Şunu da not düşüyüm bir haber okudum xboxs Steam ile anlaşmış bir tür konsol çıkartacak Steam klasörüne oradan erişip oynaya bileceksin bir tür dönüştürücü üzerinde çalışıyorlarmış.

O haber henüz doğru değil, yani resmi değil.

Ama %99 ihtimal Xbox'ın 10. jenerasyon konsolları hybrid olacak, hem masaüstü moduyla oyunları modlayabilecek hem de diğer dağıtıcı firmaların oyunlarına erişebileceğiz, Steam, Epic ve diğerleri.

Neyse dostlar ufaktan caydım gibi ne yalan söyleyeyim. Ben ilgi alanım olan PC toplama kısmına kayacağım sanırım. Oyun fiyatları caydırıyor beni. PC tarafında o konuda bir sürü çözüm var. Param yoksa bile oynuyorsun o oyunu bir şekilde.
Sadece koltuğa uzanıp oyun oynama lüksünden dolayı belki yine konsol tarafına kayarım, bakacağım.

Neyse dostlar ufaktan caydım gibi ne yalan söyleyeyim. Ben ilgi alanım olan PC toplama kısmına kayacağım sanırım. Oyun fiyatları caydırıyor beni. PC tarafında o konuda bir sürü çözüm var. Param yoksa bile oynuyorsun o oyunu bir şekilde.
Sadece koltuğa uzanıp oyun oynama lüksünden dolayı belki yine konsol tarafına kayarım, bakacağım.
Series X + Gamepass seni o dertten kurtarıyor, oynayacak yüzlerce oyun var. :)

Kanka aynı şeyi PC de yapıyorsun iyi bir Game pad PC'yi TV bağlayıp hikayeli oyun oynuıyorum :D

Xbox iyidir, güçlü mini pc bilsem mini pc al diyeceğim de, toplamak desen tr'de mini pc toplamak işkence low profile ekran kartı kullanırsın falan da diğer bileşenleri bilmiyorum. :d

Selam,

Hayatında ilk defa konsol alacaksın. Bir de öğrencisin. Senin için PS 5 Pro gereksiz masraf olacaktır. 2. el temiz bir PS 5 Slim almanı tavsiye ediyorum.

Evet, oyunlar pahalı. Ancak oyun alma, 1.150 TL'ye 3 aylık PS Plus alırsan bir sürü güzel oyunu oynarsın zaten. The Last Of Us Part 2'yi oynamışsın, katalog'da The Last of Us Part 1'de dâhil olmak üzere, Uncharted Hırsızlar Mirası Koleksiyonu (zamanında bana PS 4 aldıran oyun), Days Gone, Second Son, Bloodborne, God Of War gibi oyunları oynayıp sonrasında keyfine göre aldığın fiyatlara satıp yine bilgisayara yönelebilirsin. Amacın konsolu deneyimlemek olsun.