seeraddar

Yetkin
Saat 22.30 ile 23.00, en geç 23.30'da uykuya dalmış oluyorum. Saat 7'de alarm olmadan uyanıyorum ama uykumu alamıyorum. 1 aydır uykum bu şekilde düzene oturmuş durumda. Sürekli gözlerim kapanıyor, göz kapaklarım ağır hissettiriyor. Uyumadan önce kahve gibi kafein içeren şeyler de tüketmiyorum. Uyku takibini saatimden yapıyorum ve saat iyi uyuduğumu söylüyor. Sadece 5 kez falan uykuda uyanıyorum, bu da 6'nın altındaysa normalmiş saate göre. Ayrıca bu uyanmaların toplamı 30 dakika bile değil. Üstelik ben hiç hatırlamıyorum bu uyanmaları. Saate göre normal değerler.

Kafaya taktığın ciddi bir durum mu var? Hayır desen de arka planda işliyor olabilir. Passiflora şurup alıp birkaç gün kullanmanı öneriyorum. Anksiyete kaynaklı bir durumsa mışıl mışıl uyumanı sağlar. Harici olarak melatonin takviyesi alabilirsin.

Magnezyum alabilirsin, gün içindeki metabolik fâliyetin az olabilir. Yorulmaya da çalış, paso obez gibi ders çalışmak doğru değil. Hayatında hareket olmadığı sürece sürekli bir şeyler patlak verecek.

Stres, beslenme ve spor da uykuyu etkileyen etkenlerdir,

Beslenme neyse zaten tırt, sağlıklı beslenmek bile zor ülkede, günde 1 saat falan tempolu yürüyüş yap en kötü, vücuduna ve beynine iyi gelir.

Magnezyum alabilirsin, gün içindeki metabolik faaliyetin az olabilir. Yorulmaya da çalış, paso obez gibi ders çalışmak doğru değil. Hayatında hareket olmadığı sürece sürekli bir şeyler patlak verecek.

Fit bir insanım. Haftanın 5 gününü çok hareketli bir şekilde geçiriyorum.

Uyku evrelerinden birisi ya da birkaçı olması gerekenden az ya da fazla olabilir. Magnezyum al uyumadan birkaç saat önce. Bakalım bir değişiklik olacak mı. Kasları, kafayı rahatlattığından uyku sırasında keşküle dönüyorsun. Hatta rahatlamayı sabah uyanınca fark ediyorsun. Birkaç ay önce denedim başarılı oldu, sonra saldım.

Uyku evrelerinden birisi ya da birkaçı olması gerekenden az ya da fazla olabilir. Magnezyum al uyumadan birkaç saat önce. Bakalım bir değişiklik olacak mı? Kasları, kafayı rahatlattığından uyku sırasında keşküle dönüyorsun. Hatta rahatlamayı sabah uyanınca fark ediyorsun. Birkaç ay önce denedim başarılı oldu, sonra saldım.

Aile hekiminden mi yazdırayım, özel mi alayım? Fark olur mu? Siz nasıl yapmıştınız?