mertOo

Uzman
Jabra'nin Elite Active modellerini mumkunse tercih etmeyin. Active modelleri genelde kisilmis modeller oluyorlar ve daha ucuz olmali su anki fiyatina gore.

SoundCore Liberty fena degildi diye hatirliyorum, dusunulebilir.

Cihaziniz nedir bu arada? Bir de silikonlu bir urun ariyorsunuz, dogru mudur?

Jabra'nin Elite active modellerini mumkunse tercih etmeyin. Active modelleri genelde kisilmis modeller oluyorlar ve daha ucuz olmali su anki fiyatina gore.

Soundcore liberty fena değildi diye hatirliyorum, dusunulebilir.

Cihaziniz nedir bu arada? Bir de silikonlu bir ürün ariyorsunuz, dogru mudur?

iPhone hocam. Evet silikonlu model arıyorum.

Not bütçeyide arttırdım 6000 zorlarım.

Bir de edifier neobuds Pro 2 de iyi diyorlar belki o da olabilir.

Silikonlu bir model bakmasaydiniz AirPods 3 der gecerdim yuksek ihtimal. Acikcasi 3000 ustune cikinca genellikle cok buyuk bir fark olmuyor, ''AirPods'' sinifina girmis oluyoruz, bir de birkac ust sinif urun var. Onun disinda cogu urun 3000 civarinda toplaniyor.

Acikcasi durust olursam ben direkt Nothing Ear 2 alirdim. Fiyati evet, olmasi gerekenden biraz fazla ancak butce var ve elimizde bolca verisi olan, kendini kanitlamis ve adiyla nam salmis bir urun sonucta. Hem genel olarak Apple urunlerinin yaninda da siritmayan bir urun. Kendisi saticisi n11 bir sekilde, n11 uzerinde 3499TL.

Onun disinda alternatif olarak aklima Buds 2 Pro geldi. Tabii Samsung disi cihazlarda, Samsung'un ozel codec'lerinden faydalanamadiginiz icin buyuk bir handikapta olacaktir yuksek ihtimal kendisi. iOS'ta uygulamasinin destegi de en son biraz garipti. Bu handikapla duz Buds 2 ile arasindaki farki bile anlayabilir misiniz mechul acikcasi. Buds 2 Pro, Amazon'da 3679TL su an.

Siz Liberty 4'un NC surumunu atmistiniz. Su anda butce arttigina gore NC olmayan duz surumu alternatif olarak dusunulebilir. O da Amazon uzerinde 3499TL, PTTAVM'de daha ucuza da varmis. NC ile duzu arasindaki en buyuk fark, duz surumun mikrofonunun daha iyi olmasi, NC surumde de 3D ses ozelliginin olmasi ve pil omrunun daha iyi olmasi. Acikcasi mikrofon kalitesi cok istiyorsaniz degecektir ekstra paraya ama cok buyuk bir fark da yok aralarinda.

Pek dusundugunuzu sanmiyorum ancak oyuncu odakli urunleri de alternatif olsun diye belirteyim bari. Hammerhead Pro, Ebrarbilgisayar.com'da 4019TL gozukuyor. ROG Cetra da Amazon'da 3099TL. Dedigim gibi alternatif olsun, cok dusuk ihtimal belki dusunuyorsunuzdur diye belirtiyorum. On planda muzik varmis gibi ayarlanmiyor zira bu kulakliklar.

Tuzlu fiyatli alternatifi sona sakladim. FreeBuds Pro 3. Gri rengi Trendyol'da 5571TL, beyaz rengi Pasaj'da 5599TL. Hem gorunus olarak da Apple urunlerin yaninda siritmaz, hem de her ne kadar biraz ''Pro'' vergisi konmus fiyati olsa da, ses konusunda ve pil omru konusunda da uzmeyen bir urun. Asil tadi Huawei veya Honor cihazda cikiyor, ancak iOS destegi de fena degildi diye hatirliyorum. Bu fiyatta iOS cihaz ile albenisi var mi derseniz, acikcasi pek yok maalesef. O yuzden elenebilir.

Durust konusursam ve biraz sahsi fikir katarsam, bu kadar butceyi harcamaya gerek yok diye dusunuyorum. FreeBuds Pro 3'un fiyati biraz sisik, Buds 2 Pro'nun codec handikapi var ve AirPods 3 de silikonlu bir urun degil. Geriye mantikli tercihler olarak Nothing Ear 2 ve Liberty 4 kaliyor. Kotu urunler kesinlikle degiller ancak ozellikle iOS tarafinda boyle bir butce varken, oturup bir tekrar dusunmek lazim diye dusunmekteyim. Ha, dedigim 2 urun uzer mi, hic sanmam ancak dedigim gibi, secenekler de 6000 civarina cikinca bir anda artmiyor maalesef.

Tekrar belirttigim gibi, sahsen ben alacak olsaydim Nothing Ear 2 alirdim. Hem stilden, hem de ses kalitesinden odun vermemis olursunuz. Umarim bu fikir belirtisim de biraz yardimci olmustur tercihinizde.

Karar sizin. Kolay gelsin, Ai Hoshino. ;)

Edit: Edifier Neobuds Pro 2'yi mesajiniza eklediginizi simdi gordum. Kendisi guzel bir urun ve biraz zam yemis olsa da hala fiyatini hak ediyor. Dusunulebilir.

Son düzenleme:
teşekkürler hocam

liberty 4 te nabız ölçme gibi gereksiz özellikler var o yüzden ekstra para vermeye değermi bilemedim ekstra ses farkı vs var mı bilmediğimden nc modeli daha mantıklı gelmişti

Liberty 4'te nabız ölçme gibi gereksiz özellikler var o yüzden ekstra para vermeye değermi bilemedim ekstra ses farkı vs var mı bilmediğimden NC modeli daha mantıklı gelmişti.
Acikcasi cok buyuk farklari yok. NC zaten sonradan cikan, daha guncel modeli. NC surumde 3D ses ozelligi var, duz surumde yok. Acikcasi cok fark yapan bir ozellik degil ve begenmeyen de cok, onemli degil yani pek.

Duz surumun mikrofon kalitesi daha iyi. NC surumun ses engellemesi daha iyi. Pil omru olarak da NC surum daha iyi.

Acikcasi NC surumunu almaniz cok daha mantikli olacaktir cagri kalitesi sizin icin onemli degilse. Hem NC surumde de karsi tarafa ses ''anlasilabilir'' kivamda gidiyor, cok da kotu degil yani.

Ilk yazdigimda ufak bir model karistirmasi yapmisim, NC daha ustun diyebiliriz yani. Haha, kusura bakmayin.