. Bu yaşta kimlik kuruluyor. Bu kabusu 3 kere aynı şekilde görmüşsün, bilinçdışın sana mesaj yolluyor gibi görünüyor.
Ben bir uzman değilim. Sadece meraklıyım. Yani söylemlerim boşa çıkabilir. Öncelikle bunu söylemek istedim.
Şu sorular sende yankı buluyor mu:
Şimdi ben ucundan analiz edeceğim. Ama asıl analizci sensin. Yani senin doğrulaman, düşünmen, yorumlaman daha önemli.
- Ben hayatta ne istiyorum?
- Annem benim için bakımveren, annelik görevi haricinde ne ifade ediyor?
- Kendimde kabul edemediğim, etmek istemediğim yönler var mı, neler?
- Ben kimim, nasıl biriyim? Ne arzuluyorum?
- Hayatta kontrol edemediğim şeyler var mı, kontrol ile ilişkim nedir, bir şeyleri sürekli kontrol etmeye mi çalışıyorum?
- Kimlik krizi yaşıyor muyum?
3 kere sürekli annenle olman burada bir düşünüp durman gerektiğini söylüyor.
İki ölüm biçimi çok farklı:
Keskin nişancının özelliklerine baktığımız zaman tehdidin özellikleri şunlar: ani olabilir, bir anda olabilir ve bu ölüm gizli bir yerden gelebilir. Yani her an tetikte olma hali var mı sende? Bunu merak ediyorum.
- Keskin nişancı: Uzaktan, ani, konumu bilinemeyen gizli.
- Bıçak: Yakıncı.
Bıçağa baktığımız zaman yakıncı, yani tehdidin yakından gelme olasılığı da var. Bu da her an tetikte olma halinin bir tezahürü olabilir. Tabii ki bunlar sadece tahmin. Asıl yorumcu sensin unutma.
Bilinçdışın sana bir şey gönderiyor ve siz de kaçıyorsunuz. Yani bastırılmış bir bilinçdışı içerikle yüzleşmek istemiyor olabilirsin.
Başkalarına uzaklaşmalarını söylüyorsun, bir emir veriyorsun, belki bir kontrol kurmak istiyorsun.
Apartman -> Ev -> Psişe
Yani apartman senin ego mekanın olabilir. Apartmanın kapısını kitliyorsunuz. Yani psişeni, zihinsel mekanını bastırılmış içeriğe karşı kapalı forma getiriyorsunuz.
Kapı rüya analizinde "eşik"tir. Bilinç ile bilinçdışı arasındaki eşik.
Yönetici = otorite = Baba-nın-adı işlevi
Burada otoriteye başvuruyorsun -> korunmayı artırması için -> ama otorite burada seni dinlemiyor -> yani otorite, Baba-nın-adı ile ilişkinde zayıflık olabilir.
Baba-nın-adı ne diye soracak olursan, aslında karışık ama kısaca şu: Bireyi toplumsal düzene sokan işlev. Yani anneden koparan ve sen artık ayrık bir öznesin diyen ses olarak düşünebilirsin.
Katili bilinçdışı içerik olarak görebilirsin. Bilinçdışın seni yüzleştirmek istiyor ama sen bundan kaçıyorsun. Kapıyı zorlaması bu yüzleşmenin zorunluluğunu, zorlantısını ima ediyor olabilir.
Ayrıca katil burada senin gölge arketipin gibi gibi. Yani bastırdığın, kendinde kabul etmek istemediğin, kabul edemediğin ve olumlu olarak potansiyelini bastırdığın benliğin. Yani hem kötü özelliklerini hem de olumlu potansiyelini sembolize ediyor olabilir.
Kapı kolunun dışarıda olması kontrol kaybı hissini sembolize ediyor olabilir. Yani senin kontrolünde değil de başka bir gücün kontrolünde kapı kolu.
Bu 5-6 kere kontrol etme ihtiyacı senin içsel kontrol eksikliği telafi mekanizman olabilir. Yani senin kontrolün dışında bir şeyler oluyor şu hayatta doğal olarak ve sen bunu kontrol edemiyorsun doğal olarak ve bu eksikliği telafi etmek için başka şeyler üzerinde kontrol kuruyor olabilirsin.
Odanın kapısına bakman, kendini dondurman, bir tehdit gelecek hissiyle yaşaman ve bunu annenin alarmına, annenin yasasına bağlaman belki annenden kopamadığın anlamına geliyor olabilir.
Rüya sana şunu söylüyor olabilir: Artık büyüyorsun. Annenden kopman lazım. Kendi arzunu bulman lazım. Kendi arzunun izini sürmen lazım. Kendini bulman lazım. Senin bir potansiyelin ve kötü tarafların (saldırganlık, cinsellik vs.) var. Topyekun bir şekilde kendini kabul edip bireyleşme sürecini başlatman lazım. Artık büyüyorsun.
Benim analizim bu şekilde. Ne düşünüyorsun?
Nereden öğrendiniz hocam? Bu şekilde yorum yapmayı.Yaşın 15. Yani ergenliğin ilk safhaları. Bu yaşta kimlik kuruluyor. Bu kabusu 3 kere aynı şekilde görmüşsün, bilinçdışın sana mesaj yolluyor gibi görünüyor.
Ben bir uzman değilim. Sadece meraklıyım. Yani söylemlerim boşa çıkabilir. Öncelikle bunu söylemek istedim.
Şu sorular sende yankı buluyor mu:
Şimdi ben ucundan analiz edeceğim. Ama asıl analizci sensin. Yani senin doğrulaman, düşünmen, yorumlaman daha önemli.
- Ben hayatta ne istiyorum?
- Annem benim için bakımveren, annelik görevi haricinde ne ifade ediyor?
- Kendimde kabul edemediğim, etmek istemediğim yönler var mı, neler?
- Ben kimim, nasıl biriyim? Ne arzuluyorum?
- Hayatta kontrol edemediğim şeyler var mı, kontrol ile ilişkim nedir, bir şeyleri sürekli kontrol etmeye mi çalışıyorum?
- Kimlik krizi yaşıyor muyum?
3 kere sürekli annenle olman burada bir düşünüp durman gerektiğini söylüyor.
İki ölüm biçimi çok farklı:
Keskin nişancının özelliklerine baktığımız zaman tehdidin özellikleri şunlar: ani olabilir, bir anda olabilir ve bu ölüm gizli bir yerden gelebilir. Yani her an tetikte olma hali var mı sende? Bunu merak ediyorum.
- Keskin nişancı: Uzaktan, ani, konumu bilinemeyen gizli.
- Bıçak: Yakıncı.
Bıçağa baktığımız zaman yakıncı, yani tehdidin yakından gelme olasılığı da var. Bu da her an tetikte olma halinin bir tezahürü olabilir. Tabii ki bunlar sadece tahmin. Asıl yorumcu sensin unutma.
Bilinçdışın sana bir şey gönderiyor ve siz de kaçıyorsunuz. Yani bastırılmış bir bilinçdışı içerikle yüzleşmek istemiyor olabilirsin.
Başkalarına uzaklaşmalarını söylüyorsun, bir emir veriyorsun, belki bir kontrol kurmak istiyorsun.
Apartman -> Ev -> Psişe
Yani apartman senin ego mekanın olabilir. Apartmanın kapısını kitliyorsunuz. Yani psişeni, zihinsel mekanını bastırılmış içeriğe karşı kapalı forma getiriyorsunuz.
Kapı rüya analizinde "eşik"tir. Bilinç ile bilinçdışı arasındaki eşik.
Yönetici = otorite = Baba-nın-adı işlevi
Burada otoriteye başvuruyorsun -> korunmayı artırması için -> ama otorite burada seni dinlemiyor -> yani otorite, Baba-nın-adı ile ilişkinde zayıflık olabilir.
Baba-nın-adı ne diye soracak olursan, aslında karışık ama kısaca şu: Bireyi toplumsal düzene sokan işlev. Yani anneden koparan ve sen artık ayrık bir öznesin diyen ses olarak düşünebilirsin.
Katili bilinçdışı içerik olarak görebilirsin. Bilinçdışın seni yüzleştirmek istiyor ama sen bundan kaçıyorsun. Kapıyı zorlaması bu yüzleşmenin zorunluluğunu, zorlantısını ima ediyor olabilir.
Ayrıca katil burada senin gölge arketipin gibi gibi. Yani bastırdığın, kendinde kabul etmek istemediğin, kabul edemediğin ve olumlu olarak potansiyelini bastırdığın benliğin. Yani hem kötü özelliklerini hem de olumlu potansiyelini sembolize ediyor olabilir.
Kapı kolunun dışarıda olması kontrol kaybı hissini sembolize ediyor olabilir. Yani senin kontrolünde değil de başka bir gücün kontrolünde kapı kolu.
Bu 5-6 kere kontrol etme ihtiyacı senin içsel kontrol eksikliği telafi mekanizman olabilir. Yani senin kontrolün dışında bir şeyler oluyor şu hayatta doğal olarak ve sen bunu kontrol edemiyorsun doğal olarak ve bu eksikliği telafi etmek için başka şeyler üzerinde kontrol kuruyor olabilirsin.
Odanın kapısına bakman, kendini dondurman, bir tehdit gelecek hissiyle yaşaman ve bunu annenin alarmına, annenin yasasına bağlaman belki annenden kopamadığın anlamına geliyor olabilir.
Rüya sana şunu söylüyor olabilir: Artık büyüyorsun. Annenden kopman lazım. Kendi arzunu bulman lazım. Kendi arzunun izini sürmen lazım. Kendini bulman lazım. Senin bir potansiyelin ve kötü tarafların (saldırganlık, cinsellik vs.) var. Topyekun bir şekilde kendini kabul edip bireyleşme sürecini başlatman lazım. Artık büyüyorsun.
Benim analizim bu şekilde. Ne düşünüyorsun?
Nasıl bir hayatın var bilmiyorum. Sadece demek istediğim, psişik olarak herkes anneye yahut birincil bakımverene bağlıdır. Bu bağlantı bir aşamadan sonra kopar. Yani ruhi bir bağ gibi düşün. Fiziksel değil.Annemden koptum zaten, anneme bağlı değilim.
Şunu söylemek istiyorum: kendi arzumuzu bulamamak bir zayıflık, kötü bir şey değildir. Sürecin, hayatın bir parçasıdır. Hayat oyununda bu leveli geçmek biraz zaman ister. Sen daha gençsin. Yani kendi arzunu bulamaman çok doğal.Kendi arzumu bulamadım doğru.
Bunu biraz daha açmak ister misin? Açmak istemezsen sorun yok pek tabii.Bazen kendimi kabul edemeyebiliyorum toplum yüzünden. Orası doğru olabilir.
Üç şekilde:Nereden öğrendiniz hocam? Bu şekilde yorum yapmayı.
''karanlık'' diyemem. Ama gün geçtikçe boyum yüzünden daha fazla yargılanmaya başladım.Nasıl bir hayatın var bilmiyorum. Sadece demek istediğim, psişik olarak herkes anneye yahut birincil bakımverene bağlıdır. Bu bağlantı bir aşamadan sonra kopar. Yani ruhi bir bağ gibi düşün. Fiziksel değil.
Şunu söylemek istiyorum: kendi arzumuzu bulamamak bir zayıflık, kötü bir şey değildir. Sürecin, hayatın bir parçasıdır. Hayat oyununda bu leveli geçmek biraz zaman ister. Sen daha gençsin. Yani kendi arzunu bulamaman çok doğal.
Yanlış anlama diye söylüyorum. Kendi arzumuz öyle ha deyince bulunmuyor. Yani bu arzu, normal istek, heva falan değil. Otantik, varoluşsal bir olgu. Kendi gerçek arzumuzu zaman içinde buluruz veya bulmayız. Ama ha deyine bulunmaz.
Arzu daima bir başkasının arzusudur. Yani başlangıçta bizim arzumuz Öteki'nin, bir Başka'sının arzusudur. Kendi arzumuzu Öteki'nden ayrıştırmak gerekiyor. Bu ayrıştırma ise zaman içinde büyeyerek, olgunlaşarak oluyor. Yani kendini sürecin içinde gör, zamana akışa bırak.
Bunu biraz daha açmak ister misin? Açmak istemezsen sorun yok pek tabii.
Ama rüyadaki katil aslında senin bastırdığın gölge benliğin olabilir.
Rüya aslında sana böyle bir tarafın olduğunu, bununla bir gün yüzleşmen gerektiğini söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?