Oncelikle sizin icin hayal kirikligi olabilir ve klise gelebilir ancak, PowerPC mimarili bir CPU ile x86/x86_64 mimarili bir CPU'yu kiyaslamak asiri sacma. PowerPC, Big Endian bir mimari iken, x86 Little Endian bir mimari. Biraz fazla teknik konusmus olabilirim ama en temelden bile farkli iki mimari oldugunu soylemek istedim. Ozellikle konu PPC olunca kiyaslamak cok daha sacma oluyor zira PPC, RISC'den bile daha karmasik bir mimari. x86 bile onun yaninda asiri basit kaliyor.

3 core trenine de AMD disinda binen olmadi diye biliyorum PC islemcisi marketinde. Onlar da 3 core, 3 thread CPU'lar yaptilar zira AMD o vakitlerde SMT'ye sirtini yaslamiyordu pek.

Buna ek olarak Xenon'daki onbellek miktari PC islemcisi marketine kiyasla gercekten cok kucuk ama bir yandan da 360'daki eDRAM'in esdegeri klasik masaustu bilgisayarlarda yok gibi bir sey.

Velhasil, armut ile elmayi kiyaslamayin. Konuda onceden de dendigi gibi, bu CPU'ya en yakin muadil, en dusuk klasman Phenom II X3 falan olur. O CPU'larin da miladi ciktiktan 1-2 sene sonra bile doldu zaten, artik kullanilmamali.

Cekirdekleri kapatilmis bir CPU muadili de vermek isterdim ancak 3C/6T elde edebileceginiz (o da edebilirseniz :hehehe:) bir CPU'nun onbellek miktari Xenon'dakine kiyasla cok absurt kacar.

Oncelikle sizin icin hayal kirikligi olabilir ve klise gelebilir ancak, PowerPC mimarili bir CPU ile x86/x86_64 mimarili bir CPU'yu kiyaslamak asiri sacma. PowerPC, Big Endian bir mimari iken, x86 Little Endian bir mimari. Biraz fazla teknik konusmus olabilirim ama en temelden bile farkli iki mimari oldugunu soylemek istedim. Ozellikle konu PPC olunca kiyaslamak cok daha sacma oluyor zira PPC, RISC'den bile daha karmasik bir mimari. x86 bile onun yaninda asiri basit kaliyor.

3 core trenine de AMD disinda binen olmadi diye biliyorum PC islemcisi marketinde. Onlar da 3 core, 3 thread CPU'lar yaptilar zira AMD o vakitlerde SMT'ye sirtini yaslamiyordu pek.

Buna ek olarak Xenon'daki onbellek miktari PC islemcisi marketine kiyasla gercekten cok kucuk ama bir yandan da 360'daki eDRAM'in esdegeri klasik masaustu bilgisayarlarda yok gibi bir sey.

Velhasil, armut ile elmayi kiyaslamayin. Konuda onceden de dendigi gibi, bu CPU'ya en yakin muadil, en dusuk klasman Phenom II X3 falan olur. O CPU'larin da miladi ciktiktan 1-2 sene sonra bile doldu zaten, artik kullanilmamali.

Cekirdekleri kapatilmis bir CPU muadili de vermek isterdim ancak 3C/6T elde edebileceginiz (o da edebilirseniz :hehehe:) bir CPU'nun onbellek miktari Xenon'dakine kiyasla cok absurt kacar.
Çok saçma olduğunun farkındayım. Muadili bir şey arıyordum ondan açtım konuyu. Konsollar zaten low end olarak dizayn edilen sistemler Cache miktarının aynı olması saçmalık. Galiba muadili Athlon II X3 oluyor ama onu bulabildim. Keşke x1900XT = ATI Xenos kadar basit olsaydı. 😭

Galiba muadili Athlon II X3 oluyor ama onu bulabildim.
Yine tam muadili degil.

IMC'si downgrade edilmis, kirpilmis onbellekli ve L3 onbelleksiz Phenom II X3'e Athlon II X3 diyoruz zaten. Cok farkli degiller. Hatta Rana cekirdekli Athlon II X3'lerin galiba hem cekirdekleri, hem de onbellekleri bile acilabiliyordu dogru anakart ve yeterince sansla. Kaldi ki Athlon II X3'deki onbellek miktari inanilmaz derecede az sayilir. Xenon'un eDRAM avantaji var, Athlon II X3'de oyle bir durum da yok. Daha az muadili bile diyebiliriz yani aslinda. :hehehe:
Keşke X1900XT = ATI Xenos kadar basit olsaydı. 😭
Bu esitlik de dogru degil...

Xenos'un da yine tam dengi yok. Baska bir konu o ama, kisaca ozeti ATi, erken surum bir TeraScale GPU'yu MS'e vermis. X1900XT'deki gibi Pixel ve Vertex Shader'lar ayri degil Xenos'da.

X1900XT'deki gibi Pixel ve Vertex Shader'lar ayri degil Xenos'da.
Sebebi gayet açık: 299$. Low-End bir oyun sisteminde olabilecek en iyi fiyat konfigürasyonu aslında.

Tam muadilini bulmak imkansız zaten çünkü bilgisayarlar her iş için hazırlıklıdır ve buna uygun donanımlara sahiptir. Fakat oyun konsolları sadece oyun oynatmak içindir ve buna uygun donanımlara sahiptir. Gidip de 360'a sürücüleri ayarlayıp Windows NT 4.0 kurmadığımız sürece birebiri imkansız.