Önyükleyici 32 Bit olduğu için patlarsın
Önyükleyiciyi güncellemek kolay.
bcdboot C:\Windows komutu ile 64 Bit bootloader yazılabiliyor. Ardından MBR sistem için
bootrec /fixmbr de yazınca tamamen Bootloader 64 bit oluyor.
Edit: Sırf bunu test etmek için hem 32 Bit hem de 64 Bit Windows 10 ISO dosyası indiriyorum
Güncelleme: 32 Bit Windows'un üzerine 64 Bit imaj uygulamanın sonucu hiç de iyi olmadı.
Bir kere imajı uygulamadan önce Program Files klasörünün ismini Program Files (x86), System32 klasörünün ismini ise SysWOW64 yaptım.
Daha sonra imajı uyguladım, sonra önyükleyiciyi yeniden oluşturdum (64 Bit ile uyumlu olması için). Son olarak Winre.wim dosyasını sildim.
Sistemi çalıştırdım, Windows ilk kurulum işlemini bile başlatamadı

Windows logosu ve dönen toplar olan ekranda kaldı, ilerlemedi.
Ben de akıllılık edip kurulumu komple atlamayı denedim. Regedit'e girip tüm kurulum ile ilgili girdileri ayarladım ve kurulumu bypass ettim. Son olarak Administrator hesabını devreye soktum.
Bilgisayarı yeniden başlattım ve "The specified domain either does not exist or could not be contacted" hatası aldım. Çünkü Workgroup kurulumunu tamamen atlamıştım. Hemen CMD'ye erişim sağlamaya çalıştım, zor da olsa erişim sağladım. Sonra ise bir WMIC komutu ile Workgroup kurulumunu tamamladım. Sonra ise bilgisayarı yeniden başlattım.
Windows açıldı fakat neredeyse tamamen bozuk bir şekilde açıldı. Bir kere Microsoft Store ve UWP uygulamaları yüklenmedi. Hatta bu yüzden Windows Defender bile açılmıyordu. Ben de bir komut ile UWP uygulamalarını sisteme kaydettim. Fakat yine de Microsoft Store yüklenmedi. Ben de internete bağlanıp
wsreset -i komutuyla Microsoft Store'u yüklemek istedim. Fakat sistemi internete bağlamama rağmen ve hatta 1.1.1.1'e ping atabilmeme rağmen sistem "No Internet access" diyordu, o yüzden
wsreset komutu 0x80072ee7 hatası verdi.
Bir akıllı benim ya, ben de şimdi Windows yükseltme kurulumu yapıyorum. Bakalım sonuç ne olacak?
Buyurun bu da 64 Bit imaj uygulama sonrası Windows'un hali:
Güncelleme 2: Yükseltme tamamlandı fakat sorunların neredeyse hiçbiri değişmedi. Ben de Store'un AppX dosyasını indirip öyle kurayım dedim. Edge'e bir girdim, Google dahi açılmıyordu. Fakat sonradan bilgisayar adının birçok yerde MINWINPC olarak göründüğünü fark ettim. Ben de bilgisayar adını Denetim Masası'ndan kontrol edeyim dedim, bilgisayarın adı yok

Ben de hemen isim belirleyip yeniden başlattım, internet düzeldi. Microsoft Store'u da yükledim, sonra ise uygulamaları tek tek güncellemeye başladım.
Uygulama güncellemeleri bittikten sonra son birkaç eksik ayarı daha yaptım ve VMware Tools'u yükledim. Sistemin son hali:
Sistemin 64 Bit olduğunun kanıtı:
Özet: Asla yapmayın, uğraştığınıza değmez. Bir Windows kurulumu yaklaşık 10 dakika sürerken benim yaptığım bu işlem (32 Bit Windows'un üzerine 64 Bit imaj uygulama, Windows masaüstüne ulaşma, Windows yükseltmesi yapma vs.) 1 saate yakın sürdü.
Üstelik benim kurulumumda hiçbir sürücü bile yüklü değildi. 32 Bit Windows'ta VMware Tools'u bile kurmamıştım. Ona rağmen tam anlamıyla işkence oldu. Eğer sistemde tonla program ve sürücü de yüklü olsaydı sonuç çok daha felaket olabilirdi.
@Recep Baltaş