Greens1903

Becerikli
Merhaba arkadaşlar. 2026 yılı itibarıyla bütçeme uygun bir araba alma düşüncesi oluştu ancak kararsızım. Toplu taşımayı sevmediğim için artık bir arabamız olsun istiyorum. Bu benim ilk arabam olacak ve ikinci el düşünüyorum.

30 yaşındaki bir aracın MTV, sigorta, benzin, bakım vb. masrafları tahmini olarak ne kadar tutar? Piyasaya hakim olanlar bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığın şehre göre değişir. Bir de alacağın araba ne, o da önemli. Örneğin 30 yaşında temiz bir Nissan Maxima çoğu arabaya taş çıkartır.

Paran varsa alınır, yoksa alınmaz. Toplu taşımayla daha mutlu yaşarsın emin ol.

İnsan çekeceğime arabayı çekerim o kafadayım. :)

30 yaşında arabanın sıkıntısı bitmez. Çok temiz olması lazım.

Çok temiz araba zor sıfır zaten alamayız. :)

Yaşadığın şehre göre değişir. Bir de alacağın araba ne, o da önemli. Örneğin 30 yaşında temiz bir Nissan Maxima çoğu arabaya taş çıkartır.

İstanbul'da yaşıyorum, arabaya tam karar veremedim baktığım birkaç model var.

İnsan çekeceğime arabayı çekerim o kafadayım. :)

Çok temiz araba zor sıfır zaten alamayız. :)

İstanbul'da yaşıyorum, arabaya tam karar veremedim baktığım birkaç model var.
Hocam, İstanbul'da Tofaş veya Broadway gibi klimasız arabalar çekilmez. İsterseniz Chery marka araçlara bakabilirsiniz; hem piyasaları ucuz hem de konforlu ve özellikli oluyorlar. Yani piyasada adı çok geçmeyen modellere bakmanızı öneririm.

Hocam, İstanbul'da Tofaş veya Broadway gibi klimasız arabalar çekilmez. İsterseniz Cherry marka araçlara bakabilirsiniz; hem piyasaları ucuz hem de konforlu ve özellikli oluyorlar. Yani piyasada adı çok geçmeyen modellere bakmanızı öneririm.

Yok hocam Tofaş vs klimasız vs almam zaten artık geçti onlar, bedava biri verirse anca öyle bineriz :D bakacağız jip tarzı araçları seviyorum.

Alınır. Kimsenin arabasına minnet etmezsin, otobüste ağız kokusu çekmezsin. Harici olarak pimi çekilmiş arıza ve masraflara hazır ol; bakımsız araç almaman lazım.

Ayrıca araba mevzularına bir yerden başlamak lazım.

İşte onu nasıl tespit edeceğiz ki ekspertiz de bir şey çıkmasa sonra çıkarsa?

Bence de başlamalıyız ölünce mi arabamız olacak. :)

Kara düzen sisteme sahip bir araç alırsan sıkıntısız kullanacağını düşünüyorum. Ayağınızı yerden kesiyorsa daha ne ister ki bir insan? Sıkıntı çıkartsa bile parça ucuzluğu ve tamir kolaylığı gibi artıları olur sana. Mesela iş için kullandığımız 2000 model 100V Transit 26 yaşında olmasına rağmen çatır çatır çalışıyor. Zaten sahip olduğu motor ölümsüz motor (2.5D Banana Engine) olarak anılıyor. Sadece biraz fazla sesli çalışıyor :).