Bilgisayarcının ne dediğini önemsemeye devam mı ediyorsunuz? O sattığı üründen elde ettiği karından başka bir şey düşünmez. Kazıklanmışsınız. Paranızı geri alın. Vazgeçtik falan diyin. Gerçi geri verir mi bilemem.E ama i7 işlemciliymiş. Yepyeni bir işlemci dedi bilgisayarcı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000 TL
- Makaleler
- 14
Erteledik şeklinde beyaz yalan söylerse olabilir.Bilgisayarcının ne dediğini önemsemeye devam mı ediyorsunuz? O sattığı üründen elde ettiği karından başka bir şey düşünmez. Kazıklanmışsınız. Paranızı geri alın. Vazgeçtik falan diyin. Gerçi geri verir mi bilemem.
Arlecchino
Başarılı
Merhaba. Kuzenim üniversiteye başlayacak, ona sağlam, üniversite hayatı boyunca gidecek bir laptop bakıyor. Bütçesi Max 32-33 bin TL imiş.
Bir tanıdık bilgisayarcı abimiz var, bize temiz, ikinci el kutulu bir Monster ayarladı. İçinde RTX 2060 var. Adam dedi ki; "sakın 4050 ya da 4060 alma. Onlar DLSS ile görüntüyü çamur yapıyor, bu 2060'taki 'saf kas gücü' onlarda yok. Bu kartın Ray Tracing çekirdekleri daha gerçekçi."
Kuzenime de mantıklı geldi, eski kartların silikonu daha kaliteli oluyormuş, yeniler hemen ısınıp bozuluyormuş öyle söylemiş bilgisayarcı. Bir de 4000 serisinin 'fake frame' olayı var mış, bilgisayarcı öyle söyledi, kuzenim gerçek FPS istiyor.
Cihaz temiz, RGB klavyesi falan efsane duruyor. Yarın gidip alacağız, kaporayı attık. Fiyat biraz yüksek gibi ama 'efsane kasa' olduğu için değer dediler. Sizce de mantıklı değil mi? Kuzenimin forum hesabı olmadığı için benden sormamı istedi.
Laptop özellikleri de bunlarmış:
İşlemci i7-9750H
DDR4 8 GB.
256 GB SSD.
O paraya 4K OLED ekranlı 12700H ve 3060 olan laptop alacaktım fakat değmez diye vazgeçtim. Siz nasıl bu cihaza kapora attınız anlamadım... Hiç mi piyasa araştırması yapmadınız? Troll gibi konu.
Valdiernaline
Çalışkan
Üniversite hayatı boyunca yetecek bir kazık yemiş, tebrikler. Üniversite hayatı boyunca daha kazık yemez bu kazıktan sonra.
Niye öyle diyorsunuz ki kuzenim binbir ümitle alacak bunu yarın
- Makaleler
- 14
Ama bence değil. Forumlar bu yüzden var. Benim etrafımda da benzer olaylar oluyor. Bana neden sormadınız diyince de "Babam mısın sana sorayım?" diye saçma tepkiler alıyordum.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
E ama i7 işlemciliymiş. Yepyeni bir işlemci dedi bilgisayarcı.
Size demiyorum ama Allah'ım yarabbim baba mesleği yapan adamlarda böyle zeka düşüklüğü belirtisi var ya. Çok şey demek istiyorum ama demeyeceğim. 9. nesil nerede 12. nesil nerede? Tamam anakartta RAM
Ayağı yapıyor da 8 GB bellekle ne yapacak? Kuzeninize yazık ediyorsunuz.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 14
İptal etsin, daha kralını bulur.Niye öyle diyorsunuz ki kuzenim binbir ümitle alacak bunu yarın![]()
Arlecchino
Başarılı
E ama i7 işlemciliymiş. Yepyeni bir işlemci dedi bilgisayarcı.
Günümüzdeki telefonların işlemcisi o i7 dediğiniz işlemciyi 2'ye katlıyor. 3-5-7-9 takısı değil nesil önemli.
Valdiernaline
Çalışkan
Benim ne suçum var, kuzenim yemiş naneyi. Bana da sor bilgisayardan anlayanlara dedi. Şimdi de bilgisayarcı kaporayı zaten geri vermez diye iptal etmeye çekiniyor. Ama idare eder değil mi laptop?O paraya 4K OLED ekranlı 12700H ve 3060 olan laptop alacaktım fakat değmez diye vazgeçtim. Siz nasıl bu cihaza kapora attınız anlamadım... Hiç mi piyasa araştırması yapmadınız? Troll gibi konu.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Kapora işten caymamak için garanti olması adına atılıyor zaten. Hani böyle "kaporayı atalım, başkasına vermeyin cihazı ama başka seçenek çıkarsa onu da değerlendiririz" demek kısacası. Kapora geri verilmez ayrıca, onu unutun.Benim ne suçum var, kuzenim yemiş naneyi. Bana da sor bilgisayardan anlayanlara dedi. Şimdi de bilgisayarcı kaportacı zaten geri vermez diye iptal etmeye çekiniyor. Ama idare eder değil mi laptop?